Andrej Dugolin je z golom v 23. minuti postavil temelje za zmago Zavrča nad Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer
Andrej Dugolin je z golom v 23. minuti postavil temelje za zmago Zavrča nad Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer
Marko Šuler
Nogometaši Maribora so iz Domžal odnesli poln izkupiček točk in ohranili prednost pred drugouvrščenim Koprom. Foto: Aleš Fevžer
Massimo Coda
Goričanom, ki štiri kroge niso dosegli zadetka, se je končno odprlo. Tokrat so zadeli kar pet golov, Massimo Coda je z dvema novima zadetkoma postal najboljši strelec lige. Foto: Aleš Fevžer
Matej Pučko
Matej Pučko je s krasnim zadetkom potrdil zmago Luke Koper. Foto: Ervin Čurlič
Lamin Diallo
Lamin Diallo je v 91. minuti zadel izenačujoči gol, nato pa je bil zaradi slečenega dresa (in dejstva, da je bil že predtem kaznovan z rumenim kartonom) še izključen. Foto: Aleš Fevžer
Gorica napolnila mrežo Celja
Zavrč prisolil novo zaušnico Olimpiji
Rudar doživel prvi spomladanski poraz
Mariborčani ne popuščajo
Remi na srečanju med Triglavom in Krko

Prva tekma sredinega nogometnega popoldneva se je končala brez zmagovalca, potem ko je Triglav v zadnjih trenutkih izenačil na 1:1 proti Krki. Maribor je slavil v Domžalah (1:2), medtem ko je Olimpija naletela na mino v Zavrču, kjer so bili Haložani boljši s 3:1.

Viler zadel za zmago v Domžalah
Na stadionu ob Kamniški Bistrici so prvi povedli Mariborčani. Jean-Philippe Mendy je priigral prosti strel, na prvo vratnico je podal Goran Cvijanović, najvišje pa je skočil francoski napadalec in zadel dvanajstič v sezoni. Tri minute pozneje bi Domžale lahko izenačile. Martin Milec je slabo izbil žogo, do katere je prišel Nemanja Maksimović. Meril je iz težkega položaja, Jasmin Handanović pa je bil na mestu. Ekipa Luke Elsnerja je drugi polčas začela odločno, v 77. minuti je izid tudi poravnala. Debitant Aladin Šišić je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil na pravem mestu Saša Živec, ki je zadel prazno mrežo. Veselje Domžal je trajalo le dve minuti, ko je Mitja Viler z diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora zabil drugi mariborski gol. Domači so še zadnjič poskusili v 88. minuti, ko je streljal Živec, Handanović pa se je izkazal z obrambo.

Smrekar pokopal Olimpijo
V Zavrču je začetek povsem pripadel domačim, ki so si že v četrti minuti priigrali stoodstotno priložnost - Dino Kresinger se je sam znašel pred vratarjem Aleksandrom Šeligo, a je Olimpijin čuvaj iz medsebojnega dvoboja izšel kot zmagovalec. Podobno priložnost je nekaj minut pozneje zapravil še Matija Smrekar, prav v obdobju, ko so Ljubljančani začeli vzpostavljati ravnotežje, pa so domači povedli. Po prostem strelu z desne strani je v kazenskem prostoru do žoge prišel Andrej Dugolin in jo z močnim strelom poslal v mrežo. Gostitelji se niso imeli časa dobro poveseliti zadetka, saj so tekmeci takoj izenačili. Domača obramba je v kazenskem prostoru pozabila na Nika Omladiča, kar je ta znal izkoristiti. To je bil prvi gol Ljubljančanov v aprilu in prvi po dveh tekmah.

V drugem polčasu so bile priložnosti redke. V 78. minuti so gostitelji ostali brez izključenega Karla Težaka, ki je dobil drugi rumeni karton (tako kot prvega zaradi simuliranja prekrška v kazenskem prostoru), toda Ljubljančani tudi številčne prednosti niso znali izkoristiti. Še več, kljub premoči in pritisku so prejeli še en zadetek, njihovo usodo ob hrvaški meji pa je zapečatil sosed iz Varaždina, Smrekar.

