Andraž Žurej je bil nogometno vzgojen v Celju, kjer pa je letos izgubil mesto v začetni postavi. Foto: Aleš Fevžer
Andraž Žurej je bil nogometno vzgojen v Celju, kjer pa je letos izgubil mesto v začetni postavi. Foto: Aleš Fevžer

21-letni nogometaš, ki se je v člansko moštvo prebil iz celjskega šolskega nogometnega centra, je doslej v rumeno-modrem dresu zbral 69 ligaških nastopov, ob tem pa dosegel šest zadetkov. A v letošnji sezoni, ko so Celjani pod vodstvom Simona Rožmana hit prvenstva ni bil več v ospredju. V dvajsetih krogih je tekmo začel samo štirikrat, skupno odigral samo 360 minut, prispeval pa samo eno podajo.

"Žureju, ki je vseskozi kazal visoko stopnjo delavnosti in pravega odnosa do športa, se za njegov dosedanji prispevek v Celju iskreno zahvaljujemo, v njegovi nadaljnji karieri pa mu želimo obilo športne sreče in uspehov," so zapisali v sporočilu iz celjskega kluba. Celje po dobri polovici sezone zaseda visoko tretje mesto in za vodilnimi Domžalami zaostaja za samo štiri točke.

Od nosilcev izgubili le posojenega Oršića
Ob Žureju so Celje med zimskim premorom zapustili še Anej Lovrečič in Dejan Djermanović, ki sta oba odšla v Srbijo k prvoligašu Voždovcu. Najbolj se bo "grofom" poznala izguba Mislava Oršiča, saj je Hrvat jeseni prispeval dva gola in štiri podaje ter postal nosilec igre. 22-letnik je bil samo posojen iz Rijeke, ki pa ga je zdaj poslala v Južno Korejo k Jeonam Dragons. Na Areni Petrol zagotavljajo, da bo ključni mož Benjamin Verbič kljub ponudbam iz tujine ostal Celjan vse do konca sezone 2014/15.