Superpokalni  obračun 8. julija v Ljudskem vrtu so dobili Mariborčani z 2:1. Foto: BoBo
Superpokalni obračun 8. julija v Ljudskem vrtu so dobili Mariborčani z 2:1. Foto: BoBo
Green Dragons
Green Dragonsi so v četrtek takole pozvali Ljubljančane, naj v soboto zvečer obiščejo Stožice. Foto: www.nkolimpija.si/SPS
Stožice
Letos mineva 50 let, odkar sta se kluba z imenom Olimpija in Maribor prvič srečala na nogometnem derbiju. V sezoni 1962/63 sta se tekmeca pomerila v 2. jugoslovanski ligi, v Ljubljani je bilo 2. septembra 1:1. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Derbi 5. kroga Prve lige bo danes ob 20.30. Vijoličasti so si v sredo v Dudelangeu zagotovili nastop najmanj v Evropski ligi, v petek pa so izvedeli za tekmeca v zadnjem predkrogu Lige prvakov. To bo zagrebški Dinamo.
Milanič: Smo povsem osredotočeni
"Že v četrtek smo se s prvim treningom po Dudelangeu obrnili k novemu izzivu. Tudi lani smo bili v podobni situaciji, a sem prepričan, da smo tokrat doživljali vse drugače kot po tekmi v Glasgowu. Boljše bomo pripravljeni, smo povsem osredotočeni na naslednjo nalogo. Prvenstvo nam je pomembno, želimo zbirati točke. Med današnjim treningom sem videl na igrišču odločne, bojevito razpoložene fante. Temeljito se bomo pripravili, pričakujem dobro tekmo, ki pomeni največ v slovenski ligi. Smo NK Maribor, tako se moramo obnašati, tako tudi čutimo," je na petkovi novinarski konferenci poudaril trener Darko Milanič. Še naprej ne more računati na Mitjo Vilerja, ki bi se na igrišča morda lahko vrnil čez mesec dni.

Tudi Marcos Tavares je prepričan o uspehu: "Olimpija ima nekaj novih, dobrih igralcev. Toda naš namen je, da vztrajamo pri svoji igri, ne bomo se ozirali na Olimpijo. Imamo kakovost, da tudi na njihovem stadionu ohranjamo žogo v posesti in tako pridemo do novega uspeha."

Šiljak: Vedno igramo napadalno
Olimpija zaostaja štiri točke za Mariborom, obe letošnji tekmi v Stožicah je izgubila. Domžale so jo ugnale z 2:1, Gorica s 3:1. Trener Ermin Šiljak je na prvih dveh srečanjih proti Mariboru, odkar vodi zmaje, doživel poraz. V Ljudskem vrtu je bilo v prvenstvu maja 3:2, v superpokalu pa prejšnji mesec 2:1.
"Pričakujem težko tekmo, ki lahko postreže z izredno zanimivo predstavo. Odnos fantov na treningu je bil v tem tednu zelo dober, v postavi pa lahko pride tudi do kakšnih sprememb. Maribor je v odlični formi, ta tekma mu bo služila kot neke vrste generalka pred zadnjim krogom kvalifikacij za Ligo prvakov. Videli bomo, kaj nam lahko prinese trenutna forma. Vedno igramo napadalno, ne glede na nasprotnika, tudi tokrat ne bo nič drugače," pravi Šiljak. Adnana Bešića je Olimpija med tednom posodila v Aluminij.
Ljubljančani so se v četrtek na Prešernovem trgu družili z navijači, Green Dragonsi so poskrbeli tudi za pirotehnični šov na ladjici na Ljubljanici in na ljubljanskem gradu razvili velik transparent z napisom "Vsi na derbi, vsi za Olimpijo!".
Prva liga, 5. krog
Sobota ob 20.30:
OLIMPIJA - MARIBOR
LUKA KOPER - RUDAR

Nedelja ob 17.00:
ALUMINIJ - GORICA

TRIGLAV - DOMŽALE

Ob 18.00:
CELJE - MURA 05

Lestvica: 
MARIBOR 4 3 1 0 7:2 10 LUKA KOPER 4 2 2 0 4:0 8 CELJE 4 2 2 0 4:2 8 GORICA 4 2 1 1 8:6 7 OLIMPIJA 4 2 0 2 9:6 6 DOMŽALE 4 2 0 2 3:3 6 TRIGLAV 4 1 1 2 1:2 4 ALUMINIJ 4 1 0 3 2:6 3 RUDAR 4 0 2 2 3:9 2 MURA 05 4 0 1 3 4:9 1