Miha Zajc je šesti prvenstveni zadetek proslavil z Rokom Kronavetrom. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zajc je šesti prvenstveni zadetek proslavil z Rokom Kronavetrom. Foto: www.alesfevzer.com
Dalibor Volaš
Dalibor Volaš je v dobri strelski formi. Foto: www.alesfevzer.com
25-letnica navijaške skupine Terror Boys
V Novi Gorici je navijaška skupina Terror Boys takole zaznamovala 25-letnico delovanja. Foto: Ervin Čurlič
Marko Alvir
Marko Alvir se je že petič vpisal med strelce v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Volaš pokvaril 25-letnico Terror Boysov
Zadetka s tekme Olimpija - Radomlje

Po prihodu trenerja Luke Elsnerja državni prvaki nizajo zmage brez prejetega zadetka. Med najboljšimi je Miha Zajc, ki je v 30. minuti zadel že šestič v sezoni. Na 2:0 je v 64. minuti povišal Andraž Kirm.

Kot je bilo pričakovati, je - čeprav ne prav blesteča - Olimpija takoj prevzela pobudo, prišla do nekaj strelov, medtem ko gostom do njih ni pustila. Blessing Eleke, Miha Zajc in Leon Benko so bili tisti, ki so streljali, toda do 30. minute se izid ni spremenil. Takrat je Kirm z desne strani podal proti drugi vratnici, tam je Benko streljal z glavo, Aljaž Ivačić je žogo odbil, toda le do Zajca, ki se je iz bližine izstrelil na vrh lestvice strelcev.

V uvodu drugega polčasa pravih priložnosti ni bilo, nato pa so gostitelji podvojili prednost. Najprej je Zajc z roba kazenskega prostora lepo podal do Benka, ki je sprožil z leve strani, Ivačić je žogo odbil, toda tokrat le do Kirma, ki je žogo iz bližine potisnil v prazno mrežo. Malce pozneje je z roba kazenskega prostora meril Eleke, a ne dovolj natančno.

Že v sodniškem dodatku je skozi razredčeno ljubljansko obrambo prišel Marko Nunić, a ga je ustavil mladi vratar Rok Vodišek, ki je malce zatem ustavil še en strel gostov.

Izide in statistiko tekem lahko v živo spremljate z mobilno aplikacijo RTV Šport


Volaš spet v polno s prostega strela

Danes sta bili še dve tekmi državnega prvenstva, Gorica - Celje in Domžale - Krško. Celje na gostovanja v Novi Gorici nima lepih spominov, a je zdaj tam še drugič zapored zmagalo (0:1). Ob koncu pretekle sezone je po devetih letih čakanja prekinilo neugodno tradicijo in slavilo prvič po aprilu 2007. Tokrat je z edinim zadetkom v 24. minuti srečanje odločil Dalibor Volaš. Po prekršku nad Irfanom Hadžićem je izvedel prosti strel s približno 25 metrov in žogo poslal čez živi zid ter mimo Grege Sorčana v mrežo. S prostega strela je dvakrat zadel že pred dvema tednoma v Velenju. Pet minut zatem so imeli priložnost tudi gostitelji, Sandi Arčon je namreč že preigral Matjaža Rozmana, a je z žogo z golove črte izbil Janez Pišek.
V drugem polčasu je bila Gorica tista s prevlado na igrišču. V 47. minuti sta neuspešno poskusila Dejan Žigon in Andrej Kotnik, Žigon je imel priložnost tudi v 50. minuti, ko je meril mimo leve vratnice, tri minute zatem pa se je za strel s 30 metrov odločil Miha Gregorič, toda Rozman je žogo odbil.

Gosti so v 77. minuti prek Volaša sicer še enkrat zagrozili, z glavo je meril malce previsoko, toda večinoma so bili Primorci tisti, ki so pritiskali, a ob zbrani obrambi Celjanov niso našli poti do izenačenja in na peti domači tekmi v sezoni prvič oddali točke. Otrok Gorice Goran Cvijanović še ni nastopil v dresu Celja.

