Kapetan Maribora Marcos Tavares je dosegel 103. gol v Prvi ligi. Lani je brazilski Mariborčan za strelsko krono sicer potreboval vsega 17 golov. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Maribora Marcos Tavares je dosegel 103. gol v Prvi ligi. Lani je brazilski Mariborčan za strelsko krono sicer potreboval vsega 17 golov. Foto: www.alesfevzer.com
NK Maribor - slavje po golu Marcosa Tavaresa v Domžalah
Vijoličasti so po neuspehu v Astani potrebovali uspeh pri neposrednem tekmecu za naslov prvaka in prvi polčas se je razpletel povsem po željah Štajercev. Foto: Reuters
Vršič: Prvih 35 minut je bilo izrednih, prav evropskih
Tavares mož odločitve v Domžalah
Gorica z 2:1 premagala Rudar
Lepe priložnosti Olimpije, a zadnjo je imel Muslimović

Obračun zadnja leta najboljših slovenskih klubov je postregel z živahnim začetkom, polnim nevarnih strelov v prvih 12 minutah. Za Domžale je bil najbližje golu že v 2. minuti Dejan Trajkovski, za Maribor pa sta zagrozila Dejan Bohar z razdalje in Dare Vršič in bližine, a se je obakrat izkazal vratar Nejc Vidmar.

Kapetan udaril sredi 1. polčasa
Ravno ko je ritem tekme nekoliko upadel, pa so gostje na polovici polčasa povedli. Sodnik Nejc Kajtazović je pustil prednost ob prekršku nad Vršičem, ko je žoga prišla do Marcosa Tavaresa, ki je silovito sprožil z 20 metrov in poslal žogo v levi spodnji kot Vidmarjevih vrat.

Prevlada vijoličastih se je nadaljevala, ob koncu polčasa pa so se ravbarji le prebudili in tudi sami nekajkrat poskusili izenačiti, a so bili nenatančni.

Jalova pobuda Domžal
Drugi polčas se je začel po domžalskih notah in igralci v rumenih dresih so dominirali, kombinirali, a resneje je udaril le Žan Majer. Gostje so začeli prežati na protinapade in v 70. minuti sta se sama pred Vidmarjem znašla Jean-Philippe Mendy in Marwan Kabha. Izraelec je pozabil podati osamljenemu Francozu, domžalski vratar pa mu je iz oči v oči povsem zaprl prostor in ubranil strel.

V živčni končnici Maribor ubranil zmago
Zaradi poškodb je moral Ante Šimundža menjati branilca Aleksandra Rajčevića in kapetana Tavaresa, varovanci Luke Elsnerja pa so povsem stisnili goste okoli vrat Jasmina Handanovića. Poskusi in streli so se kar vrstili, dvakrat je z razdalje ustrelil Benjamin Morel, veliko je poskušal rezervni napadalec Slobodan Vuk, a izenačenja ni in ni bilo. Ob dolgem sodnikovem podaljšku so popuščali še živci, vendar v prerivanju znotraj gostujočega kazenskega prostora ni bilo prekrška za kakšno najstrožjo kazen.

Po hitrem slovesu od Evrope samo še PLTS
Domžalčani so po lastnem hitrem slovesu od Evropske lige uspešno opravili prvi popravni izpit, ko so v uvodnem krogu Prve lige TS s 3:2 premagali Luko Koper. Na drugi strani so Mariborčani v 1. krogu doma samo remizirali z Zavrčem, pri čemer so celo lovili zaostanek. V sredo so vijoličasti doživeli boleč poraz v Astani z 1:3, ki je pomenil konec evropskega niza, ko so kar štiri jeseni preigrali v evropskih tekmovanjih. Športni direktor Zlatko Zahovič zatrjuje, da ima trener Ante Šimundža vso njegovo podporo, prav tako pa naj ne bi bilo poleti velikih kadrovskih sprememb. In zmaga v Domžalah bo prinesla Mariboru nekaj prepotrebnega miru pred nadaljnjimi odločitvami.

Ante Šimundža, trener Maribora: "Odigrali smo zelo dobro tekmo in zasluženo osvojili tri točke. Vso tekmo smo bili boljši, so pa v drugem polčasu Domžale pritisnile. Čeprav smo bili utrujeni od težke poti iz Astane, smo se odzvali odlično."

Luka Elsner, trener Domžal: "Malo je zmanjkalo, da nismo osvojili točke. V drugem polčasu je zmanjkalo nekaj zbranosti, potrebovali bi nekaj več prostora za zadetek. A vse smo naredili, da bi naredili preobrat. Dejstvo pa je, da smo se prvih 35 minut le branili in vračali žogo nasprotniku."


Prva liga, 2. krog:
DOMŽALE - MARIBOR 0:1 (0:1)
2.200; Tavares 23.

Domžale: Vidmar; Skubic, Horić, Zec, Trajkovski; Horvat; Morel, Vetrih ( 62./Alvir), Juninho ( 68./Šišić), Majer; Podlogar ( 77./Vuk).

Maribor: Handanović; Stojanović, Šuler, Rajčević ( 69./Gigli), Viler; Vršič, Kabha, Filipović, Bohar ( 85./Mertelj); Mendy, Tavares ( 75./Zahović).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


Nedelja ob 18.30:
KRŠKO - LUKA KOPER
Ob 20.15:
CELJE - KRKA


Že odigrano:

GORICA - RUDAR VELENJE 2:1 (1:0)
300; Martinović 42., Džuzdanović 69.; Prašnikar 71.

ZAVRČ - OLIMPIJA 0:0
900 gledalcev

 
                                      
Lestvica:                             
OLIMPIJA              2  1 1 0  4:1  4
MARIBOR               2  1 1 0  2:1  4
KRKA                  1  1 0 0  1:0  3
KRŠKO                 1  1 0 0  1:0  3
DOMŽALE               2  1 0 1  3:3  3
GORICA                2  1 0 1  3:5  3
ZAVRČ                 2  0 2 0  1:1  2
LUKA KOPER            1  0 0 1  2:3  0
CELJE                 1  0 0 1  0:1  0
RUDAR VELENJE         2  0 0 2  1:3  0
                                      

Vršič: Prvih 35 minut je bilo izrednih, prav evropskih
Tavares mož odločitve v Domžalah
Gorica z 2:1 premagala Rudar
Lepe priložnosti Olimpije, a zadnjo je imel Muslimović