Dejan Žigon je bil z dvema zadetkoma prvo ime tekme v Kidričevem. Foto: www.alesfevzer.com
Dejan Žigon je bil z dvema zadetkoma prvo ime tekme v Kidričevem. Foto: www.alesfevzer.com
Gorica ostaja v prvi ligi

Gostitelji so sicer že v 2. minuti povedli. Z močnim strelom iz voleja z leve strani je neubranljivo meril Žiga Škoflek. Novogoričani so hitro izenačili, saj je v 8. minuti Dejan Žigon z nizkim strelom izkoristil domiselno podajo Blessinga Elekeja. Tudi zmagoviti zadetek je v 41. minuti prispeval Žigon, ki je po preigravanju in strelu Elekeja z desne strani za vratarjem Tomažem Murkom žogo poslal v prazno mrežo. Tik pred odmorom je Dino Martinović zadel okvir vrat.
Izbranci Mirana Srebrniča so imeli v drugi polovici tekme popoln nadzor nad tekmo, z zrelo in preudarno igro niso tekmecem ponudili niti najmanjših možnosti za preobrat.

Aluminij je v drugi ligi zasedel drugo mesto, Gorica pa je bila v prvoligaški konkurenci deveta. Poleg Maribora in Celja je edini klub, ki od osamosvojitve Slovenije vseskozi igra v prvi ligi.
Povratna tekma:
Aluminij - GORICA 1:2 (1:2)
600; Škoflek 2.; Žigon 8., 41.
Aluminij: Murko, Topolovec, Lonzarić ( 76./Prašnikar), Kurež, Nunić ( 34./Školnik), Vrbanec, Bizjak, Čeh ( 48./Pucko), Kozar, Škoflek, Medved.

Gorica:
Sorčan, Boccaccini, Vetrih, Širok, Majcen ( 88./Osuji), Žigon ( 60./Nagode ), Eleke, Jogan, Pasqualini, Martinović , Johnson.
Sodnik:
Nejc Kajtazović (Kranj)

Gorica ostaja v prvi ligi