Marcos Tavares je bil spet rešitelj Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares je bil spet rešitelj Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Blessing Chibuike Eleke (Gorica)
Gorica nadaljuje svoj ples na vrhu. Foto: www.alesfevzer.com

Na čelu razpredlnice je še vedno hit prvenstva Gorica, ki je s 3:0 odpravila Zavrč. Primorci so vse tri zadetke dosegli v zadnjih 21 minutah srečanja. Z dvema zadetkoma je bil junak srečanja 19-letni Nigerijec Eleke, ki se je med strelce vpisal drugič zapored.
Trener Miran Srebrnič je po četrti zmagi v nizu ni padel v evforijo: "Zelo smo zadovoljni. Četrta zmaga, 12 točk. Upam, da bomo v tem slogu tudi nadaljevali. Samozavest mora rasti še naprej. S tem rastejo tudi pričakovanja, vendar moramo ostati realni. Najprej moramo rešiti klub in ga pripeljati v mirne vode. Menim, da smo naredili dobro selekcijo in da je ekipa konkurenčna. Od gledalcev pričakujem malce večjo podporo. V prvem polčasu nam res ni šlo, a z nerganjem se ne naredi nič. Potrebujemo spodbudo, da igralci dobijo zagon. Zadovoljen pa sem, da je bilo več obiskovalcev kot ponavadi." Na tribunah je bilo 700 gledalcev.

Domžalčani so v Novem mestu s 4:0 premagali Krko, kar je lepa spodbuda pred sobotnim obračunom z vodilno Gorico. Dvakratni strelec je bil Matic Črnic. Domžale so na tretji gostujoči tekmi v prvenstvu še tretjič slavili (Koper, Olimpija, Krka), doma pa na dveh tekmah (Maribor, Rudar) še niso osvojili točke.

Maribor se je po spodrsljaju v Kopru pobral z minimalno zmago nad Celjem. Edini zadetek na srečanju je dosegel Marcos Tavares, ki je prišel v igro v drugem polčasu. 3.500 gledalcev je svoje ljubljence po prvem polčasu nagradilo z žvižgi. "Prvi polčas je bil težek. v drugem smo zaigrali bolje in zato tudi zmagali," je povedal Tavares, ki je na tretji tekmi drugič premagal nasprotnikovega vratarja. Enakega mnenja je bil tudi trener Ante Šimundža: "Prvi polčas ni bil na nivoju, ki smo ga sposobni odigrati. V drugem delu smo videli pravi Maribor." Trener gostov Simon Rožman je povedal: "Proti zelo močnemu mariboru smo prikazali igro, ki ima rep in glavo. če ne zadaneš iz priložnosti, ki se ti ponudijo, ne moreš priti do točk."

Olimpija je tudi brez Andraža Šporarja nadigrala Koper (4:1) in navdušila še vedno maloštevilne navijače. Pred tisoč gledalci v Stožicah je blestel Rok Kronaveter, ki je zabil dva gola, prvega z glavo, drugega pa z lepim volejem. "Na začetku je bilo malo otipavanja, potem pa smo pokazali, da bomo na domačem igrišču trd oreh za vse. Igrali smo lep nogomet, priigrali smo si lepo število priložnosti. Na koncu smo štiri izkoristili in mislim, da smo lahko več kot zadovoljni," je povedal Kronaveter, ki je v letošnjem prvenstvu zadel trikrat.

Ljubljančani zdaj optimistično potujejo v Ljudski vrt, kjer bo obračun z Mariborom v nedeljo ob 20.15.

Maribor zelo niha, a ga rešuje Tavares
Tavares odločil štajerski derbi
Visoka zmaga Domžal na Portovalu
Olimpija napolnila mrežo Kopra
Eleke in Sorčan junaka vodilne Gorice
Maribor zelo niha, a ga rešuje Tavares
Tavares odločil štajerski derbi
Visoka zmaga Domžal na Portovalu
Olimpija napolnila mrežo Kopra
Eleke in Sorčan junaka vodilne Gorice