Milivoje Novaković je odigral četrti derbi in je Olimpiji zabil že tretji gol. S 6 goli je najboljši strelec derbijev Marcos Tavares, po 4 so dosegli Velikonja, Cvijanović, Bohar in Šporar. Foto: BoBo
Milivoje Novaković je odigral četrti derbi in je Olimpiji zabil že tretji gol. S 6 goli je najboljši strelec derbijev Marcos Tavares, po 4 so dosegli Velikonja, Cvijanović, Bohar in Šporar. Foto: BoBo

Igrali smo odlično, pristop in izvedba sta bila prava. Le v prvih desetih minutah smo bili predaleč od Zajca in Kronavetra.

Trener Maribora Darko Milanič
Aleks Pihler, Milivoje Novaković (Maribor)
Aleks Pihler (št. 6) je v pravem trenutku dosegel prvi gol v dresu Maribora - na derbiju je novopečeni reprezentant Slovenije podvojil prednost Maribora. Foto: Borut Živulović/Bobo

Navijači so bili veliko boljši od nas. V 2. polčasu bi morali poenostaviti zadeve, a je bilo obratno. Moja priprava je bila preslaba.

Trener Olimpije Luka Elsner
Sodnik Matej Jug in rumeni karton za Marcosa Tavaresa
Derbi v Ljubljani se je razpletel s sedmo zmago Maribora, ki je na 15 gostovanjih v Stožicah pred Olimpijo klonil le dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com
Bakle Viol po vodilnem golu Maribora
Bakle gorijo, razgreto ozračje, skoraj polne Stožice. Vse zaradi slovenskega nogometnega derbija Olimpija - Maribor. Viole so sicer po vodilnem golu Štajercev udarile s pirotehniko, zaradi česar je bil 1. polčas prekinjen za sedem minut. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor z zmago v Stožicah prišel na -1
Posnetki golov iz Domžal in Kidričevega
Maribor dobil tekmo proti veteranom Olimpije

Po šestih zaporednih zmagah, odkar Olimpijo vodi Luka Elsner, so Ljubljančani naleteli na boljšega nasprotnika, in to ravno največjega tekmeca iz Maribora. Vijoličasti so po zaslugi strelcev Milivoja Novakovića in Aleksa Pihlerja, katerima je obakrat podal kapetan Marcos Tavares, dolgo vodil z 2:0. Pet minut pred koncem je upanje na vsaj izenačenje vlil Rok Kronaveter, a med obupanim jurišem na 2:2, je udaril strelski joker Luka Zahović, ki je v zadnjih sekundah postavil končnih 3:1 za Maribor.

Moštvo Darka Milaniča, ki ne pozna poraza na zadnjih devetih ligaških tekmah, se je s sladko in zasluženo zmago v skoraj povsem polnih Stožicah (v prodaji je bilo 14 tisoč vstopnic) približalo vodilni Olimpiji le na točko zaostanka, kar napoveduje še napet zaključek jesenskega dela Prve lige.

Šah - mat, Tavares - Novaković
Olimpija je začela podjetno, Leon Benko je ogrel dlani Jasmina Handanovića, a to je bil edini konkretni poskus domačih igralcev v 1. polčasu. Po 20 minutah se je Maribor otresel pritiska, z razdalje je Tavares silovito stresel prečko.

Maribor je povedel v Stožicah v 35. minuti prek dveh veteranov. Po hitrem prenosu igre in žoge je prav Tavares z leve strani poslal pred gol natančen predložek. Najvišji v skoku je bil Milivoje Novaković, ki je preskočil Dejana Kelharja, reprezentančni napadalec pa je z rahlim dotikom glave žogo poslal v mrežo za 1:0 mimo kar 20 let mlajšega Roka Vodiška. Zaradi pirotehnike Viol se je tekma prekinila za sedem minut.

Maribor izkoristil darilo Olimpijine obrambe
V 50. minuti je Maribor podvojil vodstvo. Na 30 metrih je žogo nespametno izgubil Antonio Delamea Mlinar, ki naj bi nekaj minut predtem igral z roko v lastnem kazenskem prostoru. Dare Vršič je po kombinaciji z Novakovićem potegnil po levi strani in poslal ostro žogo pred vrata, kjer pa je ni dobro izbil Kelhar. Žoga je po spremembi smeri prišla za hrbet Tavaresa, ki se je pametno obrnil in nesebično podal nazaj do vtekajočega in samega Aleksa Pihlerja, ki mu ni bilo težko doseči prvega gola za Maribor.

Kronaveter vlil kratkotrajno upanje Ljubljančanom
Pritisk Olimpije je po vseh treh menjavah obrodil sadove v končnici derbija. Ljubljančani so stisnili goste pred gol, po predložku rezervista Juliusa Wobaya, ki je bil predtem še najbližje golu, je iz obrata ustrelil Benko, a po bloku Marka Šulerja se je žoga znašla pri Roku Kronavetru, ki je iz strani iz prve premagal Jasmina Handanovića. Medtem ko je Olimpija obupano lovila izenačenje na 2:2, je udaril strelski joker gostov. Luka Zahović je v izdihljajih tekme iz bližine po podaji Marwana Kabhe postavil končnih 3:1 za Maribor.

Avgusta remi po vodilnem golu Novakovića
Prvi letošnji medsebojni dvoboj se je v Ljudskem vrtu končal z 1:1. Avgusta so zmaji gostovali v Mariboru, kjer je vijoličaste v vodstvo popeljal Milivoje Novaković, točko pa je državnim prvakom z glavo zagotovil Miha Zajc.

