Miran Burgič je po osemletnem igranju v tujini (Švedska, Avstrija, Izrael, Ciper) podpisal enoletno pogodbo z Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Miran Burgič je po osemletnem igranju v tujini (Švedska, Avstrija, Izrael, Ciper) podpisal enoletno pogodbo z Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

"Ciper je precej divji, kar se tiče nogometa. Kdor je kdaj igral tam, gotovo ni dobil vse plačano. Sam sem se dogovoril in jim tako šel 'na roko'. V klubih se redko držijo dogovorov in vse zelo peša na organizacijskem nivoju. Le nekaj klubov je, ki so dobro organizirani, na primer Apoel in Omonia. Bil sem v manjšem klubu (Ethnikosa Achna). Osnovni cilj, obstanek v ligi, smo izpolnili. Kakovost lige sicer ni slaba, saj je precej izkušenih igralcev."
29-letni napadalec, ki je prve nogometne korake naredil v Zagorju, nato pa se preselil v Novo Gorico in med drugim v napadu blestel z Valterjem Birso, se je imel v Larnaki, kjer je imel stanovanje, vseeno lepo. "Življenje tam je nekaj posebnega. Sonce, morje ... Seveda s tem privabijo tujce, da podpišejo pogodbe."

Nova sezona Prve lige se bo začela v petek, Olimpija pa bo prvo tekmo odigrala v soboto proti Krki. Napoved nove sezone si preberite tukaj. Za prijateljsko tekmo s Chelseajem je prodanih že 5.000 vstopnic. Več tukaj.

Prvi strelec slovenskega državnega prvenstva 2005/06 vrnitve v domovino ne vidi kot neuspeh. "To ni korak nazaj. Vsak igralec želi igrati na tujem. Osem let sem bil v tujini, zdaj sem se vrnil. Izziv mi je slovenska liga in Olimpija, ki od mene veliko pričakuje. Vem, kakšna je bila njena zadnja sezona. Želim si mirno sezono brez pretresov, da postavimo temelje za naslednje uspešne sezone. Nobena dobra zgodba se ne naredi čez noč."
Preostalih ponudb iz Slovenije ni imel. Nad odnosom Gorice je razočaran: "Lani sem vodstvo kluba prosil, ali lahko treniram z ekipo, dokler si ne najdem novega kluba, ampak mi niso dovolili."