Maribor osem krogov pred koncem prvenstva diha za ovratnik Olimpiji. Foto: BoBo
Maribor osem krogov pred koncem prvenstva diha za ovratnik Olimpiji. Foto: BoBo
Igor Bišćan
Trener Olimpije Igor Bišćan ima podporo predsednika kluba Milana Mandarića. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličasti so v zadnjih štirih krogih skorajda izničili zaostanek za zeleno-belimi, ki je še pred mesecem dni znašal deset točk, zdaj pa je skopnel na tri. Po krizi na začetku spomladanskega dela so slovenski prvaki v zadnjih krogih znova našli zmagovito formulo.

Mlakar: Razpoloženje v slačilnici je odlično
Eden ključnih igralcev prerojenih Mariborčanov je Jan Mlakar, čigar nastop proti Triglavu v 29. krogu državnega prvenstva je zaradi zvina gležnja še pod vprašajem. "Ni lahkih tekem. Sploh v tej situaciji, ko odločamo o prvem mestu. Dobro nam uspeva, skušamo biti raznoliki v igri, napadati z vseh strani. Treba pa je biti včasih tudi potrpežljiv, če ne prideš do hitrega vodstva, kar se nam je obrestovalo v Kidričevem. Lepo se bo vrniti v Ljudski vrt, vsi skupaj se že veselimo domače tekme. Verjamem, da so navijači bolj zadovoljni s spremenjenim izhodiščem na lestvici in bomo imeli veliko podporo. Razpoloženje v slačilnici je odlično, ni pa nobene evforije. Vemo, da smo odvisni od svojih rezultatov. A hkrati tudi vemo, kaj nas čaka. Trd boj na vsaki tekmi in najprej bo znova treba zlomiti odpor Triglava. Pozabimo na to, kar je bilo v Kranju," je za spletno klubsko stran dejal 19-letni Mlakar.

11. aprila v Kranju 5:0 za Maribor
Trener Darko Milanič tokrat ne bo mogel računati na kaznovana Jasmina Handanovića in Mitjo Vilerja. Mariborčani in Kranjčani se bodo aprila pomerili še drugič. 11. aprila je bilo namreč v preloženi tekmi 20. kroga v Kranju 5:0 za vijoličaste.

Mandarić podprl Bišćana
Olimpija v nedeljo gosti Gorico. Zmaji so v zadnjih štirih tekmah dosegli "le" po gol na tekmo, kar jim je odneslo nekaj dragocenih točk za miren konec sezone. Tudi zato so nekateri mediji že začeli pisati o tem, da bo moral trener Igor Bišćan zapustiti Ljubljano, kar pa je prvi mož Olimpije Milan Mandarić v sporočilu za javnost zavrnil. "Tako trener kot tudi ekipa imata mojo polno podporo in spodbudo, da zdržijo do konca v boju za zmago v državnem prvenstvu in pokalu Slovenije. Zanimivo pa je, da o zamenjavi trenerja nenehno pišejo tisti, ki jim je moj odhod iz Olimpije priljubljena tema že več kot leto dni. Verjamem, da so najbolj razočarani nad tem, da sem še vedno v Olimpiji in da je Igor Biščan še vedno trener Olimpije," je zapisal Mandarić.

Domžale na težko gostovanje v Celje
Tretje Domžale bodo v soboto gostovale v Celju. Čaka jih zahtevan preizkušnja, a Domžalčani so po devetih pomladnih zmagah in zgolj enem remiju samozavestni in verjamejo v svoje priprave na tekmo. Ključna pri tem je po besedah kapetana Zenija Husmanija ohranitev svežine, kar bi bil lahko adut v dolgem boju za prvaka. "Fizično smo odlično pripravljeni. To smo čutili že med pripravljalnim obdobjem, ko se je intenzivnost treningov občutno zvišala. Čeprav smo zadnja dva meseca igrali večino časa igrali v zahtevni seriji dveh tekem tedensko, nas to ni izmučilo. Pravzaprav smo v vsako dosedanjo tekmo vstopili precej sveži in spočiti, s čimer lahko držimo visok ritem. Pri tem je svoje naredila tudi terapevtska služba, ki poskrbi za odlično regeneracijo. Tudi v prihodnje bomo na vsaki tekmi skušali preseči svoje limite," pravi 27-letni Husmani.

29. krog sicer odpirata Ankaran in Rudar, zaključujeta pa ga Krško in Aluminij.

DRŽAVNO PRVENSTVO

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 29. krog

Sobota ob 15.00:
ANKARAN HRVATINI - RUDAR

Ob 16.50:
MARIBOR - TRIGLAV

Ob 19.00:
CELJE - DOMŽALE

Nedelja ob 16.50:
OLIMPIJA - GORICA

Ob 19.00:
KRŠKO - ALUMINIJ

Lestvica:                             
OLIMPIJA         28 19 7  2  50:13  64
MARIBOR          28 18 7  3  55:20  61
DOMŽALE          28 18 5  5  62:21  59
RUDAR            28 13 4 11  40:37  43
CELJE            28 11 7 10  48:37  40
GORICA           28 10 4 14  28:41  34
KRŠKO            28  8 6 14  32:49  30
ALUMINIJ         28  5 8 15  30:51  23
ANKARAN HRVATINI 28  3 9 16  26:66  18
TRIGLAV          28  3 7 18  22:58  16