Rezultate in statistiko tekem lahko v živo spremljate z mobilno aplikacijo RTV Šport

Aluminij po 590 minutah končno spet do gola
V Kidričevem je potekal neposredni obračun za obstanek med predzadnjim in zadnjim na lestvici Prve lige. Radomlje so bile v prve pol ure podjetnejše, a povedel je Aluminij. Po slabo izbiti žogi je na vrhu kazenskega prostora nenadoma iz obrata diagonalno ustrelil Žiga Škoflek in neubranljivo zatresel mrežo Radomelj. S tem je 22-letnik iz Vojnika prekinil strelski post Aluminija, ki je na nov prvoligaški gol čakal kar 590 minut.

Radomlje z eno nogo že nazaj v 2. SNL?
Radomljani so ekspresno izenačili na začetku 2. polčasa, Kristjan Šipek je pripravil gol, izenačil pa je Lindon Osmanaj, ki je v igro vstopil med odmorom. A že čez 10 minut so gostitelji znova vodili, še drugič na tekmi je zadel Škoflek, kateremu je globinsko žogo podal Matic Vrbanec, desno krilo Aluminija, ki pa je rutinirano zadel v daljši kot Ivačičevih vrat. Do konca so mlinarji jalovo napadali in so četrtič zapored izgubili, še brez zmage v sezoni pa po novem na zadnjem, 10. mestu Prve lige za devetim Aluminijem zaostajajo že za 8 točk.

S tremi goli prevzeli tretje mesto
V Domžalah se je Rudar upiral le prvi polčas, v katerem ni bilo golov. Že po pol minute nadaljevanja pa je četa Simona Rožmana povedla. Po levi je prodrl Jure Matjašič, z nekaj sreče je žoga prišla do Slobodana Vuka, ki je podaljšal do Jana Repasa, kateremu ni bilo težko doseči drugega gola v Prvi ligi. Čez deset minut je po podaji razigranega Marka Alvirja udaril še prvi napadalec Domžal Vuk. Piko na i je po podaji Jureta Balkovca iz kota z glavo postavil branilec Denis Halilović. Na koncu so gostje v sodnikovem podaljšku dosegli častni gol, na pravem mestu pred golom se je znašel prvi strelec prvenstva Dominik Glavina in dosegel osmi gol v sezoni. Z zmago so Domžalčani znova zavzeli 3. mesto na lestvici.


13. krog:
OLIMPIJA - MARIBOR 1:3 (0:1)
13.770; Kronaveter 86.; Novaković 35., Pihler 50., Zahović 95.

Olimpija: Vodišek; Klinar, Delamea, Kelhar, Krefl; Matić ( 53./Miškić), Kronaveter , Zajc, Kirm ( 73./Velikonja); Eleke ( 46./Wobay), Benko.

Maribor: Handanović; Šme, Šuler, Defendi, Janža; Kabha, Pihler , Sallalich, Vršič( 84./Vrhovec); Tavares( 88./Zahović ), Novaković .

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Statistika

Olimpija

Maribor

Streli1312
Streli v okvir vrat45
Prekrški1317
Posest žoge5545
Koti33

ALUMINIJ - KALCER RADOMLJE 2:1 (1:0)
100; Škoflek 32., 58.; Osmanaj 49.

Aluminij: Janžeković; Jakšič( 77./Vezjak), Turkalj, Zeba, Kocić; Cvek; Vrbanec, Petrović; 100; Škoflek ( 85./Rogina), Srdić, Tahiraj ( 69./Rebernik).

Radomlje: Ivačič; Kumer( 74./Žukić), Jazbec, Kosec ( 46./Osmanaj ), Stoiljković; Barukčić; Šipek, Balić, Cerar, Jugovar ( 68./Gajić); Nunić.


DOMŽALE - RUDAR 3:1 (0:0)
400; Repas 46., S. Vuk 56., Halilović 73.; Glavina 91.

Domžale: Milić; Brachi, Dobrovolj, Halilović , Balkovec; Žinko; Repas ( 76./Husmani), Alvir, Horvat, Matjašič ( 86./Mance); S. Vuk ( 74./Bratanović).

Rudar: Radan; Bolha, Grgić, Zec, Mužek; Babić, Pišek ( 60./Trifković); Lotrič (/70. Kašnik), Glavina , Vručina( 84./Bokalič);, Mary.


Nedelja ob 16.55:
CELJE - LUKA KOPER

Že odigrano:
GORICA - KRŠKO 1:1 (0:1)
400; Kotnik 51.; Dangubić 30.

LESTVICA

OLIMPIJA           13  9 1 3 20:10 28
MARIBOR            13  8 3 2 25:12 27
DOMŽALE            13  7 2 4 28:15 23
GORICA             13  6 3 4 17:12 21
CELJE              12  6 1 5 13:12 19
LUKA KOPER         12  5 2 5 11:13 17
RUDAR              13  4 3 6 18:18 15
KRŠKO              13  3 4 6 11:21 13
ALUMINIJ           13  3 3 7 11:18 12
KALCER RADOMLJE    13  0 4 9 10:32  4

 

Igrali smo odlično, pristop in izvedba sta bila prava. Le v prvih desetih minutah smo bili predaleč od Zajca in Kronavetra.

Trener Maribora Darko Milanič

Navijači so bili veliko boljši od nas. V 2. polčasu bi morali poenostaviti zadeve, a je bilo obratno. Moja priprava je bila preslaba.

Trener Olimpije Luka Elsner
Maribor z zmago v Stožicah prišel na -1
Posnetki golov iz Domžal in Kidričevega
Maribor dobil tekmo proti veteranom Olimpije