Marko Šuler je bil eden izmed dveh strelcev za Maribor. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Šuler je bil eden izmed dveh strelcev za Maribor. Foto: www.alesfevzer.com
Josip Golubar
Josip Golubar je zadel za Olimpijo proti Zorji Lugansk. Foto: www.alesfevzer.com
Rožman, Vrhovec in Klemenčič o pripravah Celja

Po prvem polčasu je bilo pred 1.950 gledalci 2:1, potem ko je tik pred odmorom izid znižal Marko Šuler po podaji Agima Ibraimija. Drugi zadetek za vijoličaste je v 63. minuti dosegel Jean Philippe Mendy, ko je po preigravanju zadel za 4:2 v spodnji kot tekmečevih vrat. Sturm je bil v zadnjem avstrijskem prvenstvu četrti.
V 16. minuti je pri izidu 0:0 Luka Zahović meril v prečko, nato pa je za Sturm dvakrat zatresel mrežo Hrvat Josip Tadić, drugič z 11-metrovke po prekršku Dina Hotića. Pred znižanjem Šulerja je Mariborčane rešila še vratnica, tako kot tudi v 84. minuti. Dva gola je v drugem polčasu prispeval 18-letni Sascha Horvath, enega pa je dodal njegov vrstnik Donis Avdijaj.

V torek bo Maribor igral proti slovaškemu Ružomberoku, v sredo pa še proti Radu iz Srbije. V nedeljo ga nato na Bonifiki čaka tekma superpokala proti Luki Koper. Kot je znano, bo tekmec slovenskih prvakov v 2. predkrogu Lige prvakov Astana iz Kazahstana. Prvo srečanje bo sredi julija v Ljudskem vrtu.

Gralla:
STURM - MARIBOR 5:2 (2:1)
1.950; Tadić 25., 40./11-m, Avdijaj 53., Horvath 60., 86.; Šuler 45., Mendy 63.

Postava Maribora: Handanović, Janža, Šuler, Mertelj, Mejač, Hotić, Ndiaye, Kabha, Ibraimi, Tavares, Zahović. V drugem polčasu so igrali še: Obradović, Vršič, Mendy, Volaš, Dervišević, Rajčević, Viler, Vujčić, Pušaver, Vokić.


Poraz Olimpije v Stojncih
Olimpija je v Stojncih pri Ptuju z 1:2 klonila pred ukrajinskim prvoligašem Zorjo Lugansk. V 30. minuti je po podaji Roka Kronavetra iz kota Ljubljančane z glavo popeljal v vodstvo Josip Golubar. V drugem delu si je kombinirana postava privoščila dve napaki v obrambi in gostom dopustila preobrat.
Začetna postava Olimpije: Šeliga, Fink, Mitrović, Bajrić, Krefl, Kronaveter, Kapun, Matić, Golubar, Henty, Đermanović.

Brežice:
DOMŽALE
- KARPATY LVOV U-21 3:0 (2:0)
Šišić 27., Alvir 31., Blejdea 86.

Kranjska Gora:
RUDAR - RIJEKA 0:5 (0:0)
Tomasov 52., Balaj 54., 64., Ajayi 75., Hristov 90.

Slovenske Konjice:
KRKA - SLAVEN BELUPO 0:5 (0:2) - igrali so dvakrat po 75 minut
TRIGLAV - GORICA 1:1 (0:0)
Borenovič 58.; Vetrih 63.

Rožman, Vrhovec in Klemenčič o pripravah Celja