Nogometaši Mure05 (na fotografiji kapetan Fabijan Cipot) imajo dovolj obljub in zahtevajo odstop predsednika kluba Miroslava Topića. Foto: Aleš Cipot
Nogometaši Mure05 (na fotografiji kapetan Fabijan Cipot) imajo dovolj obljub in zahtevajo odstop predsednika kluba Miroslava Topića. Foto: Aleš Cipot
V Muri vlada kaos

Mure zaradi suma hujših kršitev poslovanja za 25. januarja sklical izredni občni zbor.

"Ne bomo vam več kradli časa. Naša odločitev je skupna in jasna. Zahtevamo, da Miroslav Topič nemudoma in nepreklicno odstopi z mesta predsednika kluba," so zapisali v izjavi za javnost, ki jo je podpisalo 18 nogometašev.

Samo obljube in nobenih dejanj
"To, kar se je dogajalo in se še dogaja v sezoni in pol, je nevzdržno in nedopustno. Odnos predsednika Topiča do ponosa Prekmurja je nezaslišan. Če smo iskreni, predsednik odnosa do športnikov niti nima. Mi smo svoje naredili. Obsodili so nas na izpad, a smo vsem dvomljivcem zaprli usta. Predsednik Topič svoje naloge do okolja in igralskega kadra ni izpolnil. Njegov odstop je edina možnost, da bomo igralci nadaljevali igre v črno-belem dresu. V nasprotnem primeru naše prihodnosti v Fazaneriji ne vidimo. Slednje bi bila za nas, in tudi je, najtežja odločitev v karieri. Poudarjamo, da imamo Muro 05 in Fazanerijo radi, a naša prihodnost s predsednikom Topičem ni mogoča pod nobenimi pogoji. Preveč je bilo obljub s strani predsednika," so še zapisali in izjavo za javnost sklenili z obljubo navijačem in lokalni skupnosti, da bodo naredili vse, da bo Mura obstala v prvi ligi in se povzpela na prvenstveni lestvici.

V izjavi za javnost so še potrdili medijska ugibanja, da so igralci na neodvisno arbitražo pri Nogometni zvezi Slovenije poslali prošnje za prekinitev pogodbe z Muro 05. "Večini od njih je bilo tudi ugodeno. Igralci smo tako prosti in bi lahko brez odškodnine zapustili naš klub, a smo pripravljeni še naprej dati prednost domačemu klubu pred drugimi klubi v Sloveniji in tujini. ND Mura 05 je naš klub in zato se čutimo dolžne, da mu še naprej pomagamo po svojih najboljših močeh, saj smo mnenja, da bi se ta zgodba lahko razpletla precej drugače in bolje. V tem trenutku bi bilo za večino nas najlažje uveljaviti pozitivne odgovore zgoraj omenjene arbitraže. Se podati v nove klube, novo okolje in pozabiti vse skupaj. Toda to nismo mi. Mi imamo Muro 05, Fazanerijo in njene navijače radi. Ljubimo Muro, nismo krivi! Ljubili jo bomo, dokler smo živi!"

Pod izjavo za javnost so se podpisali Fabijan Cipot, Matic Maruško, Aleš Luk, Filip Draković, Leon Horvat, Arpad Vaš, Nino Kouter, Denis Kramar, Leon Sreš, Rok Buzeti, Mate Eterović, Rok Gruškovnjak, Mitja Botjak, Dragan Jelić, Jure Travner, Damjan Bohar, Mitja Mörec in Sebastijan Starovasnik.

V Muri vlada kaos