Marcos Tavares se je trikrat vpisal med strelce. Foto: Reuters
Marcos Tavares se je trikrat vpisal med strelce. Foto: Reuters
Andraž Kirm
Andraž Kirm se je prejšnji mesec vrnil v Domžale. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Poplatnik
Matej Poplatnik je v tej sezoni Prve lige zdaj dosegel že devet golov. Foto: www.alesfevzer.com
Tavaresu v Prvi ligi šestič uspel hat-trick
Zadetki s tekme Krško – Maribor
Zadetki iz Nove Gorice in Kidričevega

Na stadionu Matije Gubca so gostje že po 13 minutah vodili z 0:3. Marcos Tavares je najprej v 5. minuti zadel z roba kazenskega prostora, nato pa sta bila tako Brazilec kot Aleksander Rajčević uspešna z glavo. Prvi po podaji Mitje Vilerja z leve strani, drugi
po predložku Dina Hotića iz kota z desne strani.
Tudi začetek drugega polčasa ni bil po okusu domačih navijačev. Tavares je v 49. minuti na 0:4 iz drugega poskusa povišal s petih metrov. To je bil njegov peti gol v sezoni in skupno že 128. v slovenski prvi ligi. Najlepšo priložnost za domače je imel malo pozneje Miljan Škrbić, a je žogo slabo zadel z glavo oziroma ramo in jo poslal mimo vrat. Po še nekaj polpriložnostih je v 82. minuti po strelu iz kota še enkrat z glavo zadel Rajčević. Za mariborskega branilca sta bila to prva zadetka v sezoni.
Krčani vijoličastih na desetih medsebojnih obračunih še niso premagali. Aktualni državni prvaki v tej sezoni še niso izgubili. Prvi medsebojni dvoboj s Krškim v tej sezoni so v Ljudskem vrtu dobili s 3:2, potem ko je v 96. minuti za tri točke zadel Aleks Pihler.

Debi Ibraimija
Aluminij Domžal v Prvi ligi še ni premagal, Domžalčani so na desetem medsebojnem dvoboju slavili sedmič. Tokrat je prvič igral tudi Agim Ibraimi.
Gostujoči trener Simon Rožman je moral že v 7. minuti v igro poslati rezervnega vratarja Ajdina Mulalića, ki je zamenjal Dejana Milića. Ta je odšel z igrišča zaradi poškodbe gležnja. Sicer pa Mulalić v prvem polčasu ni imel veliko dela, saj gostiteljem ni uspelo proti golu sprožiti niti enega resnejšega strela. Na drugi strani tudi Domžalčani niso predstavljali kakšne prave nevarnosti za tekmečeva vrata.

Po uri igre so gostje dosegli zadetek prek Senijada Ibričića, ki pa je bil upravičeno razveljavljen zaradi prekrška Andraža Kirma nad Nemanjo Jakšićem. V 63. minuti se je na drugi strani sam pred Mulalićem znašel Marko Nunić in se odločil za strel z roba kazenskega prostora, toda žogo je slabo zadel, tako da je končala daleč mimo vrat. Deset minut zatem je bilo spet malce bolj vroče pred vrati gostov, toda Ibrahimu Mensahu žoge z glavo ni uspelo preusmeriti v mrežo.

Zato pa je to v 80. minuti uspelo Kirmu. Povratnik v moštvo Domžal je v mrežo poslal žogo, ki se je izmuznila vratarju Luki Janžekoviću, potem ko je pred tem preprečil strel Lovru Bizjaku. V 83. minuti je imel pri domačih novo priložnost Ibrahim Mensah, a znova žogo poslal mimo gola.

Poleti je bilo ob Kamniški Bistrici 2:2, ko je Aluminiju po zaostanku z 2:0 uspel preobrat za točko.

Potop Gorice v drugem polčasu
Nogometaši Triglava so na 13. gostovanju v Novi Gorici prvič osvojili tri točke. Potem ko je Gorica kar trikrat v tej sezoni ugnala Kranjčane (dvakrat pred kratkim v pokalu), pa so zdaj varovanci Siniše Brkića osvojili tri točke. Ob drugi zmagi Triglava v tej sezoni državnega prvenstva sta blestela David Tijanić, ki je s prvencem v Prvi ligi popeljal goste v vodstvo, zatem pa še natančno podal za 2:0, in Matej Poplatnik, ki je dvakrat zatresel domačo mrežo.

