Issah Abass je v tej sezoni v izvrstni formi in je prvi strelec Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Issah Abass je v tej sezoni v izvrstni formi in je prvi strelec Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Andres Vombergar
Andres Vombergar je debitiral v dresu Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Aluminij
Aluminij je osvojil drugo točko v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Repas
V Domžalah so se poslovili od Jana Repasa, ki se seli v Francijo k Caenu. Foto: www.alesfevzer.com
Nunić zagotovil Aluminiju točko v Domžalah
Milanič: Generalno gledano sem zelo zadovoljen
Abass junak zmage Olimpije

Ljubljančani ostajajo neporaženi in so znova na vrhu. Imajo enako število točk kot Maribor, vendar boljšo razliko v zadetkih. Prihodnji teden je na sporedu derbi, ki bo v nedeljo v Stožicah. Junak zmage vrste Igorja Bišćana je bil znova razigrani Issah Abass, ki je v tej sezoni mrežo v Prvi ligi zatresel že petkrat. Prvič je hrvaški strokovnjak na ljubljanski klopi lahko računal na Andresa Vombergarja. Argentinski napadalec slovenskih korenin je v igro vstopil v 73. minuti.

Olimpija je v prvem delu pričakovano imela pobudo in narekovala ritem, a ji ni uspelo streti domače obrambe, tudi Ankaran pa je bil nekajkrat nevaren. Že v peti minuti je z razdalje primorska vrata ogrozil Abass, ki je bil najnevarnejši ljubljanski nogometaš. Mladi Ganec je po napaki Luke Badžima nevarno streljal tudi dve minuti pozneje, vendar je žoga po strelu zletela čez vrata. Veselje je gostiteljem v 24. minuti preprečil Rok Vodišek, ki je dobro posredoval po natančnem prostem strelu Raoula Juniorja Delgada. Takoj zatem se je nova priložnost ponudila Abassu, ko mu je s prsmi žogo lepo zaustavil Ricardo Alves, najboljši strelec Olimpije je streljal 's prve', vendar je bil Panagiotis Papadopoulos na mestu, odbito žogo pa je Ganec poslal čez vrata. V 40. minuti so Ankarančani že izigrali obrambo Olimpije. Žogo je ob nespretnem Kenanu Bajriću dobil Bradley Meledje, toda pravočasno je posredoval Vodišek.

Zmaji so po prihodu iz garderobe stopnjevali pritisk na domača vrata. Napadi so se vrstili in v 50. minuti se je mreža vendarle zatresla. Alves, ki je nekaj minut pred tem nevarno streljal z razdalje, je sprožil, Papadopoulos je žogo odbil, ta pa je prišla do Dina Štigleca, ki je z natančnim strelom popeljal Olimpijo v vodstvo. Toda hitro je sledil odgovor. Sedem minut pozneje je z leve strani predložek v kazenski prostor poslal Erik Gliha, z glavo pa je žogo ob stičišču prečke in vratnice v mrežo pospravil Meledje.

Prevlada Olimpije se je nadaljevala, vmes je lepo priložnost zamudil Tomislav Tomić, ki je iz ugodnega položaja streljal naravnost v Papadopolousa, zmaji pa so premoč kronali v 78. minuti. Z desne strani je predložek poslal Mitch Apau, Abass pa je bil na pravem mestu in z glavo vrnil Olimpijo v vodstvo. Prednost Ljubljančanov bi ob koncu rednega dela po preigravanju lahko povišal Nathan Oduwa, a je meril naravnost v vratarja Ankarana, tik pred iztekom sodnikovega dodatka pa je končni izid postavil Abass. Nik Kapun mu je podal na levo stran, z natančnim strelom po tleh pa je nadarjeni ganski napadalec drugič zatresel primorsko mrežo.

