Maja je Maribor v Celju slavil kar s 4:0, zato pa so grofje dobili oba domača derbija v letu 2013. Foto: Aleš Fevžer
Maja je Maribor v Celju slavil kar s 4:0, zato pa so grofje dobili oba domača derbija v letu 2013. Foto: Aleš Fevžer
Stožice
V Stožicah se je na tekmi Olimpija - Rudar kljub dvema zmagama Ljubljančanov na začetku sezone zbralo zelo malo gledalcev. Foto: Aleš Fevžer
Aleksandar Rodić
Aleksandar Rodić je tako kot Nik Omladič zadel tretjič v tej sezoni. Foto: Aleš Fevžer
Jean-Philippe Mendy in Marcos Tavares
Mariborski napadalci znova niso bili učinkoviti, edini zadetek za vijoličaste je dosegel Celjan Blaž Vrhovec. Foto: Aleš Fevžer
Nejc Vidmar (Domžale)
Vratar Domžal Nejc Vidmar je nepremagan že 540 minut in je tako popravil klubski rekord Darka Brljaka - 537 minut iz sezone 2010/11. Foto: Aleš Fevžer
Domžalski vratar Vidmar nepremagan že 540 minut
Olimpija še naprej s polnim izkupičkom
Šimundža: Celjska zmaga popolnoma zaslužena
Omladič s prostega strela postavil končni izid
Rodić že v 6. minuti zadel za vodstvo Olimpije
Maribor pred Celticom doživel lekcijo v Celju

Vodilne Domžale so zvečer z 2:0 premagale Krko, Olimpija pa z istim izidom Rudar.

Drugi dan 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije se je začel s štajerskim derbijem na Areni Petrol. Grofje so po uspehu v Kopru (0:2) potrdili dobro formo in proti državnim prvakom pred 3.000 gledalci v 53. minuti vodili že s 3:0.

Veliko priložnosti na obeh straneh
Celjani so s poletno igro povzročali precej težav mariborski obrambi, ki je v prve pol ure klonila kar dvakrat, ob tem pa tekmecem dovolila še kar nekaj lepih priložnosti, vratar Matic Kotnik pa je bil nepremostljiva ovira za mariborski napad, ki si je sicer priigral številne lepe priložnosti.

Da so gostitelji prišli še korak bližje velikemu skalpu, je poskrbel še Željko Filipović, ki je v 31. minuti moral predčasno pod prho zaradi drugega rumenega kartona. Tudi v drugem polčasu so gledalci videli dinamično predstavo.

Za Celtic je bila sobota precej uspešnejša. V 3. krogu škotskega prvenstva je na domačem stadionu prikazal dobro igro in s 6:1 premagal Dundee United. Pred 44.484 gledalci so zadeli Jason Denayer (4.), Kris Commons (27.), Stefan Johansen (34.), Anthony Stokes (54.) in Jo Inge Berget (62., 91.), za goste pa John Rankin (71.). Celtic je igral z naslednjo postavo: Gordon, Izaguirre, Ambrose, van Dijk, Denayer, Mulgrew, McGregor (69./Forrest), Johansen (46./Kayal), Commons, Berget, Stokes (70./Griffiths).


Klemenčič lobal, Handanović obstal

Celjani so povedli že v 2. minuti. Po kotu se je žoga odbila do Tilna Klemenčiča, ki je s približno 20 metrov z diagonalnim lobom malce z desne strani ugnal Jasmina Handanovića. Ta se ni izkazal, stal je kot vkopan in ni niti iztegnil rok proti žogi. Pet minut pozneje se je po napaki celjske obrambe sam pred Kotnikom znašel Nusmir Fajić, a mu precej z desne strani žoge ni uspelo poslati mimo vratarja.

Mariborčani so nato postajali vse nevarnejši, med drugim je Marko Krajcer iz bližine po podaji Damjana Boharja skorajda premagal lastnega vratarja, ki je obranil tudi strel Boharja v 17. minuti. Kotnik se je izkazal tudi v 24. minuti po dobrem strelu Agima Ibraimija od daleč, le nekaj trenutkov pozneje pa je ustavil še poskus Marcosa Tavaresa iz bližine.

Omoregie v mrežo pospravil odbito žogo
V 25. minuti pa 2:0 za Celje. Sunny Omoregie je v kazenskem prostoru prišel do strela, prvega je Handanović ustavil, odbito žogo pa je Nigerijec le poslal v mrežo. Kmalu po tem zadetku je na drugi strani Kotnik dobil nov dvoboj s Tavaresom, v 30. minuti pa so gostitelji znova izigrali nezanesljivo mariborsko obrambo, nov zadetek po strelu Gregorja Bajdeta pa je preprečil Handanović.

Do konca prvega polčasa sta imela priložnosti še Ibraimi z glavo in Bajde, toda izid se ni spremenil.

Avtogol Vrhovca
V drugem polčasu je Kotnik nadaljeval dobra posredovanja, ustavil je poskus z glavo rezervista Jeana Philippa Mendyja. Celjani so kmalu zatem povišali na 3:0, potem ko je protinapad učinkovito z roba kazenskega prostora zaključil Bajde. V 63. minuti je bil Kotnik uspešnejši od Aleksandra Rajčevića, sledilo je še nekaj poskusov na obeh straneh, v 86. minuti pa je Blaž Vrhovec dosegel avtogol, potem ko je z glavo žogo poslal v lastno mrežo po kotu Dareta Vršiča.

