"Pero, Viola!" je odmevalo po Ljudskem vrtu med obema polčasoma, ko so Petru Prevcu in Tini Maze poklonili vijoličasta dresa. "Prideš drugo leto na Zlato lisico?" je bilo vprašanje za Tino. "Pridem!" je odgovorila. Foto: BoBo
Damjan Bohar in Aris Zarifović
Odločilni zadetek je padel v 75. minuti, ko je Damjan Bohar izkoristil veliko napako Arisa Zarifovića in zadel za 2:1. Foto: BoBo
Zahovič: Všečni Wenger že 10 let ni osvojil nič
Prevc in Mazejeva pozdravila Ljudski vrt

Premoč, ki je pri dejavnostih zunaj igrišča še veliko občutnejša kot tista na igrišču. Če mariborskim bojevnikom včasih pojenja sapa v bojih na zelenicah od Kopra do Zavrča, jim na marketinškem področju ne zmanjkuje novih idej.
"Tina in Peter sta res nekaj posebnega, a veselimo se vsakega navijača, ki pride na tekmo. Mislim, da smo že v torek, ko so nas na trening v posebni počitniški akciji prišli pozdravit otroci, začutili neko dodatno energijo. Prav tako sta nam jo dala Mazejeva in Prevc. Tako kot sta onadva naša, smo tudi mi njuni navijači. Kar nekaj soigralcev nas je, ki radi spremljamo smučanje in skoke. Pred dvema ali tremi leti sem bil na Zlati lisici, bilo je res lepo. Nekoč bi si rad v živo ogledal tudi polete v Planici," nam je povedal Aleksander Rajčević, strelec zadnjega zadetka za visoko zmago s 4:1 v Ljudskem vrtu in do začetka profesionalne kariere nogometaša tudi navdušen rekreativni smučar.

Vsem se dogajajo vzponi in padci
Branilec iz Kopra je bil poleg Damjana Boharja zadolžen za izjave iz zmagovitega tabora, a je večina novinarjev v čakanju nanj obupala. V sobi za novinarske konference se je namreč pojavil neobičajno pozno, med drugim si je prej privoščil še terapijo v krio savni.

"Vsem, tudi velikim ekipam, se dogajajo vzponi in padci. To se je zgodilo tudi nam. Žal nam v nekem obdobju ni stekla igra in nismo igrali dobro, a smo se hitro pobrali. Gladka zmaga prejšnji teden v Radomljah nam je vlila samozavest, nova zmaga na derbiju pa nam jo bo še dodatno," je o hitro pozabljeni krizi igre in rezultatov izpred nekaj dni razmišljal "Rajče", ki je v 88. minuti dosegel svoj prvi ligaški zadetek v tej sezoni (tako kot Dare Vršič v 77.), skupno pa 13. na 254 tekmah. Tretjič zapored se je trener 12-kratnih državnih prvakov Ante Šimundža odločil za igro s tremi napadalci.

"Čaga" že prihodnjo sredo?
Ob idealnem razpletu bi se lahko Mariborčani novega naslova državnega prvaka veselili že štiri kroge pred koncem prihodnjo sredo, ko bodo v Ljudskem vrtu gostili svoje pokalne krvnike Celjane, pred katerimi imajo sedem točk naskoka.

"Z računanjem se še ne ukvarjamo. Gremo iz tekme v tekmo, na vsaki želimo zmagati. Upam, da bomo nadaljevali v takšnem ritmu in čim prej osvojili naslov, da si lahko oddahnemo in mirno odigramo prvenstvo do konca. Pred nami je še nekaj težkih tekem," je dejal Rajčević in na kratko povzel dogajanje na derbiju v sredo z naslednjim opisom srečanja: "Super smo začeli in imeli po vodstvu še nekaj dobrih polprotinapadov. Žal nas je presekal njihov zadetek za 1:1, po katerem so naši tekmeci malce bolje zaigrali, a smo dobro zdržali njihov nalet. Sledila je raztrgana igra, predvsem na sredini igrišča, ko tako nam kot njim igra ni stekla tako, kot bi morala. Na koncu pa smo pokazali kakovost v napadu in končali tekmo z visoko razliko."

Bohar: Publika nas je ponesla
Prvič, odkar se je Olimpija leta 2009 vrnila v prvo ligo, je Maribor proti njej dosegel štiri zadetke. "Kot ekipa smo bili videti zelo dobro, delali smo vsi za enega, eden za vse. Ko smo taki na igrišču, nas je težko premagati. Če se vsakdo žrtvuje za ekipo, rezultat ne sme izostati. Po slabših izidih smo še bolj trdo poprijeli za delo in nekje se to mora poplačati. Nam se je na najboljši način na derbiju. Z borbeno igro smo dvignili na noge gledalce in publika nas je ponesla. Ravno takrat, ko smo jih najbolj potrebovali, so to začutili in nas še bolj podprli," je tekmo pokomentiral Bohar.
8.500 ljudi se je zbralo na stadionu, kar je za sredo popoldne zelo lepa številka. Kaj lahko se zgodi, da bo čez teden dni zelo podobno, sploh če bo imel Maribor že prvo zaključno žogo za matematično potrditev 13. zvezdice. Še prej bo v soboto gostoval v Novi Gorici, natrpan spored v prvomajskih dneh pa bo sklenil 9. maja, torej na dan zmage, v Zavrču.

Zahovič: Všečni Wenger že 10 let ni osvojil nič
Prevc in Mazejeva pozdravila Ljudski vrt