Celjani (na fotografiji Miha Korošec) so v sredo vknjižili prvo prvenstveno točko v letošnji sezoni. Foto: Aleš Fevžer
Celjani (na fotografiji Miha Korošec) so v sredo vknjižili prvo prvenstveno točko v letošnji sezoni. Foto: Aleš Fevžer

Celjani so osvojili prvo točko v državnem prvenstvu. Po porazu z Zavrčani in Velenjčani so na Areni Petrol igrali neodločeno z Domžalčani, ki so po neodločenem izidu s Kranjčani in zmagi nad Goričani zasedli četrto mesto v najmočnejšem domačem ligaškem tekmovanju.

Skubic neučinkovit pred vrati
Celjani in Domžalčani so tekmo začeli bojevito. Nekaj več pobude je bilo v uvodnih petnajstih minutah na strani gostiteljev, a so jih gosti hitro umirili in vzpostavili ravnotežje. Gostitelji so morda najlepšo priložnost v prvem polčasu zapravili v 34. minuti, ko je Miha Korošec z desne strani poslal nizek predložek na prvo vratnico, po strelu Nejca Plesca pa je žoga zletela mimo desne vratnice. Tudi Domžalčani so nekajkrat resneje zagrozili, predvsem dejaven je bil Nejc Skubic, njegove "strelske vaje" pa niso bile dovolj učinkovite.

Boljše nadaljevanje gostiteljev
Drugo polovico tekme so bolje začeli gostitelji. Že v tretji minuti nadaljevanja je Miha Zajc v "ogenj" poslal Benjamina Verbiča, ki se je osamljen znašel pred Nejcem Vidmarjem, a je domžalski vratar z dobrim posredovanjem preprečil veselje domačih igralcev. Le štiri minute pozneje so bliskovito akcijo izpeljali Domžalčani, pri poskusu Slobodana Vuka pa se je izkazal domači vratar Matic Kotnik.

Jalova premoč Celjanov
Celjani so imeli v nadaljevanju jalovo premoč, v 68. minuti je Gregor Bajde sprožil močan strel z dvajsetih metrov, Vidmar pa je imel kar nekaj težav, da je ukrotil žogo. Isti igralec je znova poskusil šest minut pozneje, znova pa je bil zmagovalec gostujoči vratar. V izdihljajih tekme sta obe ekipi skušali z nekaterimi jalovimi akcijami poseči v razplet dvoboja, a sta bili pri tem neuspešni in ostalo je pri neodločenem izidu.

Prva liga TS, preložena tekma 1. kroga:
CELJE - DOMŽALE 0:0

Celje: Kotnik, Krajcer, Verbič (68./Jovanović), Jugović, Bajde (90./Srdić), Korošec, Gobec, Plesec (57./Žagar-Knez), Žitko, Zajc, Žurej.

Domžale: Vidmar, Skubic, Ljubović, Zec, Požeg Vancaš (71./Gabrić), Božović, G. Vuk (76./Balkovec), S. Vuk (71./Mijić), Janža, Kous, Banović.

Sodnik: Darko Čeferin (Kranj)

Lestvica:
MARIBOR              3  3 0 0 11:2  9
ZAVRČ                3  2 0 1  5:4  6
RUDAR                3  2 0 1  3:4  6
DOMŽALE              3  1 2 0  4:3  5
OLIMPIJA             3  1 1 1  7:3  4
GORICA               3  1 1 1  3:3  4
LUKA KOPER           3  1 1 1  4:8  4
TRIGLAV              3  0 1 2  3:5  1
CELJE                3  0 1 2  1:3  1
KRKA                 3  0 1 2  2:8  1