Lani poleti je Mura pisala evropsko pravljico, zdaj pa ji grozi vnovičen propad, le da tokrat ne 3. liga, temveč padec na samo dno v 5. ligo. Foto: MMC RTV SLO/Marko Vanovšek
Lani poleti je Mura pisala evropsko pravljico, zdaj pa ji grozi vnovičen propad, le da tokrat ne 3. liga, temveč padec na samo dno v 5. ligo. Foto: MMC RTV SLO/Marko Vanovšek
Miha Korošec
Miha Korošec in soigralci bodo tudi v prihodnji sezoni igrali v Prvi ligi. Foto: Aleš Fevžer

Na podlagi navedenih dokončnih licenčnih odločitev je odbor Nogometne zveze Slovenije za nujne zadeve, upoštevajoč dejstvo, da Mura 05 kot deveta uvrščena ekipa ni pridobila ustrezne licence za nastopanje, sprejel sklep, da se kvalifikacije za popolnitev Prve lige za naslednjo tekmovalno sezono med deveto uvrščeno ekipo 1. SNL (Mura) in drugouvrščeno ekipo 2. SNL (Dob) ne odigrajo.

Bo Dob tokrat šel med najboljše?
S tem je Roltek Dob že napredoval v Prvo ligo, čeprav se pri tem postavlja vprašanje, ali si v Dobu tega sploh želijo. Lani so dobili kvalifikacijski dvoboj s Triglavom, nato pa so zavrnili vstop med najboljšo slovensko deseterico.

Licenčna komisija je na drugi stopnji zavrnila pritožbo Mure 05 po pridobitvi licence za igranje v Prvi ligi Telekom Slovenije v prihodnji sezoni. Klub je napovedal, da bo poskusil še z izrednim postopkom, a glede na zadnji sklep NZS-ja je to misija nemogoče.

"Grofi" z licencami v Evropo
Celje je v skladu z določili pravilnika o licenciranju klubov odpravil vse pomanjkljivosti, zato je licenčna komisija ugodila pritožbi in s tem NK Celje podelila licenco tako za Prvo ligo Telekom Slovenije kot za evropska tekmovanja. S tem so se Celjani že uvrstili v Evropo, saj jih v sredo čaka finale Pokala Slovenije, kjer se bodo pomerili s prvakom Mariborom, ki bo zastopal Slovenijo v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

V Celju so dobro novico že nadgradili s podaljšanjem pogodb kar štirim igralcem. Marko Krajcer, Matej Centrih, Tadej Vidmajer in Andraž Žurej je kvartet, ki zanesljivo ostaja med "grofi".