Nemanja Maksimović bo kariero nadaljeval v Kazahstanu. Foto: www.alesfevzer.com
Nemanja Maksimović bo kariero nadaljeval v Kazahstanu. Foto: www.alesfevzer.com

va zaigral Junihno.

20-letni zvezni igralec bo še naprej ostal v Antalyi, zamenjal bo le hotelski kompleks, saj se tudi kazahstanski prvak na nadaljevanje sezone pripravlja v tem turističnem letovišču. Nekdanji evropski prvak s Srbijo do 19 let je s Kazahstanci podpisal dveletno pogodbo, prestop pa s finančnega vidika sodi med pet največjih v zgodovini nogometnega kluba iz Domžal. "Z Astano smo bili v stiku že nekaj tednov. Po našem prihodu v Antalyo smo opravili dodatne sestanke, na katerih nam je uspelo najti skupni jezik, saj so bile naše zahteve visoke. Nemanja je veliko pomenil naši ekipi, česar se dobro zavedamo, zato smo morali dobiti precejšnje nadomestilo za njegov odhod. To nam je naposled tudi uspelo," je o prestopu povedal športni direktor Matej Oražem.

"Domžale so moj klub"
V domžalski klub se vrača eden najboljših tujcev v zgodovini slovenske lige. Brazilec Juninho je v Domžale prišel leta 2004 in je v klubu ostal kar sedem let, na 156 prvenstvenih tekem pa je dosegel kar 20 golov, je v sporočilu za javnost zapisal domžalski klub. Južnoameričan je bil zelo pomemben člen pri osvojitvi vseh lovorik v zgodovini kluba, v finalu slovenskega pokala leta 2011 med Domžalami in Mariborom pa je bil izbran tudi za najboljšega igralca tekme, ki se je končala z izidom 4:3 v korist rumenih. Tujec z največ nastopi v zgodovini domžalskega kluba je podpisal pogodbo do konca sezone 2016/2017.

"Vesel sem vrnitve v Domžale. Tukaj se počutim kot doma, saj je to moj klub. Dosežke kluba sem vseskozi spremljal s pomočjo medmrežja, hkrati pa sem se tudi veliko pogovarjal z igralci, ki so mi povedali, kaj se dogaja znotraj kluba. Niti v trenutku nisem pozabil na Domžale. Večino igralcev poznam, z nekaterimi sem tukaj igral, drugi pa so bili takrat moji nasprotniki. Sprejeli so me odlično, na prvem treningu smo se veliko smejali in prepričan sem, da se bom z njimi hitro ujel," je med drugim dejal Juninho.