Luka Zahović je najučinkovitejši napadalec v prvi ligi glede na odigrane minute. Foto: BoBo
Luka Zahović je najučinkovitejši napadalec v prvi ligi glede na odigrane minute. Foto: BoBo
Olimpija v Stožicah odpravila Aluminij
Maribor že do odmora napolnil mrežo Krškega
Domžale z novo zmago utrdile položaj

.

Maribor je v soboto srečanje s Krškim odločil že po 18 minutah, ko je vodil s 3:0. S šestim golom v sezoni je Krčane načel Luka Zahović, ki je najučinkovitejši nogometaš v ligi glede na število odigranih minut. Med strelce sta se v razmiku treh minut vpisala še Dare Vršič in Marcos Tavares, končni izid pa je še pred koncem prvega dela postavil Sintayehu Sallalich. 3.500 gledalcev v Ljudskem vrtu je bilo zadovoljnih.

Vijoličasti ne poznajo poraza že od 21. avgusta oziroma 16 tekem zapored. Na zadnjih šestih niso prejeli zadetka. Trener Darko Milanič z razlogom nasmejan. "Nasprotnikom je težko vse nadzorovati, ko je moštvo sposobno napadati na različne načine. To zdaj mi počnemo, fantje so v formi in tekma proti moštvu Krškega je prinesla potrditev naših zmožnosti. Ne smemo pa se uspavati ob tem dobrem trenutku, ampak graditi na formi ekipe. Pred seboj imamo še tri tekme, ki jih želimo končati na najboljši mogoči način," je povedal Milanič.

V sredo v Maribor prihaja Luka Koper, ki na gostovanjih ni izgubila že šestih tekem zapored.

Elsner tokrat ni izpostavljal slabosti
Tudi Olimpija je pred 1.700 navijači hitro strla odpor Aluminija in po dobre pol ure vodila z varnih 2:0. Za zmaje, ki so igrali brez Mihe Zajca in Roka Kronavetra, je prvi zadetek v 17. minuti dosegel Dejan Kelhar, četrt ure pozneje pa se je med strelce vpisal še Danijel Miškič. Za končnih 3:0 je na začetku drugega dela poskrbel rezervist Ricardo Alves.

"Po navadi gledam napake, kaj ni bilo dobro, tokrat pa bom poskušal ohraniti pozitivno noto. Dali smo tri zadetke, prejeli nismo nobenega. Odigrali smo tudi kakovosten drugi polčas, v katerem bi lahko vodstvo povišali. Mislim, da ni treba ničesar dodajati. Na nas je bil določen pritisk, ker smo igrali zadnji v krogu in lovili točkovni zaostanek za Mariborom. Do konca so še tri tekme, igrali bomo eno po eno. Cilj so seveda tri zmage. Zelo me veseli, da smo v tem hladnem večeru imeli tako dobro podporo," je povedal trener Olimpije Luka Elsner.

Precej težje delo čaka Olimpijo v sredo, ko v Stožice prihaja Celje.

Domžale ne popuščajo
Domžalčani so pozitivno serijo nadaljevali tudi proti Celju, ki so ga premagali z 2:1. Gostitelji so z zadetkoma Amedeja Vetriha in Slobodana Vuka do zadnje tretjine tekme vodili z 2:0, nato pa je izid znižal Irfan Hadžić. Do spremembe izida do konca ni več prišlo.

''Prejeti gol nas je malce presenetil, saj smo imeli vse pod nadzorom. Ekipa se je dobro odzvala in tekmo mirno ter v svojem ritmu pripeljala do konca. Želel bi si, da bi tekmo v svojo korist odločili že prej, saj smo imeli kar nekaj možnosti za to,'' je povedal trener Simon Rožman, ki po enajsti zmagi v sezoni ni skrival zadovoljstva: ''To je za nas zelo pomembna zmaga. Igrali smo tako, kot je za zmago potrebno, saj želimo biti ob gledljivi igri tudi tekmovalni. Treba se je zavedati, da je Celje zelo dobra ekipa, ki točno ve, kaj hoče. Vesel sem, da smo dosegli dva gola in hkrati še dvakrat zadeli okvir vrat.''

Domžale v sredo gostijo Radomlje.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 19. krog

Sreda ob 16.00:

RUDAR - KRŠKO

GORICA - ALUMINIJ

Ob 18.00:
DOMŽALE - KALCER RADOMLJE

OLIMPIJA - CELJE

Ob 20.15:
MARIBOR - LUKA KOPER

Lestvica:                            
MARIBOR           18 12 4  2 35:12 40
OLIMPIJA          18 12 3  3 27:12 39
DOMŽALE           18 11 2  5 42:18 35
CELJE             18  8 2  8 22:20 26
RUDAR             18  6 5  7 23:23 23
GORICA            18  6 5  7 19:22 23
LUKA KOPER        18  6 5  7 17:20 23
KRŠKO             18  4 7  7 17:28 19
ALUMINIJ          18  3 6  9 13:28 15
KALCER RADOMLJE   18  0 5 13 12:44  5

Olimpija v Stožicah odpravila Aluminij
Maribor že do odmora napolnil mrežo Krškega
Domžale z novo zmago utrdile položaj