Mariborčani imajo na vrhu lestvice sedem točk naskoka pred najbližjima zasledovalcema Aluminijem in Gorico. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani imajo na vrhu lestvice sedem točk naskoka pred najbližjima zasledovalcema Aluminijem in Gorico. Foto: www.alesfevzer.com
Krško
Krčani so v osmih krogih zmagali enkrat, in sicer so v Murski Soboti ugnali Muro (1:0). Poleg tega imajo še štiri remije in tri poraze. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Vombergar
Andreja Vombergarja in soigralce čaka zahtevno gostovanje v Murski Soboti. Foto: www.alesfevzer.com
Pogovori in analiza po tekmi Krško - Maribor
Rudar kljub dobri igri že petič zapored poražen
Vratar Gorice Sorčan blestel v Kidričevem
Zadetka Mlakarja in Hotića za vodstvo Maribora z 0:2
Lotrič zadel za prvo zmago Celja

Vijoličasti so še naprej edino neporaženo moštvo v prvenstvu. Mariborčani so se sredi tedna srečno izvlekli v pokalu, ko so z dvema goloma v sodnikovem podaljšku izločili Bravo. Delovali so utrujeno, kar trener Darko Milanič pripisuje napornemu začetku sezone. Tokrat je Milanič lahko spet računal na povratnika po poškodbi Jasmina Handanovića in Marka Šulerja ter Mlakarja, ki se je vrnil v moštvo po kvalifikacijah z mlado reprezentanco.

Osmouvrščeno Krško ima težave z učinkovitostjo, saj je doseglo le štiri zadetke, zato sta ekipo okrepila Hrvat Ante Vukušić in povratnik na slovenske zelenice Dalibor Volaš, ki je v slovenskem prvenstvu dosegel že 86 golov. Oba novinca sta na zelenico vstopila v drugem polčasu, a jima ni uspelo preprečiti prvega domačega poraza Krškega v tej sezoni.

Krčani so do zdaj na sedmih tekmah proti Mariboru na domačem stadionu osvojili le eno točko.
Dva gola v razmiku treh minut
V prvem polčasu je imel najlepšo priložnost za Maribor že v 7. minuti Mitja Viler, ki je močno streljal, a izkazal se je vratar Marko Zalokar. Na drugi strani je Krško Handanovića še najbolj ogrozilo v 18. minuti, ko je Marco Da Silva prišel do strela v kazenskem prostoru, a meril preveč po sredini, tako da je mariborski vratar žogo ustavil.

Gostje so povedli v 56. minuti, ko je Luka Zahović podal žogo za hrbet obrambe, kamor je stekel Mlakar, preigral še vratarja in zadel za 0:1. To je bil njegov peti zadetek v sezoni. Že tri minute pozneje je bilo 0:2, potem ko je znova podal Zahović, in sicer z desne strani kazenskega prostora, kjer si je z nepopustljivostjo priboril žogo, na drugi strani pa je bil z glavo na pravem mestu Hotić. Tudi on ima zdaj na vrhu lestvice strelcev pet golov.

V 75. minuti so imeli Mariborčani še eno lepo priložnost, ko je v kazenskem prostoru povsem neoviran do strela prišel Zahović, a je Zalokar dobro posredoval. Vratar domačih je dobil tudi njun dvoboj v 90. minuti.

Še več vode na mariborski mlin je steklo v 78. minuti, ko je zaradi nevarnega štarta Leo Ejup dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Kljub temu je tudi Krško še zagrozilo, v 82. minuti je z glavo poskusil Aleksandr Kulinitš, toda žogo poslal čez vrata.

Lotrič edini strelec ob prvi zmagi Celja
Celjani so na saleško-savinjskem derbiju v Velenju z 0:1 premagali Rudar in dosegli prvo zmago v tej sezoni. Edini strelec je bil v 10. minuti Mitja Lotrič, nekdanji igralec Rudarja, po podaji Elvirja Ibiševića.
Rudar, ki je izgubil četrtič zapored, vselej pa ni zatresel mreže, je imel tudi kar nekaj smole, med drugim je trikrat zadel okvir vrat. V 21. minuti je s prostega strela stresel vratnico Damjan Trifković, devet minut pozneje in v 80. minuti z glavo pa Abu Kamara. Celjani so v 72. minuti zapravili 11-metrovko. Streljal je Rudi Požeg Vancaš, nad katerim je bil tudi storjen prekršek, Marko Pridigar je žogo odbil, zatem pa jo je celjski nogometaš poslal v vratnico.

