Marcos Tavares je dosegel dva gola in je zdaj v Prvi ligi v tej sezoni mrežo zatresel že šestkrat. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares je dosegel dva gola in je zdaj v Prvi ligi v tej sezoni mrežo zatresel že šestkrat. Foto: www.alesfevzer.com
Matija Škarabot
Matija Škarabot je Gorici zagotovil prvi remi v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Radan
Matej Radan je bil najzaslužnejši za osvojeno točko Rudarja. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor nadigral Luko Koper
Goričani so se rešili v 95. minuti

sporedu še 13. krog Prve lige, v katerem so nogometaši Maribora s 4:0 nadigrali Luko Koper.

Krunoslav Jurčić je končno dočakal zmago še v Ljudskem vrtu. Zmaga državnih prvakov ni bila vprašljiva, saj so bili boljši v vseh elementih igre. Koprčani visokemu ritmu, ki so ga narekovali domači, niso mogli slediti, tako da niso bili niti blizu prekinitve niza brez zmage v Ljudskem vrtu, ki traja že več kot šest let. Vijoličasti so z novimi tremi točkami na tretjem mestu ujeli Domžale.

Že v šesti minuti je Marcos Tavares zatresel mrežo, toda bil je v prepovedanem položaju. Dve minuti pozneje so Koprčani prvič zagrozili. Prosti strel je izvedel Goran Galešić. S 25 metrov je meril proti desni vratnici, Jasmin Handanović pa je s skrajnimi močmi žogo odbil v kot. V 29. minuti je Sintayehu Sallalich močno streljal z roba kazenskega prostora in zadel desno vratnico. Nekoliko kasneje je Sallalich še prodrl po desni in podal Marwanu Kabhi, ki je z bližine zadel prečko. V zaključku polčasa pa so Mariborčani le našli pot v mrežo. Mitja Viler je poslal predložek z leve strani, Dare Vršič pa je z dvanajstih metrov zadel levi spodnji kot vrat Vasje Simčiča. V 43. minuti se je še tretjič stresel okvir vrat, Jean-Philippe Mendy je streljal z glavo in zadel stičišče vratnice ter prečke.

Tudi v nadaljevanju so gostitelji narekovali visok ritem. V 59. minuti je Agim Ibraimi prestregel podajo, podal Tavaresu, ki je žogo poslal mimo Simčiča v gol. Dve minuti kasneje je Ibraimi zadel za povišanje vodstva. Mendy je podal Vršiču, ki je sprožil strel z leve strani, Simčič je odbil le do Ibraimija, ki je zadel nebranjeno mrežo. Kapetan Maribora je končni izid postavil v 77. minuti, ko se je najboljše znašel po prostem strelu Ibraimija.

Škarabot Gorici zagotovil točko
Celjani so bili tik pred prekinitvijo niza brez uspeha v Novi Gorici, kjer so nazadnje slavili aprila 2007. Prvi remi v letošnji sezoni je Goričanom, ki ostajajo na drugem mestu, tik pred iztekom tekme – v peti minuti sodnikovega dodatka – zagotovil rezervist Matija Škarabot, ki je s petih metrov zadel z glavo. Gostje, ki ostajajo na dnu lestvice državnega prvenstva, so odlično začeli tekmo. Že v šesti minuti se je domača mreža zatresla, ko je po podaji Valona Ahmedija z glavo Grego Sorčana premagal Danijel Miškić, ki je bil s hrbtom obrnjen proti vratom, a mu je vseeno uspelo žogo spraviti v mrežo.

Po vodilnem zadetku so Celjani zagospodarili na terenu in si priigrali konkretnejše priložnosti od Goričanov, ki niso resno ogrozili Matica Kotnika, ki je bil zanesljiv tudi v drugem delu, vse do sodnikovega dodatka, ko ga je premagal Škarabot. Goričani, ki so igrali brez (kartoni) prvega strelca lige Blessinga Elekeja, so tekmo sicer končali brez Alena Jogana, ki je v 93. minuti dobil neposredni rdeči karton.

V Velenju mreži mirovali
Domžalčani so niz neporaženosti podaljšali na sedem tekem, a Velenja ne zapuščajo zadovoljni, saj so bili boljši, z osvojeno točko pa so vseeno zadržali stik z vrhom. V prvem polčasu ni bilo velikih priložnosti. Obe ekipi sta si priigrali po tri strele. Na začetku drugega polčasa pa so gostje pritisnili. Najprej je po osmih minutah drugega dela zapretil Matic Črnic, ko je nevarno streljal po prodoru.

Deset minut kasneje je znova zanesljivo posredoval Matej Radan, zatem pa je Nejc Skubic z roba kazenskega prostora zatresel okvir vrat. Mreža razpoloženega Radana se je sicer zatresla, toda zadetek Slobodana Vuka je bil zaradi igranja z roko razveljavljen. V 73. minuti je Anže Pišek z nespretnim izbijanjem žoge zadel prečko, nato pa večjih priložnosti ni bilo več.

V nedeljo bo Zavrč gostoval pri novomeški Krki, Olimpija pa se bo na zmagovite tirnice skušala vrniti v Stožicah, kjer bo gostila Krško.


13. krog:
GORICA - CELJE 1:1 (0:1)
500; Škarabot 95.; Miškić 6.
RK: Jogan 93./Gorica

Gorica: Sorčan, Boben, Jogan , Širok , Celcer , Martinović (46./Humar), Johnson, Džuzdanović, Nagode (59./Nunić), Burgić, Arčon (72./Škarabot ).

Celje: Kotnik, Krajcer, Kous, Soria, Vidmajer, Spremo, Vrhovec, Ahmedi (91./T. Klemenčič), Miškić , Osman (83./Đurković), De Sousa (60./Pajač ).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


RUDAR - DOMŽALE 0:0
800 gledalcev

Rudar: Radan, Ihbeisheh (56./Jahić), Džinić, Kašnik, Žitko , Bolha, Krcić, Grbić (70./Črnčič), Pišek, Tolimir, Prašnikar (46./Grgić).

Domžale:
Vidmar, Skubic, Dobrovoljc, Trajkovski, Horić, Zec (60./Horvat), Vetrih, Majer (70./Šišić), Črnic, Vuk (78./Podlogar), Mance.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


MARIBOR - LUKA KOPER 4:0 (1:0)
4.000; Vršič 39., Tavares 59., 77., Ibraimi 61.

Maribor: Handanović, Mertelj, Filipović, Šuler, Viler, Kabha (80./Dervišević), Sallalich, Vršič , Ibraimi , Mendy (72./Bajde), Tavares .

Luka Koper: Simčič. Šme, Halilović, Tomas, Memolla (42./Pavić), Tomić, Štulac , Rahmanović (76./Škerjanc), Galešić, Guberac, Ivančić (79./Lotrič).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


Nedelja ob 16.00:
KRKA - ZAVRČ

Ob 17.45:
OLIMPIJA - KRŠKO

Lestvica:
OLIMPIJA          12  8 2 2 31:8   26
GORICA            13  8 1 4 24:21  25
MARIBOR           13  6 4 3 23:14  22
DOMŽALE           13  6 4 3 19:10  22
ZAVRČ             12  6 3 3 14:11  21
RUDAR             13  3 5 5 13:16  14
KRKA              12  3 4 5 10:18  13
LUKA KOPER        13  3 3 7 17:23  12
KRŠKO             12  2 3 7  6:20   9
CELJE             13  1 5 7  8:24   8

Maribor nadigral Luko Koper
Goričani so se rešili v 95. minuti