Poti Nenada Protege in Milana Mandarića so se razšle. Foto: www.alesfevzer.com
Poti Nenada Protege in Milana Mandarića so se razšle. Foto: www.alesfevzer.com

47-letni Ljubljančan je bil na čelu nogometne stroke Olimpije od junija letos, ko je podpisal triletno pogodbo. V prvih letih samostojne Slovenije je Protega na začetku svoje igralske profesionalne nogometne poti nosil zeleno-beli dres in z njim štirikrat postal državni prvak.

Slovo Protege je bilo le vprašanje časa, potem ko se je pred 10 dnevi po neprepričljivih predstavah zmajev v klub vrnil Ranko Stojić, ki bo opravljal vlogo športnega direktorja, hkrati pa je tudi podpredsednik kluba. Predsednik Olimpije Milan Mandarić se je s Protego pogovarjal o tem, da bi v prihodnje vodil mladinsko šolo, a nista našla skupnega jezika.
Olimpija klub, ki zahteva takojšnje rezultate
"Na žalost se v življenju stvari ne zgodijo vedno tako, kot si želimo," je ob sporazumni prekinitvi pogodbe za spletno stran kluba dejal Mandarić. "Olimpija je velik klub, ki zahteva takojšnje rezultate in hitro ukrepanje. Nenadu bi se rad zahvalil za njegovo delo in doprinos, ki ga je dal klubu. V bodoče mu želim vse dobro," je še dodal prvi mož kluba.

Protega: Nadaljujte po začrtani poti
Ob odhodu z mesta športnega direktorja pa je Nenad Protega povedal: "Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil igralcem vseh selekcij kluba, sodelavcem v pisarni, trenerjem, fizioterapevtom, ekonomom in staršem naših otrok. Posebna zahvala pa gre vsem našim navijačem, ki so na letošnjih tekmah resnično pokazali vrhunsko privrženost Olimpiji. Seveda, na čelu z navijaško skupino Green Dragons, saj gre njim posebna zahvala. S takšnimi navijači je dosegljivo vse. Ostajam velik navijač Olimpije, nadaljujte po začrtani poti."

Olimpija ima po 15 krogih na vrhu lestvice točko prednosti pred Mariborom. Ljubljančani v nedeljo gostujejo v Kopru.
Prva liga TS, 16. krog

Sobota ob 16.00:
RUDAR - ALUMINIJ

Ob 18.00:
DOMŽALE - GORICA

Ob 20.15:
MARIBOR - CELJE

Nedelja ob 15.00:
KRŠKO - KALCER RADOMLJE

Ob 16.55:
LUKA KOPER - OLIMPIJA