Goran Cvijanović, ki je oktobra v 92. minuti postavil končni izid tekme v Fazaneriji (1:3), je v teh dneh podaljšal pogodbo z Mariborom do junija 2013. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Cvijanović, ki je oktobra v 92. minuti postavil končni izid tekme v Fazaneriji (1:3), je v teh dneh podaljšal pogodbo z Mariborom do junija 2013. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gorgone Lendava
Navijaška skupina Gorgone Lendava seveda upa na nove točke Nafte. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ante Šimundža in Darko Milanič
Ante Šimundža in Darko Milanič sta se lani takole veselila osvojenega naslova državnega prvaka, tokrat se bosta drugič znašla na nasprotnih straneh, prvič v Ljudskem vrtu. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Dare Vršič
Dare Vršič je avgusta z edinim zadetkom odločil tekmo v Kranju. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Tretja Mura gostuje pri prvem Mariboru

To bo "ogrevanje" obeh ekip pred sredinim derbijem v Stožicah. Tudi to srečanje bo prenašala TV Slovenija.
24. KROG
Sobota ob 13.00:
DOMŽALE - HIT GORICA

Pred Domžalami sta tekmi proti Gorici in Muri, ki bosta dali dokončen odgovor na to, ali se še lahko vmešajo v želeni boj za mesta, ki vodijo v Evropo. Klubski veljaki so jim v primeru uspeha na teh tekmah obljubili tudi manjšo denarno stimulacijo. Prejšnjo soboto v Mariboru je že ob svojem debiju v dresu Domžal zadel Saša Aleksander Živec, ki je bil tudi edini strelec na prijateljski tekmi med tednom proti Radomljam.
Darko Birjukov ne bo mogel računati na kaznovana Darka Zeca in Liridona Osmanaja, bolnega Denisa Halilovića in poškodovanega Luko Vrhunca. Jeseni sta se obe medsebojni tekmi končali z zmago gostov, Gorica je ob slavju z 0:3 dosegla eno od svojih šestih zmag na gostovanjih. Iz Kopra se je nazadnje zadovoljna vrnila s točko. Miran Srebrnič želi izboljšati odločnost v napadu, kjer pa bo znova pogrešal poškodovanega Williama Franklina Vicenteja.

Ob 16.00:
RUDAR - CELJE

Šaleško-savinjski derbi je letos že postregel z dvema zanimivima predstavama (v Velenju 3:3, v Celju 2:3), bo tako tudi v tretje? Velenjčani so za uvod v pomlad dvakrat izgubili, Celjani pa dvakrat remizirali. Z zmago bi grofje ujeli sosede na lestvici. Pri Rudarju bosta zaradi poškodbe manjkala Boštjan Jelečević in Elvis Bratanović. Luka Žinko je bil bolan in vprašanje je, kako bo pripravljen. Kaznovanih igralcev na nobeni strani ni.

Ob 17.00:
NAFTA - LUKA KOPER

Nafta je na visok poraz proti Olimpiji odgovorila s pomembno točko na Areni Petrol. Tokrat zaradi kartonov v moštvu ne bo Saše Levačiča, Blaža Dolinarja in Davida Tomažiča Šeruge. Koprčanom sta na zadnjem treningu skrbi povzročili poškodbi Mihe Blažiča in Slaviše Linića. Prvi je le lažje poškodovan, drugi pa bo zaradi poškodbe pete bržkone manjkal kar nekaj časa, morda celo mesec in pol. "Kanarčki" bodo pogrešali tudi reprezentanta do 19 let Mateja Pučka in Mateja Palčiča, ki sta se udeležila reprezentančne akcije. Aljaž Struna bo počival še vsaj dva tedna. Milivoje Bračun se vrača v kraj, kjer je poleti na klopi Kopra debitiral z remijem brez zadetkov. Strelska statistika kluba z Obale je ostala prazna tudi na prvih dveh spomladanskih srečanjih. Neučinkovitost je ena od glavnih težav rumeno-modrih v tej sezoni.

Ob 17.30:
MARIBOR - MURA 05 (prenos na TV SLO 2/MMC)

Derbi med prvo- in tretjeuvrščenim moštvom si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC-ju, množica navijačev pa bo gotovo dobro napolnila tudi Ljudski vrt. Na tekmi bodo tudi predstavniki skrivnostnih italijanskih investitorjev, ki naj bi po srečanju končno le povedali nekaj več o njihovem sodelovanju s soboškim prvoligašem. Avgusta je bilo ob Mladinski ulici 6:0 za Maribor, toda od tedaj dalje muraši kljub težkemu finančnemu položaju dihajo z novimi pljuči. Pod vodstvom nekdanjega pomočnika Darka Milaniča Anteja Šimundže so na 16 tekmah zbrali 34 točk. Vijoličasti so v tem času uspešnejši samo za dve točki, Olimpija jih je dosegla 29. Mura je na zadnjih šestih tekmah vselej zmagala!
Zaradi kartonov v domačem moštvu ne bo Martina Milca in Matica Črnica, ki je bil izključen v drugi ligi, saj na dvojno registracijo igra za Dravinjo. Arghus je poškodovan, medtem ko je Marcos Tavares, ki je na sredinem treningu začutil bolečine v predelu trebušne stene, moral mirovati samo en dan. Milanič si želi, da bi njegovi fantje vsaj ponovili drugi polčas s sobotne tekme proti Domžalam (2:1), na kateri se je Milec izkazal z dvema podajama. Pri Muri, pred katero je zahteven spored (v naslednjih dveh krogih bo igrala še z Domžalami in Olimpijo), nimajo težav s kartoni, poškodovana sta Mate Eterović in Rok Gruškovnjak. Sodnik bo Mitja Žganec iz Ljubljane.

Nedelja ob 15.00:
TRIGLAV - OLIMPIJA

"Si predstavljate, da po Mariboru "ruknemo" še Olimpijo? To so senzacije, za katere se trenira in živi. Po zmagi z Mariborom se je o Triglavu govorilo in pisalo več kot kadar koli lansko sezono. Zato je želja to ponoviti proti Olimpiji še toliko večja. Po odzivih v mestu pričakujemo veliko ljudi, zato komaj čakamo tekmo. Gremo samozavestno, predrzno," je za spletno stran Triglava povedal Alen Krcić. Naloga bo težka, saj Kranjčani v prvi ligi na domačem stadionu Olimpije še nikdar niso premagali. Avgusta je bil edini strelec na tekmi Dare Vršič. Ljubljančani so poleg Triglava jeseni v gosteh ugnali samo še Domžale, v prvem spomladanskem krogu pa Nafto. Poškodovana sta Dejan Djermanović in Saša Ranić. Pri gostiteljih bo manjkal kaznovani Martin Šušteršič.

Tretja Mura gostuje pri prvem Mariboru