Miljan Škrbić je najboljši strelec Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Miljan Škrbić je najboljši strelec Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Poplatnik
Matej Poplatnik je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Foto: www.alesfevzer.com
Triglav do točke v Krškem

Krčani imajo zdaj štiri točke, Kranjčani pa še čakajo na prvo zmago po vrnitvi med elito.

Poplatnik zadel z bele točke
Prvo resno akcijo na tekmi so uprizorili gorenjski nogometaši v 10. minuti. Po predložku z leve strani se je v lepi priložnosti znašel Tilen Mlakar, njegov strel z glavo pa vratarju Marku Zalokarju ni povzročil preglavic. Le tri minute zatem po strelu Mlakarja z desne strani je Klemen Šturm žogo v kazenskem prostoru zaustavil z roko. Sodnik Slavko Vinčić je takoj pokazal na belo točko, Matej Poplatnik je bil zanesljiv izvajalec, Zalokarja je poslal v napačno smer.

Po prejetem golu so imeli Krčani rahlo pobudo in si prek Nigerijca Geralda Diyokeja priigrali dve polpriložnosti, a kranjska obramba je bila na pravem mestu. Gostitelji si do konca prvega polčasa kljub terenski premoči niso priigrali nobene omembe vredne akcije, še največ dela je imel glavni sodnik, ki je v prvem polčasu pokazal kar pet rumenih kartonov.

Na začetku drugega polčasa so imeli izbranci Stipeta Balajića jalovo premoč, a pravih priložnosti si niso priigrali. Prvi so znova zagrozili Kranjčani, a je Luka Majcen iz obetavne priložnosti slabo zadel žogo.

Škrbić unovčil podajo Mujana
V 55. minuti je Tonči Mujan lepo zaposlil Škrbića, ki je dosegel peti gol v sezoni. Posavci so po izenačujočem golu želeli doseči še zmagovitega, a nikakor niso našli načina, da ukanijo zgoščeno gorenjsko obrambo. Še najbližje zadetku so bili v 77. minuti, ko je Šturm poslal oster predložek, v kazenskem prostoru se je žoga odbijala, a ni končala v mreži gostov in ostalo je pri 1:1.
V drugi ligi precej boljši Triglav
Krško in Triglav sta se prvič srečala v prvoligaški konkurenci. V drugi ligi sta se ekipi pomerili na 26 tekmah, uspešnejši pa so Gorenjci, ki so slavili enajstkrat. Krško je dobilo le štiri tekme.

Rudar v soboto v Ljudskem vrtu
Derbi kroga bo v soboto ob 20.20 v Ljudskem vrtu, kjer bosta 100-odstotni izkupiček branila Maribor in Rudar. Šest točk je v prvih dveh krogih zbrala tudi Olimpija, ki se bo v nedeljo ob 16.50 v Stožicah pomerila z Aluminijem.

3. krog:
KRŠKO - TRIGLAV 1:1 (0:1)
Škrbić 56.; Poplatnik 14./11-m

Krško: Zalokar, Jakolič, Gorenc ( 46./Krajcer), Ejup, Šturm , Kovačić ( 63./Jovanović), Diyoke , Jurina, Mandić ( 84./Nakić), Mujan, Škrbić.

Triglav: Džafić, Bojić, Gvardjančič, Zec, Šmit ( 67./Kuhar ), Gajić ( 59./Bukara), Krcić, Robnik , Mlakar, Poplatnik, Majcen ( 83./Žurga).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Sobota ob 20.20:
MARIBOR - RUDAR

Nedelja ob 16.50:
OLIMPIJA - ALUMINIJ

Ob 18.00:
ANKARAN HRVATINI - DOMŽALE
(v Dravogradu)

Ob 20.00:
CELJE - GORICA

Lestvica:
OLIMPIJA              2 2 0 0   5:1   6
RUDAR                 2 2 0 0   5:2   6
MARIBOR               2 2 0 0   4:2   6
KRŠKO                 3 1 1 1   5:6   4
DOMŽALE               2 1 0 1   5:2   3
ALUMINIJ              2 1 0 1   4:3   3
TRIGLAV               3 0 2 1   3:4   2
ANKARAN HRVATINI      2 0 1 1   1:3   1
GORICA                2 0 0 2   1:4   0
CELJE                 2 0 0 2   1:7   0

Triglav do točke v Krškem