Marcos Tavares je v 62. minuti dosegel prvi ligaški gol v sezoni 2016/17. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares je v 62. minuti dosegel prvi ligaški gol v sezoni 2016/17. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zajc (v sredini)
Miha Zajc se je petič vpisal med strelce v letošnjem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale
Domžale so rumene sosede iz Radomelj premagale v modrih dresih. Foto: BoBo
Maribor nadaljeval zmagovito serijo na Bonifiki
Evrogol Dangubića v Krškem potopil Rudar
"Petarda" Domžal v mreži Radomelj
Olimpija Celje strla s kopijo gola iz Kidričevega
Zahović in Tavares preobrnila izid na Bonifiki

Predstava na Areni Petrol ni navdušila, igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma. Še najlepša priložnost v prvem polčasu se je v 30. minuti ponudila Danijelu Miškiću, ki pa neoviran s kakšnih 13 metrov nekoliko na levi strani ni zadel vrat. Prvo resno akcijo v drugem delu je v 70. minuti Miha Zajc z močnim strelom kronal z zadetkom, lepo mu je podal Denis Klinar z desnega roba kazenskega prostora. To je dalo igri končno pravi zalet, dve minuti pozneje je na nasprotni strani neuspešno z glavo poskušal Dalibor Volaš.

Ljubljančani bi po hitrem napadu Leona Benka v 73. minuti lahko povedli z 2:0, nato bi lahko izid poravnal Lovre Čirjak, a je bil mladi Rok Vodišek na svojem mestu. V 86. minuti je bil blizu izenačenju še enkrat Volaš, toda spet je bil uspešnejši 17-letni ljubljanski vratar.

Sodniki razveljavili zadetek Maribora za 1:3
Koper je prvič v tej sezoni klonil na domačem stadionu. Prvo nekoliko nevarnejšo akcijo so gledalci videli šele v 18. minuti, ko je po podaji Couragea Pekusona duhovito poskusil s peto In Hjeok Park, a je njegov strel končal kakšen meter mimo mariborskih vrat. V 29. minuti je Ruben Belima pobegnil Eriku Janži, a je bil Jasmin Handanović po močnem strelu koprskega nogometaša po tleh na mestu. Vratar Maribora pa je bil nemočen že čez minuto. Ed Kevin Kokorović je podal z desne strani, domači kapetan Toni Datković pa je z glavo žogo preusmeril mimo Handanovića, ki je stekel v prazno.

V enem nevarnejših napadov so Mariborčani v 37. minuti po igri z roko Datkovića burno zahtevali 11-metrovko, a sodnik Matej Jug na belo točko ni pokazal. Pozneje so na drugi strani isto pričakovali gostitelji po prekršku v kazenskem prostoru. V zadnji minuti prvega polčasa je sledilo izenačenje. Matej Palčič je idealno podal z desne strani, Luka Zahović pa je atraktivno, v padcu z glavo, žogo poslal v gol za 1:1.

Prvi del drugega polčasa je pripadel gostom, ki so premoč kronali v 62. minuti. Aleks Pihler je na robu kazenskega prostora žogo kratko podal do Marcosa Tavaresa, ta pa je mojstrsko iz prve z diagonalnim strelom premagal Vasjo Simčiča. Trener Kopra Milan Obradović je v 65. minuti v igro poslal debitanta, Hrvata Danijela Pranjića. Malo pozneje je vstopil še veteran Zlatan Muslimović.

V 76. minuti so Mariborčani po strelu Sintayehuja Sallalicha zadeli še tretjič, po dolgem posvetu Juga in pomočnika Mateja Žuniča pa je bil dosojen prepovedan položaj Dareta Vršiča, ki je stal pred vrati ob Janu Andrejašiču. V 84. minuti je še en rezervist Matej Pučko lepo podal do Muslimovića, njegov natančen poskus iz polobrata pa je sijajno obranil Handanović. V sodniškem dodatku je do polpriložnosti prišel še Milivoje Novaković, toda streljal v zunanji del mreže in ostalo je pri 1:2.

Brez zadetkov v Kidričevem
Uvodna tekma kroga v Kidričevem med Aluminijem in Gorico gledalcem ni ponudila posebnih užitkov, saj niso videli golov (0:0). Aluminij je prekinil niz treh zaporednih porazov (Rudar, Domžale, Olimpija), a še četrtič zapored mu ni uspelo doseči zadetka. Gorica je prvič v tej sezoni igrala neodločeno. Nevarnejši priložnosti sta imela šele ob koncu Miran Burgić in Rok Grudina.