V Kidričevem mreži ostali nedotaknjeni
Aluminij in Gorica sta se v Kidričevem razšla brez zadetkov. Obe ekipi sta imeli nekaj lepih priložnosti, ki pa so po zaslugi vratarjev ostale neizkoriščene. Neizkoriščena je ostala tudi številčna prednost Gorice, ki je imela zadnjih 20 minut po drugem rumenem kartonu Sanina Muminovića na zelenici igralca več.

V prvem polčasu so imeli predvsem domači ob sicer enakovredni igri dve izraziti priložnosti, Francesco Tahiraj je žogo poslal malce mimo vrat, poskus Tadeja Trdine pa je ubranil Gregor Sorčan. Ta je dobro branil tudi v drugem polčasu. Na drugi strani je Luka Janžekovič v 83. minuti po strelu Semirja Smajlagića žogo preusmeril v vratnico, v 90. minuti pa je ustavil še poskus Nika Jermola.

V Fazaneriji krst za Barišića na klopi Olimpije
V nedeljo sledita še tekmi Mura – Olimpija in Domžale – Triglav. Ljubljančane bo na razprodani Fazaneriji prvič vodil nov trener Avstrijec Zoran Barišić. Napadalec Andrej Vombergar je zadel na zadnjih dveh tekmah pred premorom proti Domžalam (2:1) in Rudarju (5:0). "Komaj čakamo, da se prvenstvo nadaljuje. V slačilnici je res dobro vzdušje, vemo, kako kakovostno moštvo imamo in vemo, da si zaslužimo biti na vrhu. Šli bomo tekmo po tekmo in prepričani smo, da se bodo stvari postavile na svoje mesto. Na tekmah proti Domžalam in Rudarju smo videli, česa smo sposobni," pravi Vombergar.

8. krog:
ALUMINIJ - GORICA 0:0
100 gledalcev
RK
: Muminović 70./Aluminij

Aluminij: Janžekovič, Ploj, Martinović, Grgić, Jakšić, Muminović , Petrovič, Rogina, Horvat, Tahiraj ( 85./Krajnc), Trdina ( 77./Kene).

Gorica: Sorčan, Celcer , Lipušček, Tomiček, Hodžić, Grudina, Kolenc, Kotnik ( 61./Jermol), Osuji , Bužinel ( 56./Gulič), Filipović ( 79./Smajlagić).

Sodnik: David Šmajc (Kranj)



RUDAR - CELJE 0:1 (0:1)
250; Lotrič 10.
Pridigar (Rudar) je v 72. minuti ubranil 11-metrovko Požegu Vancašu.

Rudar:
Pridigar, Bolha ( 88./Solomun), Pušaver, Tomašević, Vasiljević, Arap ( 54./Radić), Črnčič ( 65./Vodeb), A. Pišek, Pušnik, Trifković, Kamara.

Celje: Rozman, Džinić , Travner, Vidmajer ( 28./Brecl), Andrejašič, Cvek ( 51./J. Pišek), Novak, Pungaršek ( 78./Štraus), Lotrič, Požeg Vancaš, Ibišević .

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)



KRŠKO - MARIBOR 0:2 (0:0)
1.300; Mlakar 56., Hotić 59.
RK : Ejup 79./Krško

Krško: Zalokar, Kulinitš, Brekalo ( 62./Vukušić), Ejup , Štefulj, Zakrajšek, Kovačič, Da Silva , Hing-Glover, Srečković, Vekić ( 53./Volaš).

Maribor: Handanović, Pihler, Ivković, Šuler , Viler, Dervišević , Vrhovec ( 91./Santos), Vršič ( 88./Cretu), Hotić, Mlakar ( 76./Mešanović), Zahović .

Sodnik: Darjan Kovačič (Grosuplje)


Nedelja ob 16.00:
MURA - OLIMPIJA

Ob 18.10:
DOMŽALE - TRIGLAV

Lestvica:
MARIBOR           8 6 2 0  26:4   20
ALUMINIJ          8 4 1 3  14:13  13
GORICA            8 3 4 1  10:10  13
OLIMPIJA          7 3 2 2  13:8   11
DOMŽALE           7 3 1 3  10:10  10
MURA              7 2 3 2  13:10   9
CELJE             8 1 5 2   9:11   8
KRŠKO             8 1 4 3   4:8    7
TRIGLAV           7 1 3 3   8:16   6
RUDAR             8 1 1 6   5:22   4

Pogovori in analiza po tekmi Krško - Maribor
Rudar kljub dobri igri že petič zapored poražen
Vratar Gorice Sorčan blestel v Kidričevem
Zadetka Mlakarja in Hotića za vodstvo Maribora z 0:2
Lotrič zadel za prvo zmago Celja