V prvem polčasu sta mreži obmirovali. Manjšo pobudo so imeli Goričani, ki so si priigrali tudi nekoliko več priložnosti kot Kranjčani, a nobene zares izrazite. Nato pa so izvrstno drugi del začeli gostje. Že v prvi minuti nadaljevanja so povedli. Dejan Robnik je ob Žigi Lipuščku in Tinetu Kavčiču preigraval v kazenskem prostoru. Žoga se je nato srečno odbila do samega Tijanića, ki jo je neoviran iz bližine poslal za hrbet Grege Sorčana. Tijanić, nekdanji up Olimpije, se je prvič v prvoligaški druščini vpisal med strelce. Gostitelji so vse moči usmerili v napad, a prave priložnosti niso dočakali. Nekoliko neučakano so poskušali izenačiti. Zato pa so na drugi strani Kranjčani še enkrat zadeli. V 80. minuti je Tijanić nekoliko z leve strani lepo podal žogo v kazenski prostor za hrbet novogoriški obrambi. Vtekal je Poplatnik, ki je streljal z obrata in zadel za 2:0.

V sodnikovem dodatku je imela Gorica prosti strel z roba kazenskega prostora, ki ga je izvedel Bede Amarachi Osuji, a je streljal naravnost v Elvisa Džafića. Prekršek za prosti strel je naredil Tilen Mlakar, ki je Roka Grudino podrl v kazenskem prostoru, a je sodnik dosodil udarec z roba. Zatem so gostje izvedli protinapad, ki ga je uspešno z drugim golom na tekmi zaključil Poplatnik.

Celjani so že v petek doma z 2:1 odpravili Rudar, 15. krog pa se bo sklenil v Stožicah, kjer bo v nedeljo Olimpija gostila Ankaran.



15. krog:

GORICA - TRIGLAV 0:3 (0:0)
400; Tijanić 46., Poplatnik 80., 93.

Gorica: Sorčan, Curk, Kavčič, Lipušček, Škarabot, Humar(59./Filipović), Grudina, Žigon (86./Nagode), Osuji, Kapić (75./Džuzdanović), Nwabueze.

Triglav: Džafić, Kuhar, Zec, Suljević, Arh Česen (59./Bojić), Vujčić, Udovič, Tijanić, Robnik (88./Mlakar), Poplatnik, Podlogar (85./Majcen).

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)



ALUMINIJ - DOMŽALE 0:1 (0:0)
200; Kirm 80.

Aluminij:
Janžeković, Jurčević, Muminović, Jakšić, Vrbanec, D. Mensah , Petrovič, Tahiraj, Škoflek ( 57./I. Mensah), Mesec ( 70./Rogina), Nunić ( 78./Krajnc).

Domžale: Milić ( 7./Mulalić), Rom, Dobrovoljc, Balkovec, Melnjak, Vetrih ( 46./Bizjak ), Husmani, Kirm, Ibraimi ( 68./Alvir), Hodžić, Ibričić.

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)



KRŠKO - MARIBOR 0:5 (0:3)
1.500; Tavares 5., 11., 49., Rajčević 13., 82.

Krško: Zalokar, Jakolič, Krajcer, Ejup, Šturm, Jurina ( 88./Dušak), Jovanović ( 65./Kovačič), Balić , Mujan, Mandić ( 72./Batrović), Škrbić.

Maribor: Handanović, Viler, Billong ( 68./Uskoković), Rajčević, Palčič, Vrhovec, Kabha ( 66./Pihler), Hotić, Vršič ( 81./Ahmedi ), Tavares, Mešanović.

Sodnik:
Damir Skomina (Koper)



Nedelja ob 16.50:
OLIMPIJA - ANKARAN HRVATINI

Odigrano v petek:
CELJE - RUDAR 2:1 (2:0)
400; Dangubić 35., 38.; Junuzović 82.

Lestvica:
MARIBOR          15 11 4 0  28:8   37
OLIMPIJA         14 10 4 0  28:6   34
RUDAR            15  7 2 6  18:15  23
DOMŽALE          15  6 4 5  30:16  22
GORICA           15  7 1 7  18:20  22
CELJE            15  4 6 5  17:19  18
KRŠKO            15  4 4 7  21:31  16
ALUMINIJ         15  3 4 8  16:25  13
TRIGLAV          15  2 5 8  14:27  11
ANKARAN HRVATINI 14  1 4 9  12:35   7

Tavaresu v Prvi ligi šestič uspel hat-trick
Zadetki s tekme Krško – Maribor
Zadetki iz Nove Gorice in Kidričevega