Alvir dvakrat v polno in enkrat v vratnico
Domžale so se z 0:5 znesle nad Kalcerjem Radomljami, potem ko so že v prvem polčasu hitro odločile zmagovalca. V prve pol ure so tekmecem iz soseščine, ki so bili v vlogi gostitelja, zabile tri zadetke. Začel je Marko Alvir v 13. minuti, ko je po kombinaciji po izvedbi kota s sedmih metrov premagal Aljaža Ivačiča. Na 2:0 je povišal Jure Matjašič šest minut pozneje, ko je prejel lepo podajo Lucasa Horvata in nato v dvoboju ena na ena ugnal radomeljskega čuvaja mreže. Deset minut zatem je Alvir dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi, ko je najprej Luka Žinko z globinsko žogo v kazenskem prostoru našel Jana Repasa, ta pa je žogo namestil Alvirju v bližini vrat. V drugem polčasu sta za končnih 5:0 zadela še Jure Balkovec s prostega strela z desne strani in Matija Širok po lepi podaji Alvirja. Ta je deset minut pred koncem z 20 metrov oplazil še vratnico radomeljskih vrat.
Dangubić junak v Krškem
Krško je z 1:0 ugnalo Rudar in znova dokazalo, da so Velenjčani njegove dobre stranke. V šestih nastopih proti njim še ni izgubilo. V prvem polčasu ni bilo prave priložnosti, še najbližje zadetku je bil v 45. minuti Filip Dangubić, ki je prodrl v kazenski prostor, streljal malce z desne strani, a z diagonalnim strelom le za malce zgrešil cilj. Isti igralec je bil v 70. minuti nenatančen iz kazenskega prostora, v 87. minuti pa je z več kot 20 metrov z desne strani s strelom čez Mateja Radana v nasprotni kot le poskrbel za veselje na tribunah.

Vse izide lahko podrobneje spremljate z mobilno aplikacijo RTV Šport.


Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

ALUMINIJ - GORICA 0:0
100 gledalcev

Aluminij: Janžekovič, Vezjak, Turkalj, Zeba, Kocić, Krljanović , Škoflek, Vrbanec , Rogina ( 60./Cvek), Rebernik ( 84./Srdić), Kramer ( 74./Bizjak).

Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Kavčič, Celcer, Osuji ( 58./Kotnik), Kapić , Kolenc, Arčon, Žigon ( 76./Grudina), Burgić ( 85./Franciosi).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)



KRŠKO
- RUDAR 1:0 (0:0)
800; Dangubić 87.

Krško: Zalokar, Pušaver, Vuklišević, Krajcer, Šturm, Jurečič ( 85./Špiler), Dušak, Vokić ( 59./Mensah), Sadiković ( 69./Čeh), Kramarič, Dangubić.

Rudar: Radan, Bolha, Zec, Billong, Mužek, Lotrič ( 69./Eterović), Babić , Grgić, Trifković, Dodlek ( 78./Pišek), Glavina.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)



KALCER RADOMLJE - DOMŽALE 0:5 (0:3)
500; Alvir 13., 29., Matjašič 20., Balkovec 68., Širok 77.

Kalcer Radomlje: Ivačić, Jazbec , Jakovljevič ( 61./Gajić), Karamatić , Stoiljković, Barukčić, Rems ( 37./Šipek), Cerar, Kovjenić , Jugovar, Osmanaj.

Domžale: Milić, Širok, Blažič, Halilović, Balkovec ( 73./Brachi), Žinko , Repas, Horvat ( 62./Vetrih), Alvir, Matjašič, Vuk ( 66./Bratanović).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)



CELJE - OLIMPIJA 0:1 (0:0)
2.900; Zajc 70.

Celje: Rozman, Klemenčič ( 53./Vidmajer), Džinić, Hadžić, Travner, Pungaršek ( 75./Lovrečič), Pišek , Podlogar, Požeg Vancaš ( 72./Hadžić), Čirjak , Volaš.

Olimpija: Vodišek, Bajrić, Delamea Mlinar, Kelhar, Klinar, Zajc, Alves, Miškić ( 67./Kronaveter), Kirm, Velikonja ( 58./Benko), Wobay ( 83./Matić).

Sodnik:
Roman Glažar (Hajdina)



LUKA KOPER - MARIBOR 1:2 (1:1)
2.000; Datković 30.; Zahović 45., Tavares 62.

Luka Koper:
Simčič, Andrejašič , Datković, Gregov , Dedić, Kokorović ( 71./Muslimović ), Biljan, Pekuson ( 57./Pučko ), Belima, Ibričić ( 65./Pranjić ), Park.

Maribor: Handanović, Palčič, Šme, Defendi, Janža , Kabha, Pihler ( 86./Bohar), Sallalich ( 87./Vrhovec), Vršič, Tavares, Zahović ( 79./Novaković).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Lestvica:
OLIMPIJA           10  7 1 2 15:6  22
MARIBOR            10  6 2 2 18:9  20
DOMŽALE            10  5 2 3 19:11 17
GORICA              9  5 1 3 11:7  16
LUKA KOPER          9  5 0 4  9:8  15
CELJE              10  4 1 5 11:12 13
KRŠKO              10  3 3 4  9:13 12
RUDAR              10  3 2 5 12:13 11
ALUMINIJ           10  2 2 6  9:17  8
KALCER RADOMLJE    10  0 4 6  7:24  4

Maribor nadaljeval zmagovito serijo na Bonifiki
Evrogol Dangubića v Krškem potopil Rudar
"Petarda" Domžal v mreži Radomelj
Olimpija Celje strla s kopijo gola iz Kidričevega
Zahović in Tavares preobrnila izid na Bonifiki