Issah Abass je Olimpijo popeljal v vodstvo v 40. minuti. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Issah Abass je Olimpijo popeljal v vodstvo v 40. minuti. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Gorica - Olimpija
Tekmo si je v družbi predsednika Olimpije Milana Mandarića in Mladena Rudonje ogledal tudi verjeten novinec v napadu ljubljanskega moštva Andres Vombergar, argentinski napadalec slovenskega rodu. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Petar Franjić
Petar Franjić je dosegel dva zadetka proti Celju. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetki na tekmah Gorica - Olimpija in Domžale - Celje

Tekmo sta odločila Issah Abass z zadetkom v 40. minuti, ko je s podajo sodeloval novinec Dario Čanađija, ter rezervist Blessing Eleke. Goričani so na začetku sezone doživeli že četrti zaporedni poraz v vseh tekmovanjih.

Gostitelji v prvem delu do le ene lepe priložnosti
Olimpija je na igrišču zagospodarila že v prvem polčasu. Gostitelji v prvem delu niso bili nevarnejši, vseeno pa so imeli eno lepo priložnost: v deseti minuti, ko je nekaj zmede v ljubljanski obrambi skušal izkoristiti Rifet Kapić, vratar Nejc Vidmar pa se je dvakrat izkazal, drugič je žogo odbil že blizu roba kazenskega prostora. Več dela pa je imel domači vratar Grega Sorčan, toda opravljal ga je dobro in priložnosti Gorana Brkića na začetku tekme, pa Issaha Abassa po protinapadu v 20. minuti in še ena v 33. so ostale za goste neizkoriščene.

V 40. minuti pa je premoč gostov le obrodila sadove, domači so zamudili pri akciji Čanađije z leve, Abass se je pri sprejemu podaje nekoliko zapletel, imel pa je dovolj prostora, da je žogo umiril in nato matiral domačega vratarja za vodstvo.

Biščan našel pravega aduta na klopi
Tudi drugi polčas ni prinesel bistvenih sprememb. Gostje so imeli premoč, brez večjih težav so vzdrževali minimalno prednost, domači pa so si zaman prizadevali spremeniti potek tekme. Šele v 58. minuti so si priborili prvi kot, a večje nevarnosti za Vidmarja ni bilo. Olimpija je v 65. in 70. minuti zapretila s streloma Abassa in Branka Ilića, odlično potezo pa je naredil trener Igor Biščan v 71. minuti. Takrat je v igro poslal Elekeja, ki je po domiselni akciji dokončno potrdil zmago Ljubljančanov. Eleke je na robu kazenskega prostora lepo preigral tri tekmece, si izmenjal dvojno podajo z Ricardom Alvesem in neubranljivo zadel pod prečko.

Domžalčani so se znesli nad Celjem
V prvi tekmi dneva so Domžale prav tako prepričljivo odpravile Celje s 4:0 in tako hitro popravile spodrsljaj iz uvodnega kroga, ko so izgubile proti Rudarju. Celjani, ki so bili popolnoma nemočni, so po Olimpiji doživeli še drug, še prepričljivejši poraz. Do spremembe izida je prišlo v 32. minuti, ko je Matija Rom na desni strani ušel tekmecem in podal žogo v sredino. Celjska obramba jo je sicer odbila, vendar slabo, saj je prišla do Jureta Matjašiča. Ta je streljal z leve strani kazenskega prostora, Rozman je bil na pravem mestu, a mu žoge ni uspelo zadržati, odbitek je v gol poslal Petar Franjić. Štiri minute pozneje je kot izvedel Balkovec, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Žan Žužek, ki je z glavo poslal žogo v mrežo.

Domžale prevladovale tudi v drugem delu
Gostitelji so prevladovali tudi v drugem delu. Domžalčani so bili še naprej nevarnejši, v 65. minuti je bil mladi Alan Gnezda Čerin blizu prvega prvoligaškega zadetka, a je Rozman po njegovem strelu s skrajnimi močmi žogo odbil v kot. Zato pa se je v 67. minuti med strelce vpisal drugi mladec v domžalski ekipi Matija Rom. Lovro Bizjak je od Žužka prejel žogo v prazen prostor, sam stekel proti Rozmanu, ga premagal, a gol mu je preprečila vratnica. Toda žoga se je odbila do Roma, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo. Končni izid je v 90. minuti po lepi akciji s svojim drugim zadetkom postavil Franjić.

Že včeraj sta slavila Maribor in Rudar, ki se je z zmago proti Ankaranu za en dan prebil na vrh lestvice.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 2. krog

TRIGLAV - MARIBOR 2:3 (0:0)
1.500; Majcen 55., Poplatnik 60.; Mešanović 71., Bohar 86., Tavares 88.

RUDAR - ANKARAN HRVATINI 3:1 (1:0)
550; Radić 36., Mary 64., Vizinger 88.;
Vodeb 77.

ALUMINIJ - KRŠKO 4:2 (1:0)
400; Mensah 33., Mesec 81., Krajcer 83./ag, Nunić 86.; Škrbić 57., 63.

DOMŽALE - CELJE 4:0 (2:0)
750; Franjić 32., 90., Žužek 35., Rom 67.

Domžale: Milić, Klemenčič, Matjašič (61./Bizjak), Žužek (79./Žinko), Ibričić (70./Hodžić), Dobrovoljc, Balkovec, Franjić, Ožbolt, Rom, Gnezda Čerin.

Celje: Rozman, Džinić, Cvek, Travner, Pišek, Dangubić, Požeg, Vancaš, Kesić (81./Pečnik), Jazbec, Gatarić (46./Šušnjara), Lupeta (75./ Šauperl).

Sodnik: Bojan Mertik


GORICA - OLIMPIJA 0:2 (0:1)
1.100; Abass 40., Eleke 75.

Gorica: Sorčan; Gregorič, Kavčič, Jogan, Celcer; Kapić, Grudina, Kolenc (82./Humar), Marinič (82./Edafe); Osuji, Filipović (46./Nagode).

Olimpija: Vidmar; Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec; Brkić (85./Cretu), Čanađija, Savić (71./Eleke), Alves (78./Tomić), Kapun; Abass.

Sodnik: Dragoslav Perić

Lestvica
OLIMPIJA           2 2 0 0   5:1     6
RUDAR              2 2 0 0   5:2     6
MARIBOR            2 2 0 0   4:2     6
DOMŽALE            2 1 0 1   5:2     3
ALUMINIJ           2 1 0 1   4:3     3
KRŠKO              2 1 0 1   4:5     3
TRIGLAV            2 0 1 1   2:3     1
ANKARAN HRVATIN    2 0 1 1   1:3     1
GORICA             2 0 0 2   1:4     0
CELJE              2 0 0 2   1:7     0

Zadetki na tekmah Gorica - Olimpija in Domžale - Celje