V Domžalah strelca Aneff in Korun
Domžale so edine, ki so slavile v vseh petih krogih, pri tem pa so na čelu z vratarjem Nejcem Vidmarjem še naprej brez prejetega zadetka! Njihova razlika v golih je 7:0.
Tokrat sta bila strelca v drugem polčasu Sasha Aneff in Uroš Korun. Novomeščani so vse od 25. minute imeli igralca manj, neposredni rdeči karton je dobil Danijel Rašić, ki je kot zadnji igralec v obrambi zrušil Rudija Požega Vancaša. Po dveh priložnostih Benjamina Morela v prvem polčasu so gostitelji povedli v 57. minuti, ko je le pet minut po vstopu na zelenico mrežo zatresel Urugvajec Sasha Aneff. Uspešen je bil z glavo po podaji Saše Aleksandra Živca z leve strani. V 88. minuti je po kotu zmagovalca dokončno odločil Uroš Korun z volejem.
V Stožicah gledalcev le za vzorec
Na zadnji domači tekmi Olimpije so bile Stožice razprodane, saj si je 16 tisoč ljudi prišlo pogledat prijateljsko tekmo zmajev s Chelseajem. Danes je bilo gledalcev znova le za vzorec. Zeleno-beli so potrdili uspešen štart in z uspehom nad knapi ohranili stik z vrhom.
Čeprav so Velenjčani odločneje začeli tekmo, je Olimpija povedla v 6. minuti, potem ko je zadel Aleksandar Rodić s približno desetih metrov malo z desne strani. V nadaljevanju je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, zaključni streli so bili redki. Zelo nevarno pa je bilo v 16. minuti, ko je Dragan Jelić iz bližine za Rudar zadel prečko.

Omladič v polno znova s prostega strela
Po pol ure igre se je okvir vrat spet tresel, takrat po zaslugi Filipa Valenčiča, ki je prodrl v kazenski prostor, žogo že poslal mimo Matjaža Rozmana, a mu je veselje preprečila vratnica. Sledilo je še nekaj poskusov na obeh straneh, med drugim je v 40. minuti nevarno meril Boban Jović, ki je le za malo zgrešil cilj.

Drugi zadetek je v 79. minuti dosegel Nik Omladič - še tretjič v tej sezoni s prostega strela. Najprej je Alen Bukšek (verjetno prestrogo) dobil rdeči karton zaradi prekrška nad Andražem Šporarjem (klop je moral zapustiti tudi trener gostov Jernej Javornik), Omladič pa je v polno pod prečko meril z 20 metrov. Rezervist Miran Burgič je v 83. minuti sam prišel pred Rozmana, ki pa je odlično posredoval, tako da je ostalo pri 2:0.

Vodilna moštva Prve lige TS je že v petek izzval Zavrč, ki je za četrto zmago sezone z 1:0 ugnal Koper.

Prva liga TS, 5. krog:

CELJE - MARIBOR 3:1 (2:0)
3.000; Klemenčič 2., Omoregie 25., Bajde 53.; Vrhovec 84./ag
RK : Filipović 31./Maribor

Celje: Kotnik, Klemenčič, Krajcer, Žitko , Vidmajer, Vrhovec, Miškić, Ahmedi ( 69./Đermanović), Verbič, Bajde ( 71./Žurej), Omoregie ( 83./Gobec).

Maribor: Handanović, Stojanović ( 46./Viler), Rajčević, Vuklišević, Mejač, Ibraimi, Mertelj, Filipović , Bohar ( 40./Vršič), Tavares, Fajić ( 46./Mendy).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


DOMŽALE - KRKA 2:0 (0:0)
600; Aneff 57., Korun 88.
RK : Rašić 25./Krka

Domžale: Vidmar, Skubic , Horić , Požeg Vancaš ( 85./Podlogar), Živec, Parker, Majer, Janža, Morel ( 67./ Maksimović), Korun, Husmani ( 52./Aneff).

Krka: Obradović, Žižić, Fuček ( 89./Žugelj), Jurić ( 75./Novosel), Šaban ( 62./Kramarič), Ihbeisheh , Ejup, Dežmar, Rašić , Perić, Kastrevec .

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


OLIMPIJA - RUDAR 2:0 (1:0)
500; Rodić 6., Omladič 79.
RK : Bukšek 79./Rudar

Olimpija: Šeliga , Jović, Rodić ( 74./Burgič), Matić, Šporar ( 86./Vukčević), Valenčič ( 46./Zajc), Delamea Mlinar , Omladič, Kapun, Bajrić, Mitrović.

Rudar: Rozman, Bukšek , Stjepanović ( 77./Kocić), Rošer , Firer, Črnčič, Jelić ( 61./Plesec), Jahić , Tolimir ( 61./Babić), Radujko , Knezović.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


Nedelja ob 20.00:
GORICA - KALCER RADOMLJE

Odigrano v petek:
ZAVRČ - LUKA KOPER (Ptuj) 1:0 (0:0)
1.000; Šafarić 80./11-m
RK: Kristič 71./Zavrč

Lestvica:
DOMŽALE              5  5 0 0  7:0 15
ZAVRČ                5  4 0 1  7:4 12
OLIMPIJA             3  3 0 0  9:2  9
CELJE                5  3 0 2  8:3  9
MARIBOR              4  3 0 1  7:6  9
LUKA KOPER           4  2 0 2  3:4  6
RUDAR                5  1 0 4  2:7  3
KRKA                 5  1 0 4  5:12 3
GORICA               4  0 0 4  2:6  0
KALCER RADOMLJE      4  0 0 4  5:11 0

Domžalski vratar Vidmar nepremagan že 540 minut
Olimpija še naprej s polnim izkupičkom
Šimundža: Celjska zmaga popolnoma zaslužena
Omladič s prostega strela postavil končni izid
Rodić že v 6. minuti zadel za vodstvo Olimpije
Maribor pred Celticom doživel lekcijo v Celju