Druga zaporedna "petarda" Domžalčanov
Domžale so Krško premagale visoko s 5:0. Podobno kot v prejšnjem krogu proti Radomljam, ko je bil izid isti, so tekmo v svoj prid odločile že v prve pol ure, ko so zadele kar trikrat. Že v drugi minuti je Slobodan Vuk s strelom z glavo zatresel prečko, le malce zatem pa je Marko Alvir domače povedel v vodstvo. Jure Matjašič je podal v kazenski prostor, Vuk je žogo prepustil Alvirju in ta je zadel z osmih metrov.
Jan Repas je nato opazil, da Marko Zalokar stoji preveč stran od svojih vrat, in zadel z lobom. Pri tretjem zadetku je Repas podal na vrh kazenskega prostora do Vuka, ki se je otresel svojega čuvaja in zadel spodnji desni kot. V 53. minuti je drugič zadel Vuk, ko je pred vrati preusmeril žogo v mrežo po poskusu Repasa. Končni izid pa je postavil Matjašič, z roba kazenskega prostora je zatresel mrežo v levem zgornjem kotu.

Mariborčani v nedeljo gostujejo v Velenju
Preostali tekmi 11. kroga bosta v nedeljo. Aluminij bo gostil Koper, Rudar pa Maribor. Strelska suša Aluminija je, če štejemo še pokalni obračun, dolga že 498 minut. V moštvo Kopra se po poškodbi počasi vrača Marko Krivičić.

Rudar v Prvi ligi na novo zmago čaka od konca avgusta. Po treh tekmah prepovedi igranja se v ekipo vrača John Mary. Maribor ima le en cilj, z zmago zaokrožiti niz štirih uspešnih gostovanj (Radomlje, Krško, Koper). "Ne vidim razloga, da se serija ne bi nadaljevala. Ujeli smo pravi ritem, ne čutimo utrujenosti, ob tem je v igri opazna tudi povečana mera samozavesti," je optimističen branilec Erik Janža.

11. krog:
GORICA - CELJE 0:1 (0:1)
700; Volaš 24.

Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Škarabot, Humar ( 87./Franciosi), Grudina , Kapić , Kotnik ( 76./Nagode), Arčon , Žigon ( 63./Burgić ).

Celje: Rozman, Džinić , Hadžić, Travner, Vidmajer ( 19./Lovrečič), Podlogar, Pungaršek, Pišek, Čirjak ( 73./Glavaš), Hadžić ( 60./Požeg Vancaš), Volaš.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)



DOMŽALE - KRŠKO 5:0 (3:0)
600; Alvir 3., Repas 25., Vuk 28., 53., Matjašič 64.

Domžale: Milić, Širok , Dobrovoljc, Halilović, Balkovec, Žinko, Repas ( 62./Bratanović), Alvir ( 56./Majer), Horvat, Matjašič ( 73./Volarič), Vuk.
Krško: Zalokar, Drnovšek ( 46./Šturm ), Vuklišević, Dušak, Pušaver, Špiler, Jurečič ( 46./Dangubić), Arafat ( 86./Vokić), Pavić, Kramarič, Čeh.

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)



OLIMPIJA
- KALCER RADOMLJE 2:0 (1:0)
1.000; Zajc 30., Kirm 64.

Olimpija: Vodišek, Klinar , Delamea Mlinar, Kelhar, Krefl, Matić ( 82./Alves), Zajc ( 66./Miškić), Kronaveter, Kirm, Benko ( 70./Velikonja), Eleke.
Kalcer Radomlje: Ivačić, Zukić, Kosec, Anđelković, Jazbec ( 66./Stoiljković), Balić, Šipek , Kovjenić, Cerar ( 72./Jugovar), Vidmar ( 54./Nunić), Osmanaj.
Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)



Nedelja ob 15.00:

ALUMINIJ - LUKA KOPER

Ob 16.55:
RUDAR - MARIBOR

Lestvica:
OLIMPIJA           11  8 1 2 17:6  25
MARIBOR            10  6 2 2 18:9  20
DOMŽALE            11  6 2 3 24:11 20
GORICA             10  5 1 4 11:8  16
CELJE              11  5 1 5 12:12 16
LUKA KOPER          9  5 0 4  9:8  15
KRŠKO              11  3 3 5  9:18 12
RUDAR              10  3 2 5 12:13 11
ALUMINIJ           10  2 2 6  9:17  8
KALCER RADOMLJE    11  0 4 7  7:26  4

Volaš pokvaril 25-letnico Terror Boysov
Zadetka s tekme Olimpija - Radomlje