Jasmin Mešanović je bil v Domžalah mož odločitve. Foto: BoBo
Jasmin Mešanović je bil v Domžalah mož odločitve. Foto: BoBo
Luka Žinko
Luka Žinko je četrtič v tej sezoni zatresel mrežo. Foto: www.alesfevzer.com
Milanič zadovoljen s predstavo Maribora proti Domžalam
Mariborčani s tremi točkami iz Domžal
Zmaga Celja, remi v Dravogradu

Dvoboj aktualnih državnih prvakov s pokalnimi je ponudil zanimivo predstavo. Domžalčani so obračun z vijoličastimi pričakali v dobri strelski formi, a mariborske mreže jim tokrat ni uspelo zatresti. Se je pa enkrat domača, ko je bil uspešen Jasmin Mešanović, ki je zadel za deseto zmago vrste Darka Milaniča.

Čeprav so imeli Mariborčani v uvodu pobudo, so prvo priložnost na tekmi imeli Domžalčani. V 17. minuti je Andraž Kirm streljal malce z leve strani kazenskega prostora, žoga pa je končala v zunanjem delu mreže. Na drugi strani so Štajerci prvič zagrozili v 20. minuti, ko je Dino Hotić streljal po protinapadu, izkazal pa se je Ajdin Mulalić, ki je zamenjal obolelega Dejana Milića. Mulalić je bil na mestu tudi v 26. minuti, ko je sprožil Dare Vršič. Gostitelji so v 41. minuti po padcu Amedeja Vetriha ob Aleksandru Rajčeviću zahtevali najstrožjo kazen, a neuspešno.

Po mirnem uvodu drugega dela so v 58. minuti gosti povedli. Hotić je lepo podal za hrbet domžalske obrambe, kamor je stekel Mešanović, nato malce z desne strani kazenskega prostora silovito sprožil in s pomočjo prečke poslal žogo v mrežo. Po golu se je trener domačih Simon Rožman hitro odzval, njegovi varovanci so za nekaj minut odločneje pritisnili proti golu Maribora, v 65. minuti je priložnost s strelom z glavo zapravil Dario Melnjak. Na drugi strani je iz bližine v 71. minuti zgrešil Damjan Bohar. V 86. in 88. minuti je dvakrat nenatančno meril še Jure Balkovec, isti igralec pa je v tretji minuti sodniškega dodatka poskusil še z glavo, a Handanović spet ni imel veliko dela.

Ejup v 93. minuti zagotovil točko
Drugič v tej sezoni so Ankarančani remizirali s Krčani. Gostitelji so tekmo pričakali po dobri predstavi proti Mariboru v zadnjem krogu, Krško pa je zadnji dve srečanji izgubilo. Prvo resnejšo priložnost so si priigrali domači nogometaši, ko je Gal Primc dobil žogo v kazenskem prostoru, a med padcem skušal streljati in žogo poslal mimo vrat. Ankaran je povedel v 23. minuti, ko je žoga na robu kazenskega prostora v roko zadela Klemna Šturma, z bele točke pa je mrežo zatresel Mihovil Klapan. Najlepšo priložnost za izenačenje so imeli Krčani v 41. minuti, ko se je za strel od daleč odločil Josip Balić, Primož Bužan pa je odlično posredoval in žogo odbil v kot.

V drugem delu so gostje dolgo neuspešno iskali pot do domačih vrat. Bolj se je tekma bližala koncu, intenzivnejši so bili napadi Krškega. Zgoščena obramba Ankarana je zdržala do sodnikovega dodatka, potem pa so si gostitelji privoščili napako. Po prostem strelu Tončija Mujana z leve strani sta žogo v kazenskem prostoru zgrešila tako Luka Badžim kot Tim Vodeb, do nje pa je na okoli 11 metrih prišel Leo Ejup in jo poslal v mrežo.

