Mitja Lotrič je v Sloveniji do zdaj igral za Muro, Koper in Rudar. Foto: Ervin Čurlič
Mitja Lotrič je v Sloveniji do zdaj igral za Muro, Koper in Rudar. Foto: Ervin Čurlič

Že pred tem se je v Celje preselil Rok Štraus. 23-letni Lotrič je nazadnje igral za ciprski Pafos. Pred odhodom v tujino je branil barve velenjskega Rudarja, Kopra in Mure. "Vesel sem podpisa pogodbe s Celjem. Kar nekaj igralcev poznam že od prej, zato zagotovo ne bo večjih težav s prilagoditvijo na novo okolje. Verjamem, da nam bo skupaj s strokovnim štabom uspelo spisati lepo zgodbo," je po podpisu pogodbe dejal novi celjski napadalec.

Benedičič je letos dopolnil 22 let. Pred prihodom v Celje igral za italijansko Olbio, kariero pa je začel pri Triglavu iz Kranja. "Moja motivacija je ob prihodu v Celje na najvišji ravni. Zavedam se, da me čakata trdo delo in spoštovanje do ljudi, ki so v klubu. Verjamem, da nas čakajo zelo lepi meseci," so bile prve besede vezista po prihodu v mesto ob Savinji. Oba sta s celjskim klubom sklenila sodelovanje do konca sezone 2019/2020.

Celjani so ob tem podaljšali pogodbi z izkušenima branilcema Juretom Travnerjem in Elvedinom Džinićem. Oba sta podpisala do konca sezone 2019/2020. Klub bo priprave na spomladanski del začel v sredo, 10. januarja.