Rudar nemočen proti Koprčanom
Koprčani, ki so od 61. minute igrali z nogometašem več, so v Velenju osvojili pomembne tri točke. Na derbiju ekip, ki se borita za drugo mesto, so premagali Rudar. Njihova zmaga je povsem zaslužena, saj so bili nevarnejši, konkretnejši in konec koncev tudi učinkovitejši. Je pa res, da jim je bil v prid začetek tekme - hitro so namreč povedli, nato pa z agresivno igro nadzorovali položaj. Gostje so se veselili že v osmi minuti, ko je Perica Ivetić lepo podal žogo v prazen prostor, v katerega je pritekel Matej Palčič in rutinirano premagal domačega vratarja. Svoje priložnosti za izenačenje so Velenjčani imeli, predvsem to velja za Mateta Eterovića, toda v zadnjem času niso ravno najbolj učinkoviti. Na gol so sprožili deset strelov, le dva sta šla v okvir vrat.

Tudi Koprčani bi lahko dosegli še kakšen gol. Palčič je bil v prvem delu stalna nevarnost za vrata domačih, kar ni uspelo njemu, pa je v 71. minuti uspelo Mateju Pučku, ki je z lepim golom potrdil zmago gostov.

Goričani odpihnili Celjane
Goriški nogometaši so dosegli lahko zmago proti celjskim. Ti so na Primorskem doživeli pravi polom. Goričani so zadeli že ob prvem poskusu na tekmi. V 14. minuti so izvajali prosti strel, do odbite žoge je prišel Amedej Vetrih in jo z močnim strelom poslal za hrbet Matica Kotnika. Gorica je bila v uvodnih minutah nevarnejša, si pripravila še dve priložnosti, za goste pa je prvič na tekmi v 22. minuti streljal Nicolas Antoine Rajsel, ki je meril prek gola. Celjani so vzpostavili ravnotežje, prihajali do strelov, domači pa izkoristili vsako resno priložnost. V 35. minuti je Francesco Finocchio podal z leve strani, Massimo Coda pa je bil pri žogi pred Kotnikom in jo poslal v gol. Coda je drugič zadel v 38. minuti, ko je izkoristil nespretno izbijanje gostujoče obrambe. Gorica bi lahko zadela v 43. minuti še četrtič; Vetrih je visoko podajo z glavo preusmeril v vratnico.

V 47. minuti je domačim uspelo mrežo zatresti še četrtič. Ronaldo Vanin je podal z desne, Gianvito Misuraca pa je žogo iz bližine preusmeril v gol. V 56. minuti je Kotnik v kazenskem prostoru zrušil Gianluco Lapadulo, ki si je žogo nastavil za enajstmetrovko in jo zapravil. Lapadula je zapravljeno popravil v protinapadu nekaj trenutkov pozneje. Misuraca je podal v kazenski prostor, Lapadula pa je žogo pospravil v gol.

Diallo zadel - in dobil rdeči karton
Prvo pravo priložnost so nogometaši Krke izkoristili v 13. minuti. V kazenskem prostoru je do žoge prišel Saša Ranić, jo podal do Žige Kastrevca, ki je iz bližine hladnokrvno zadel. V drugem polčasu so Kranjčani zaigrali precej bolje, hitro so si pripravili priložnost, zaključil je Luka Majcen. Kranjčani so bili še naprej nevarnejši tekmec, v 72. minuti je Uroš Palibrk streljal z roba kazenskega prostora, vendar je bil dobro postavljen gostujoči branilec. Še lepšo priložnost so imeli igralci Triglava dve minuti pozneje. Majcen je lepo našel Palibrka, ki je dobro streljal, z obrambo pa se je izkazal Matko Obradović. Domači trener Siniša Brkić je potek tekme skušal spreobrniti z menjavami, napad je še dodatno okrepil s tremi napadalno usmerjenimi igralci. Domači so si pripravili še nekaj priložnosti, v 91. minuti pa le dosegli tako želeni zadetek. Gašper Udovič je podal v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Lamin Diallo in z glavo premagal Obradovića, nato pa ob veselju slekel dres in si prislužil še drugi rumeni karton.