Aluminij v Domžalah do točke
Domžale, ki so v četrtek na tekmi proti Marseillu navdušile na stadionu Stožice (1:1), so generalko za povratni obračun v Franciji odigrale z Aluminijem, ki se domov vrača s točko. Nogometaši iz Kidričevega so osvojili drugo letošnjo točko na gostovanjih. Tudi po devetih dvobojih Aluminij ostaja brez zmage nad Domžalčani, je pa drugič na gostovanju ob Kamniški Bistrici iztržil remi.

Gostitelji so silovito začeli tekmo in že v drugi minuti povedli. Francesco Tahiraj je napravil napako in do žoge je prišel Jure Matjašič, ki je podal Alenu Ožboltu, ta pa je premagal Luko Janžekoviča. V 26. minuti se je znova zatresla gostujoča mreža, znova pa se je pod zadetek podpisal Ožbolt, ki se je dobro znašel v kazenskem prostoru in žogo pospravil za hrbet Janžekoviča.

Vendar pa je po zanesljivem domačem vodstvu sledil preobrat, ki se je začel že tri minute pozneje. Tahiraj je ušel po levi strani, Faruk Gačan je odbil prvo njegovo podajo, a je Tahiraj znova prišel do žoge, ki jo je poslal do Škofleka, ta pa je z glavo znižal na 2:1. Na začetku drugega dela je imel Škoflek v protinapadu lepo priložnost za izenačenje, ko bi lahko streljal, vendar je slabo podal. Se je pa med podajalce vpisal v zaključku tekme. Najprej se je v 78. minuti po strelu Marka Nunića zatresel okvir vrat, dve minuti pozneje pa je Nunić po podaji Škofleka zadel za delitev točk.


PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 6. krog
ANKARAN HRVATINI - OLIMPIJA 1:3 (0:0)
1.200; Meledje 57.; Štiglec 50., Abass 78., 93.

Ankaran: Papadopoulos, Karamatić, Badžim, Škvorc, Humar (60./Klapan), Primc, Delgado(85./Dodlek), Gliha, Cerovec, Kidrič, Meledje.

Olimpija: Vodišek, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Čanađija, Tomić (73./Vombergar), Alves(90./Cretu), Kapun, Savić (60./Oduwa), Abass.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


DOMŽALE - ALUMINIJ 2:2 (2:1)
1.300; Ožbolt 2., 26.; Škoflek 29., Nunić 80.

Domžale: Milić, Rom, Gačan, Klemenčič, Balkovec, Žužek (68./Husmani), Volarič, Čerin, Hodžić, Matjašič (56./Bizjak), Ožbolt(61./Firer).

Aluminij: Janžekovič, Vrbanec, Jakšić, Muminović, Jurčević, Mesec, D. Mensah (73./Bartulović), Tahiraj (51./Petrovič), Škoflek, Nunić, I. Mensah (85./Krajnc).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


Ponedeljek ob 20.00:
RUDAR - CELJE

MARIBOR - KRŠKO 3:2 (1:0)
2.400; Bajde 17., Bohar 74., Pihler 96.; Kovačič 63., Škrbić 81.

TRIGLAV - GORICA 1:3 (1:0)
850; Poplatnik 26./11-m; Kapić 57., Edafe 84., Gulić 86.

Lestvica:
OLIMPIJA          6 5 1 0  16:2   16
MARIBOR           6 5 1 0  13:5   16
DOMŽALE           6 2 3 1  11:6    9
KRŠKO             6 2 2 2  10:11   8
GORICA            6 2 1 3   6:7    7
RUDAR             5 2 0 3   5:8    6
ALUMINIJ          6 1 2 3   8:12   5
CELJE             5 1 2 2   5:10   5
TRIGLAV           6 0 4 2   5:8    4
ANKARAN HRVATINI  6 0 2 4   6:16   2
Nunić zagotovil Aluminiju točko v Domžalah
Milanič: Generalno gledano sem zelo zadovoljen
Abass junak zmage Olimpije