Mariborčani odlično igrajo v Ligi prvakov. Če bodo podobno formo prikazali tudi v Ljudskem vrtu, bodo zmaji težko odnesli kakšno točko. Foto: BoBo
Mariborčani odlično igrajo v Ligi prvakov. Če bodo podobno formo prikazali tudi v Ljudskem vrtu, bodo zmaji težko odnesli kakšno točko. Foto: BoBo
Nik Omladič (Olimpija)
Nik Omladič je s petimi goli najboljši strelec Olimpije v prvih desetih krogih. Foto: Aleš Fevžer
Viole
Viole praznujejo 25 let svojega delovanja. Foto: Aleš Fevžer
Ameršek in Prosen se spominjata večnih derbijev

2. krog državnega nogometnega prvenstva prinaša prvi veliki derbi v novi sezoni. Tekma med Mariborom in Olimpijo se bo v Ljudskem vrtu začela v soboto ob 20.05.

Vijoličasti v derbi vstopajo z izjemno popotnico - remijem (1:1) z gostovanja v Gelsenkirchnu. Mariborčani so se v sredo takoj po vrnitvi iz Nemčije odpravili na trening, nato pa po načrtih opravili tudi četrtkov in petkov program.

Šimundža: Vprašljiva le Mejač in Stojanović
"Analizirali smo nasprotnika, se pripravili kot na vsako tekmo, z maksimalno zbranostjo. Zavedamo se kakovosti gostov, smo pa mi tisti, ki smo najpomembnejši, in razmišljamo le o sebi. Veseli spoznanje, da je s poškodovanimi vedno manj težav. Vprašljiva sta le nastopa Mejača in Stojanovića. Dopoldne bosta na zadnjem treningu opravila test in bomo videli, kako bo šlo. Morda bosta zraven oba ali vsaj eden izmed njiju," je za spletno stran kluba dejal trener Maribora Ante Šimundža.

Imeli bomo pravo miselnost
Na derbiju bo 25. rojstni dan praznovala tudi mariborska navijaška skupina Viole. Tudi zato so Mariborčani še dodatno motivirani, da jim ob jubileju podarijo zmago nad največjimi tekmeci. "Če bi razmišljali, da je delo opravljeno, ker smo v torek dobro igrali proti Schalkeju, bi bili v zmoti. Pomembna je prava miselnost in imeli jo bomo. Vsi vemo, da je pred nami derbi. Tekma, ki pomeni nekaj več. Želimo zmagati v tekmi, ko naši navijači praznujejo rojstni dan, in jim na ta način čestitati ob njihovem jubileju," je dodal Šimundža.

Olimpija v Ljudskem vrtu še ni zmagala
Mariborčani imajo v dvobojih z Olimpijo izjemno statistiko, saj doma še niso izgubili prvenstvene tekme. Ljubljančani so iz Ljudskega vrta zadnjič odnesli točko oktobra 2011. Tokrat se zeleno-beli optimistično odpravljajo v štajersko prestolnico. Tudi zato, ker na tretjem mestu prvenstvene lestvice le točko zaostajajo za vijoličastimi.

Karapetrović ima sladke skrbi
"Najpomembneje je, da smo med tednom opravili odlične priprave na derbi. Večina poškodovanih nogometašev se vrača v kader, kar mi dan pred velikim obračunom prinaša zgolj sladke skrbi. Trenerju je precej lažje, če lahko računa na večje število igralcev. S tem se ustvarja zdrava konkurenca, posledično so treningi intenzivnejši … Mlajši del naše ekipe se je dokazal na vseh dosedanjih tekmah. Verjamem, da se ne bodo ustrašili bučne kulise s tribun Ljudskega vrta. Vsekakor imamo lepe možnosti za pozitiven rezultat,"
pa za spletno stran Olimpije pravi trener zeleno-belih Darko Karapetrović.

Tekmo v Ljudskem vrtu si boste od 20.05 naprej lahko ogledali na TVS 2 in na MMC-ju. Glavni sodnik bo Matej Jug.

12. krog, sobota ob 16.00:
DOMŽALE - ZAVRČ

Ob 18.00
LUKA KOPER - GORICA

RUDAR - KALCER RADOMLJE

Ob 20.05 (prenos na TV SLO 2 in MMC):
MARIBOR - OLIMPIJA

Nedelja ob 15.00:
KRKA - CELJE

Lestvica:                            
DOMŽALE            11  9 1 1 15:2  28
MARIBOR            10  7 1 2 15:9  22
OLIMPIJA           10  6 3 1 18:5  21
ZAVRČ              11  6 2 3 10:10 20
CELJE              11  5 4 2 15:5  19
LUKA KOPER         11  4 0 7 12:18 12
RUDAR VELENJE      11  3 1 7 10:15 10
GORICA             11  2 3 6 10:13  9
KRKA               11  2 1 8 10:23  7
KALCER RADOMLJE    11  1 2 8  8:23  5
Ameršek in Prosen se spominjata večnih derbijev