Iztok Kapušin je moral zapustiti klop Celja. Foto: Twitter @NKCelje
Iztok Kapušin je moral zapustiti klop Celja. Foto: Twitter @NKCelje

e odstopil trener Krke Andrej Kastrevec, v Celju pa so odstavili prvega moža Celja Iztoka Kapušina.

Novomeščani so nanizali štiri poraze, kar jih je pahnilo na zadnje mesto prvenstvene lestvice. "Člansko moštvo sem vodil leto in pol. Očitno sem prišel do točke, kjer mi je vodenje ekipe poleg službe pobralo preveč energije. Te nimam več, kar je morda opazno tudi na ekipi. Z današnjim dnem zaključujem delovanje na mestu prvega trenerja Krke. Upam, da bo uprava našla ustrezno zamenjavo. Ni še konec, do konca je še osem krogov. Fantje potrebujejo spremembo in pozitivno energijo. Moštvu želim vso srečo še naprej, v klubu pa bom še prisoten, tako kot sem že trideset let, a na drugi ravni," je za slovenski nogometni portal dejal Kastrevec.
Kapušin je Celje prevzel septembra po odstopu Simona Rožmana in s solidnim nizom rezultatov ob koncu jesenskega dela, ko so Grofje nanizali šest tekem brez poraza, ekipo popeljal do šestega mesta.

Spomladanski del ni bil tako uspešen in po treh porazih, v sredo so doma klonili proti Krškemu (0:1), so se v mestu ob Savinji odločili za spremembo. Celje je na predzadnjem mestu, pred Krko pa ima tri točke prednosti. Novega imena trenerja Celjani še niso sporočili.

Šest krogov spomladanskega dela je tako terjalo že pet trenerskih žrtev. Pred Krko in Celjem so se za menjave odločili tudi v Mariboru, Kopru in Zavrču.

Vuk: Najhuje je menjati trenerja, ampak ...
Vuk: Najhuje je menjati trenerja, ampak ...