Leo Ejup je bil standardni član prve enajsterice Krke. Foto: www.alesfevzer.com
Leo Ejup je bil standardni član prve enajsterice Krke. Foto: www.alesfevzer.com

ilec Leo Ejup, ki je v prejšnji sezoni nase opozoril v dresu Krke.

Mladi Novomeščan je z Ljubljančani podpisal triletno pogodbo. V pretekli sezoni je v Prvi ligi TS za Krko odigral 29 tekem in dosegel dva zadetka, v sezonah 2013/14 in 2014/15 pa je skupaj nastopil na 25 srečanjih in trikrat zatresel mrežo.

"Občutki so neverjetni, saj je prihod v največji nogometni klub v Sloveniji najmanj stopnička višje v moji karieri. V prejšnji sezoni je Olimpija z osvojitvijo naslova državnega prvaka pokazala, da se kot klub razvija v pravi smeri. V veliko zadovoljstvo mi bo deliti garderobo z nekaterimi izkušenejšimi posamezniki, od katerih se bom lahko veliko naučil. Ti fantje niso pomembni le zaradi igre, temveč tudi zaradi vzorca vedenja, ki ga prenašajo na mlajše igralce. Želim si izboriti mesto v začetni enajsterici, kar bo glede na kakovost igralskega kadra vse prej kot lahka naloga," je za klubsko spletno stran povedal Ejup.

Športni direktor Nenad Protega je dodal: "S prihodom Lea Ejupa smo potrdili naše želje, da ne bomo razmišljali le o tem, kaj nas čaka danes, ampak nam je zelo pomembna tudi prihodnost. Menimo, da Ejup izpolnjuje obe naši želji, saj lahko kljub dejstvu, da ima še ogromno rezerv, česar se zaveda tudi sam, enakovredno konkurira za mesto med najboljšimi. Gre za mladega reprezentanta, kar pa ne pomeni, da ve vse o nogometu. Čaka ga namreč še ogromno odrekanja in napornega dela, toda s talentom in voljo lahko veliko doseže. Leo je v Olimpijo prišel skozi majhna vrata, toda prepričani smo, da bo ob načrtnem in kakovostnem delu nekega dne odšel skozi velika."