27. krog:
TRIGLAV - KRKA 1:1 (0:1)
250; Diallo 91.; Kastrevec 13.
RK: Diallo 93./Triglav

Triglav: Curanović, Šturm (78./A. Poplatnik), Diallo, Šiljeg, Klemenčič, Udovič, Krcić, Grvala (46./Palibrk), Križaj (60./M. Poplatnik), Redžić, Majcen.

Krka: Obradović, Ihbeisheh, Ejup, Buden, Rašić, Zeljković, Dežmar, Ranić, Perić (85./Obele Mba), Kastrevec, Carević (65./Košnik).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


DOMŽALE - MARIBOR 1:2 (0:1)
1.100; Živec 78.; Mendy 24., Viler 80.

Domžale: Vidmar, Husmani, Zec, Horić, Dobrovoljc, Majer (67./Šišić), Maksimović (75./Ožbolt), Korun, Živec, Vuk (46./Požeg Vancaš), Parker.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Bohar, Filipović, Dervišević, Cvijanović (90./Mejač), Mendy (84./Tavares), Fajić.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


ZAVRČ - OLIMPIJA 3:1 (2:1)
700; Dugolin 23., Smrekar 43., 87.; Omladič 26.
RK: Težak 78./Zavrč

Zavrč: Fink, Roškar, Šafarić, Smrekar, Kelenc (90./Fuček), Čeh (70./Kurbus), Sambolec, Kresinger (81./Brlečić), Dugolin, Golubar, Težak.

Olimpija: Šeliga, Kostić, Zarifović, Trifković, Škarabot (82./Jović), Vukčević, Fink, Omladič (52./Valenčič), Kapun, Mitrović, Djermanović.

Sodnik: Slavko Vinčič (Maribor)


GORICA - CELJE 5:0 (3:0)
300; Vetrih 14., Coda 35., 38., Misuraca 47., Lapadula 62.

Gorica: Cordaz, Vetrih (61./Johnson), Coda, Lapadula, Finocchio (61./Boniperti), Kavčič, Vanin, Favalli (69./Širok), Berardocco, Misuraca, Gigli.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Verbič, Bilali (67./Vidmajer), Korošec, Gobec, Miškić, Žitko, Zajc, Žurej (80./Jovanović), Rajšel (46./Kolman).

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)


RUDAR - LUKA KOPER 0:2 (0:1)
250; Palčič 7., Pučko 72.
RK: Bubalović 61./Rudar

Rudar: Rozman, Bubalović, Jahić (53./Krefl), Bolha (56./Rošer), Kocić (80./Saramati), Rotman, Podlogar, Klinar, Radujko, Knezović, Eterović.

Luka Koper: Simčič, Šme, Guberac, Črnigoj (79./Žibert), Ivetić, Galešić (85./Lotrič), Halilović, Hadžić, Palčič, Čovilo, Štromajer (61./Pučko).

Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)


Lestvica:
MARIBOR          27 17 4  6 59:27  55
LUKA KOPER       27 15 5  7 36:29  50
GORICA           27 12 8  7 46:24  44
RUDAR            27 12 8  7 37:23  44
ZAVRČ            27 12 4 11 42:46  40
DOMŽALE          27  9 9  9 42:31  36
OLIMPIJA         27  9 6 12 30:38  33
CELJE            27  8 6 13 24:41  30
KRKA             27  6 5 16 22:48  23
TRIGLAV          27  4 7 16 25:56  19
                                     

Gorica napolnila mrežo Celja
Zavrč prisolil novo zaušnico Olimpiji
Rudar doživel prvi spomladanski poraz
Mariborčani ne popuščajo
Remi na srečanju med Triglavom in Krko