Stadion Fazanerija bo v nedeljo očitno sameval. Foto: Aleš Fevžer
Stadion Fazanerija bo v nedeljo očitno sameval. Foto: Aleš Fevžer
Miroslav Topić
Pred predsednikom kluba Miroslavom Topićem so novi vroči dnevi. Foto: Aleš Fevžer
Mate Eterović
Kako se bo razpletla kalvarija Murinih nogometašev? Foto: Aleš Fevžer

Medijem so pred zadnjim srečanjem jesenskega dela Prve lige posredovali naslednjo izjavo: "Zaradi nedanih zagotovil uprave kluba za boljši jutri in velikih dolgov do igralcev smo se igralci odločili, da tekme z NK Maribor ne odigramo. V klubu so redno plačane vse osebe razen igralcev in trenerjev članskega moštva. Žalostno je, da morajo nekateri igralci pobirati krompir na polju, da lahko redno prihajajo na trening."
Protest navijačev pred Fazanerijo?
Po pisanju spletnega portala pomurje.si protest nogometašev podpirajo tudi navijači, a si vseeno želijo, da bi tekmo odigrali vsaj zaradi njih in nato skupaj z njimi izrazili nezadovoljstvo z delom vodstva kluba. Navijači naj bi tako v nedeljo od 11. ure naprej protestirali pred stadionom Fazanerija. Portal sobotainfo.com piše, da je neznanec sredini zelenice že prižgal rdečo pogrebno svečo, ki simbolizira pokop Mure 05.
Očitno je bila kaplja čez rob, ki je nogometaše vodila k potezi, da ne odigrajo tekme, informacija, da so razvpiti nizozemski vlagatelji v klub preložili podpis pogodbe.
Nov preobrat pri vstopu Nizozemcev
Predstavnik podjetja Readen Holding Joop Steenbergen je za spletno stran pomurje.si dejal, da je bila prikazana drugačna finančna slika, kot pa je dejansko stanje. Med drugim je denarja od igranja v kvalifikacijah za Evropsko ligo, ki naj bi ga bilo v celoti 400 tisoč evrov, dejansko ostalo le še približno 250 tisoč evrov. Preostalih 150 tisoč naj bi se porabilo za logistične zadeve, povezane s potovanji na evropske tekme. Po besedah Steenbergena bo nizozemska vlagateljska skupina znova pretehtala položaj in se nato odločila o svojih dejanjih. Podpis pogodbe je tako predviden za začetek novega leta, če ne bo ponovnih težav. Spomnimo: na začetku leta se je veliko razpravljalo o skrivnostnih italijanskih vlagateljih, ki so stali za podjetjem Geofocus Solutions in naj bi pomagali rešiti Murine težave, pa nato iz tega ni bilo nič. Bo tokrat drugače?

Najprej zahtevajo okrepitev moštva
Uradno sporočilo na klubski strani med drugim pojasnjuje: "Člani upravnega odbora so v četrtek na sestanku v Amsterdamu predstavili upravnemu odboru Readen Holdinga (RHCO) podrobnejše informacije o vlaganju v naš klub. Na tem sestanku so pravni svetovalci in RHCO prišli do zaključka, da je za dosego zadanih ciljev v naslednjih letih potrebno povečati sredstva za dosego začrtanih ciljev. RHCO je to še vedno pripravljen storiti, vendar bodo to storili šele pod pogoji, ko se ekipa ustrezno okrepi ter posledično izboljša uvrstitev na lestvici. V naslednjih tednih bosta tako klub kot RHCO poiskala najboljše možnosti za dosego teh ciljev. Vsled tega je uprava RHCO-ja predstavila našemu klubu nov predlog, po katerem bi do podpisa pogodbe prišlo v januarju, in to pod zgoraj omenjenimi pogoji."

V novem letu z logotipom podjetja Sky Global
Vseeno pa naj bi svoje storitve na začetku leta začelo tržiti podjetje Sky Global, ki deluje v več kot sto državah po svetu in bo v letu 2013 začelo delovati tudi v Sloveniji. Nogometaši Mure bodo tako v spomladanskem delu sezone nosili logotip tega podjetja, še poroča uradna spletna stran kluba, Steenbergen pa je ob tem o nakazilu podjetja Sky Global slikovito dejal: "Gospod Topič (predsednik Mure, op. a.) bo dobil določena finančna sredstva, ki jih bo razdelil med nogometaše. Ni veliko, bi pa moralo zadoščati."