Radomljani Novo mesto zapuščajo s prvo točko v prvoligaški druščini. Foto: Aleš Fevžer
Radomljani Novo mesto zapuščajo s prvo točko v prvoligaški druščini. Foto: Aleš Fevžer
Zavrč
Nogometaši Zavrča so prvič v letošnji sezoni remizirali. Foto: Aleš Fevžer
Brez golov med Zavrčem in Gorico
Radomljani s točko iz Novega mesta
Vidmar v tej sezoni še ni dobil gola

razšli brez zmagovalca.

Zavrč je v pretekli sezoni izgubil vse štiri medsebojne tekme z Gorico, ki je Haložanom zabila kar 13 golov. Gorica je tako edini klub med prvoligaško druščino, ki Haložanom do danes ni prepustila niti ene same prvenstvene točke, tokrat pa so jim jo gostitelji le odščipnili. Prvo priložnost na tekmi so imeli gostitelji, ko je Dino Kresinger z glavo lepo podal do osamljenega Dejana Poliča, ki je s kakšnih desetih metrov neoviran sprožil proti golu, a nastreljal zgolj naročje goriškega vratarja Vasjo Simčiča.

Goričani so v 28. minuti prek Amedeja Vetriha prvič sprožili proti vratom Marka Ranilovića, a je njegov poskus končal visoko prek vrat, v 37. minuti pa je za goste previsoko meril še Denilton Venturim Jr. Le štiri minute pozneje so goriški nogometaši nevarno kombinirali v domačem kazenskem prostoru, nato je s petih metrov do strela z glavo prišel Matija Širok, Ranilović pa je moral prvič na tekmi posredovati in žogo v letu atraktivno ujel.

Tudi v drugem delu ni bilo veliko priložnosti. Od 60. minute so imeli Goričani sicer rahlo terensko premoč, v sodnikovem dodatku pa celo lepo priložnost, da dosežejo zmago. Po dolgi žogi Široka so gostje izvedli nevaren protinapad, ki ga je končal Ezekiel Henty, a je bil domači vratar Ranilović na mestu.

Radomlje osvojile prvo točko
V obračunu ekip z dna lestvice je uvod postregel s prvim naletom gostov, najprej je nevarno meril Janez Zavrl, a je domači vratar Tomislav Pelin dobro posredoval. Isti igralec je imel nekaj minut zatem novo priložnost, toda njegov strel z glavo ni bil dovolj natančen. Krka je nato počasi umirila tekmece, tudi sama prišla do nekaj priložnosti, po podaji Jake Ihbeisheha pa je bil od Žige Kastrevca hitrejši Vjekoslav Andrić. Kastrevec je nato v 19. minuti poskusil z glavo, Andrić pa je strel ubranil.

Drugi del so z nevarnejšo akcijo začeli Novomeščani, po strelu Ihbeisheha je skušal do žoge priti Perić, a ni bil dovolj hiter, da bi jo preusmeril v gol. Pozneje je imel nekaj priložnosti za gol še Josip Fuček, najlepšo v 68. minuti, toda vratar Radomelj se je izkazal. V zadnjih minutah so si gostje pripravili še dve lepi priložnosti, po katerih bi lahko iz Novega mesta odšli s tremi točkami. V 83. minuti je bil vratar Pelin že premagan, toda prečka je preprečila veselje Žigi Smrtniku. Domači vratar je nato v 89. minuti še dobro posredoval ob nevarnem poskusu Zavrla. Gostje so bili tako sicer bližje trem točkam, vseeno pa so v devetem prvenstvenem krogu dobili prvo točko v sezoni.

9. krog, nedeljski tekmi:
ZAVRČ - GORICA (na Ptuju) 0:0
450 gledalcev

Zavrč: Ranilović, Sambolec, Kristić, Datković , Dedić, Šafarić, Dugolin , Matjašič , Polič (69./Brdar), Antolek (59./Kelenc), Kresinger .

Gorica: Simčič, Širok, Vanin , Modolo, Enow, Pasqualini , Venturim (od 64./Innocenti), Vetrih, Žigon (84./Džuzdanović), Majcen (70./Makinwa), Henty.

Sodnik: Dejan Balažič (Šmarje–Sap)


KRKA - KALCER RADOMLJE 0:0
500 gledalcev

Krka: Pelin, Žižić, Buden, Fuček (82./Kramar), Ihbeisheh, Dežmar, Rašić, Welbeck-Maseko , Perić, Kauber (46./Jurič), Kastrevec.

Radomlje: Andrić, Vrhunc (62./Avbelj), Zavrl, Seferovič, Cankar (65./Bajalica), Snoj, Gajič (76./Smrtnik), Cerar , Centrih, Balkovec, Rems.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


Odigrano v soboto:
LUKA KOPER - MARIBOR 1:2 (1:1)
1.400; Žibert 33.; Dervišević 45., Tavares 77. RK: Rajčević 76./Maribor
Handanović (Maribor) je v 77. minuti ubranil 11-m Ivetiću.

CELJE - RUDAR 1:1 (1:0)
950; Sunny 32.; Jelić 81.

DOMŽALE - OLIMPIJA 0:0
2.000 gledalcev
Vidmar (Domžale) je v 41. minuti ubranil 11-m Omladiču.

 
Lestvica:                            
DOMŽALE             9  8 1 0 12:0  25
OLIMPIJA            8  5 3 0 13:3  18
MARIBOR             8  6 0 2 14:9  18
ZAVRČ               9  5 1 3  9:10 16
CELJE               9  4 3 2 13:5  15
LUKA KOPER          9  4 0 5 11:12 12
RUDAR               9  3 1 5 10:13 10
GORICA              9  1 3 5  8:9   6
KRKA                9  1 1 7  7:20  4
KALCER RADOMLJE     9  0 1 8  6:22  1
Brez golov med Zavrčem in Gorico
Radomljani s točko iz Novega mesta
Vidmar v tej sezoni še ni dobil gola