Prva zmaga pod taktirko Kosiča
Celjani so prvič v Prvi ligi slavili pod taktirko Dušana Kosiča. Z 2:0 so bili v gosteh boljši od Triglava. Tretja zmaga v sezoni jih je oddaljila od Kranjčanov, ki zdaj na predzadnjem mestu za njimi zaostajajo že za sedem točk. Ekipi sta v prvem polčasu le poredko ogrozili vrata. Pri tem so bili sicer konkretnejši Celjani, ki so štirikrat nevarneje streljali. V 43. minuti je dotlej najnevarneje meril Luka Šušnjara z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je Elvis Džafić, ki je žogo odbil v kot.

Po izenačenem uvodu drugega polčasa so Celjani povedli v 55. minuti, ko je Luka Žinko zadel z bele točke. Najstrožjo kazen je zakrivil Kristjan Arh Česen s prekrškom nad Šušnjaro. Gostitelji so zapretili v 61. minuti, ko se je žoga po strelu Mateja Podlogarja skotalila malo mimo vratnice. V 79. minuti je na drugi strani z 20 metrov sprožil Lovro Cvek, a je bil strel preslaboten, da bi resno ogrozil Džafića. Zato pa je bil Cvek uspešnejši v 85. minuti, ko je zadel z glavo po podaji Rudija Požega Vancaša iz kota.

Nedelja prinaša še drugi derbi kroga, pomerila se bosta tretji Rudar in vodilna Olimpija, krog pa bosta sklenila Aluminij in Gorica.


14. krog:
ANKARAN HRVATINI - KRŠKO 1:1 (1:0)
100; Klapan 23./11-m; Ejup 93.

Ankaran: Bužan, Burkić, Badžim, Pahor, Mate, Klapan, Delgado, Humar, Primc(90./Matošević), Meledje (78./Vodeb), Nkama (74./Cerovec).

Krško: Zalokar, Dušak, Gorenc (46./Jovanović), Krajcer, Ejup, Šturm, Kovačič(70./Kerin), Balič, Jurina, Škrbić, Mujan.

Sodniki: Rade Obrenović (Ljubljana)


TRIGLAV - CELJE 0:2 (0:0)
200; Žinko 55./11-m, Cvek 84.

Triglav: Džafić, Arh Česen, Suljević, Zec, Šmit, Bukara (78./Majcen), Tijanić, Robnik, Krcić, Poplatnik, Podlogar (72./Žurga).

Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner, Džinić, Brecl, Pišek, Žinko, Požeg Vancaš, Dangubić (90./Predragović), Šušnjara(70./Cvek), Lupeta (88./Križan).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


DOMŽALE - MARIBOR 0:1 (0:0)
1.800; Mešanović 58.

Domžale: Mulalić, Širok, Dobrovoljc, Klemenčič, Balkovec, Hodžić, Vetrih(73./Bizjak), Kirm (62./Franjić), Melnjak (67./Hebaj), Ibričić, Alvir.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Kabha, Pihler, Hotić (81./Ahmedi), Vršič, Bohar (76./Bajde), Mešanović(89./Tavares).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)




Nedelja ob 16.50:
RUDAR - OLIMPIJA

Ob 18.45:
ALUMINIJ - GORICA

Lestvica
MARIBOR          14 10 4 0  23:8   34 
OLIMPIJA         13 10 3 0  28:6   33 
RUDAR            13  7 1 5  17:13  22 
DOMŽALE          14  5 4 5  29:16  19 
GORICA           13  6 1 6  15:17  19 
KRŠKO            14  4 4 6  21:26  16 
CELJE            14  3 6 5  15:18  15 
ALUMINIJ         13  3 4 6  16:21  13 
TRIGLAV          14  1 5 8  11:27   8 
ANKARAN HRVATINI 14  1 4 9  12:35   7 
 
Milanič zadovoljen s predstavo Maribora proti Domžalam
Mariborčani s tremi točkami iz Domžal
Zmaga Celja, remi v Dravogradu