Goričani bi se s sobotno zmago vsaj za en dan zavihteli na vrh lestvice. Foto: www.alesfevzer.com
Goričani bi se s sobotno zmago vsaj za en dan zavihteli na vrh lestvice. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija
Po dveh slabših predstavah je čas za boljšo Olimpijo, pravi trener zmajev Marijan Pušnik. Na fotografiji Nik Kapun in Rok Kronaveter. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor
Mariborčani tudi pod novim trenerjem Krunoslavom Jurčićem potrebujejo nekaj časa, da se vrnejo v pravo formo. Foto: www.alesfevzer.com

Drugouvrščeni Goričani so se v preteklem krogu vrnili na zmagovito pot, ki jo nameravajo nadaljevati tudi proti zadnjeuvrščenemu Celju. Domači trener Miran Srebrnič ne more računati na kaznovanega Blessinga Elekeja, zato bosta morala glavno breme v napadu nositi Marko Nunić in Miran Burgič. Zadnji je zabil zmagoviti gol proti Krki.

Tretjeuvrščene Domžale v Velenje odhajajo z lepo popotnico, saj so neporažene že na zadnjih šestih tekmah. Motivacije jim vsekakor ne bo manjkalo, saj jih je Rudar v Športnem parku premagal (2:0), potem ko sta zadela Luka Prašnikar in Amer Krcić.

Jurčić: Potrebujemo serijo zmag
Državni prvaki iz Maribora so imeli kar precej dela v Krškem, kjer so na koncu le odnesli vse tri točke. Tokrat doma gostijo Luko Koper. Cilj je jasen, šteje le zmaga. "Zmaga v Krškem pomeni dobro spodbudo, potrebujemo pa serijo zmag, da se vrnemo na vrh. Ker je bilo v prejšnjem obdobju nekaj več težav na začetku tekem, dodatno delamo na agresivnosti. Včasih je ekipa reševala zadeve z individualnimi zmožnostmi, zdaj želimo delovati drugače. Fantje kažejo voljo, pripravljeni so spreminjati navade. Potrebujemo to moč, da bomo pritiskali nasprotnike in jih lomili z agresivnostjo. Dokler ne dosežemo namena, pa mora biti boljši odziv po izgubljeni žogi. Želimo odigrati dobro tekmo, ki prinaša tudi dodaten zagon s tribun. Vstop v sezono ni bil po željah, toda pridejo tudi takšni trenutki. Ne glede na stanje na lestvici potrebujemo podporo navijačev z vseh strani. Potem bodo tudi fantje na igrišču pokazali več, kot bi morda bili sposobni v določenem trenutku,” je za spletno stran kluba dejal trener vijoličastih Krunoslav Jurčić. V moštvo se vrača Željko Filipović, bo pa manjkal kaznovani Petar Stojanović.

Pušnik: Krško moramo jemati resno
V nedeljo sta na sporedu še obračuna med Krko in Zavrčem ter Olimpijo in Krškim. Vodilni zeleno-beli so sredi tedna presenetljivo izgubili s tretjeligašem Ilirijo (2:1). Olimpija na prijateljski tekmi resda ni igrala v najmočnejši postavi, a kljub temu je poraz dobrodošlo opozorilo pred obračunom z novincem v ligi. Zmaji po porazu z Zavrčem in remiju v Domžalah potrebujejo zmago. "Vzdušje v zadnjih dneh je delavno in pozitivno. Tisti, ki so zdravi in brez kartonov, trenirajo s polno paro, saj se zavedajo pomembnosti nedeljskega obračuna proti nasprotniku, ki nas je v Krškem dodobra namučil. To nam je zelo veliko opozorilo, da je treba naslednjega tekmeca jemati skrajno resno. Mi moramo po dveh malce slabše odigranih tekmah pokazati več oziroma moramo vrniti našo igro na prejšnjo raven," pravi trener zmajev Marijan Pušnik.

DRŽAVNO PRVENSTVO

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 13. krog
Sobota ob 16.00:
GORICA - CELJE

Ob 17.00:
RUDAR - DOMŽALE

Ob 17.45:
MARIBOR - LUKA KOPER

Nedelja ob 16.00:
KRKA - ZAVRČ

Ob 17.45:
OLIMPIJA - KRŠKO

Lestvica:                            
OLIMPIJA          12  8 2 2 31:8   26
GORICA            12  8 0 4 23:20  24
DOMŽALE           12  6 3 3 19:10  21
ZAVRČ             12  6 3 3 14:11  21
MARIBOR           12  5 4 3 19:14  19
RUDAR             12  3 4 5 13:16  13
KRKA              12  3 4 5 10:18  13
LUKA KOPER        12  3 3 6 17:19  12
KRŠKO             12  2 3 7  6:20   9
CELJE             12  1 4 7  7:23   7