Marko Alvir je v lanski sezoni dosegel osem zadetkov za Domžale. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Alvir je v lanski sezoni dosegel osem zadetkov za Domžale. Foto: www.alesfevzer.com

"Vesel sem ponovne vrnitve v Domžale. Tu sem se vedno odlično počutil, še posebej pod vodstvom trenerja Simona Rožmana, ki ga, tako kot vse soigralce, zelo dobro poznam. Komaj čakam prve tekme, prepričan sem, da lahko spišemo novo lepo zgodbo, tako kot jo je ekipi uspelo na letošnji evropski poti," je za klubsko spletno stran dejal povratnik Alvir.

Nekdanji član zagrebškega Dinama in madridskega Atletica se je ob Kamniško Bistrico preselil v sezoni 2015/16 in v njej nastopil na dvanajstih tekmah. Precej bolje se je nato znašel pod vodstvom Simona Rožmana, do konca jesenskega dela pa zbral dvajset ligaških nastopov in dosegel osem golov, kar ga je skupaj s Slobodanom Vukom uvrščalo na vrh klubske lestvice strelcev. Dobre igre niso ostale neopažene in v svoje vrste ga je zvabila praška Slavija, v kateri pa ni dosegel želenih ciljev.
Firer podpisal dveletno pogodbo z Auxerrom
Tik pred koncem prestopnega roka je potrjen še en prestop. 32-letni napadalec Ivan Firer se seli v Francijo, kjer je podpisal dveletno pogodbo z Auxerrom.

Pri mojem novem klubu so me spremljali že dlje časa, včeraj zvečer pa so me obvestili, da si želijo, da zamenjam napadalca, ki je odšel iz Auxerra. Pred nekaj urami smo se dokončno dogovorili, tako je jasno, da bom kariero nadaljeval v Franciji. Zelo sem vesel, da sem postal del tako prepoznavnega in zgodovinsko bogatega kluba, ki je v preteklosti žel številne uspehe, hkrati pa nastopal tudi v Ligi prvakov. Komaj čakam, da se soigralcem pridružim na treningih in da začnem s pisanjem te nove zgodbe na svoji nogometni poti,“ je ob prestopu dejal Firer, ki se je zasedbi Domžal pridružil v januarskem prestopnemu roku. V dobrega pol leta je v rumenem dresu zbral 28 uradnih nastopov, z odličnimi igrami pa se je izkazal predvsem na letošnji evropski poti.

Blažič odhaja v Ferencvaros
Branilec Miha Blažič se seli na Madžarsko k Ferencvarosu. Dresa Domžal ne bo nosil več Veljko Batrović, ki je sporazumno prekinil pogodbo. 24-letni branilec je v Domžalah nastopal v zadnjih dveh sezonah, v tem času pa je zbral 65 uradnih nastopov. V lanski sezoni je odigral tudi pomembno vlogo pri osvojitvi pokalne lovorike, močno pa je pripomogel tudi k dobrim igram domžalske zasedbe v letošnji evropski zgodbi. Nekdanji član vsej mlajših reprezentančnih selekcij Slovenije je s svojimi predstavami privabil kar nekaj ponudb klubov iz različnih evropskih lig, na koncu pa se je odločil za odhod v najuspešnejši madžarski klub Ferencvaros, kjer bo nastopal v prihodnjih treh sezonah.

Ivačič znova v vratih Olimpije
Po poškodbi vratarja Nejca Vidmarja, ki bo z igrišč odsoten do konca novembra, so se pri Olimpiji odločili, da poiščejo zamenjavo zanj. V klub se je vrnil 23-letni Aljaž Ivačič, ki je zadnji dve sezoni preživel v Radomljah, poleti pa je doživel neprijetno izkušnjo pri ciprskem Pafosu.

Ivačič je k Olimpiji prvič prišel z osemnajstimi leti in ostal štiri leta. "Srečen sem, da sem se vrnil k Olimpiji. Gre za velik klub z izjemnimi navijači, na meni pa je, da si s trdim delom na treningih izborim mesto med vratnicama. Veselim se izziva," je za klubsko spletno stran dejal Ivačič, ki je z moštvom že odpotoval v Verono, kjer se bo potegoval za nastop na sobotni prijateljski tekmi s Chievom.