Trener Maribora Ante Čačić je precej premešal začetno postavo in v njej so bili pretežno rezervisti. Foto: BoBo
Trener Maribora Ante Čačić je precej premešal začetno postavo in v njej so bili pretežno rezervisti. Foto: BoBo
Nik Omladič in Matic Kotnik
Olimpija je v Celju vodila že z 0:3, v končnici pa dopustila, da so se ji gostitelji približali. Foto: Aleš Fevžer
Rudar do točke v Novi Gorici
Domžale in Zavrč ostajajo sosedi na lestvici
Galešić trikratni strelec v Kranju
Vijoličasti gladko odpravili Krko
Evrogol Zebe v Celju

V Novi Gorici je Rudar v 86. minuti prišel do točke (1:1), isti izid pa je bil tudi na tekmi Domžale - Zavrč.
Mojstrovina Derviševića
Mariborčani so tekmo z Novomeščani začeli pretežno z rezervisti. Od tistih, ki so igrali v prvi postavi proti Apoelu, so tekmo začeli le Jasmin Handanović, Aleksander Rajčević, ki si je nadel kapetanski trak, Mitja Viler in Damjan Bohar. Že v 5. minuti je Amir Dervišević zatresel prečko, ta pa se je zatresla tudi v 20. minuti, ko je vanjo z volejem streljal Jean Philippe Mendy. Francoz je bil bolj natančen v 41. minuti, ko je po natančnem predložku Mitje Vilerja z leve strani načel mrežo Krke.
V 58. minuti je levičar Dervišević s 25 metrov z desno nogo sijajno zabil v levi zgornji kot za 2:0. Pet minut pred koncem je Matic Črnic izvajal kot, Nusmir Fajić pa je z glavo postavil končni izid. V sodnikovem podaljšku je moral z igrišča Nejc Mevlja, ki si je prislužil drugi rumeni karton, potem ko je sodnik Dejan Balažič napačno ocenil, da je naredil prekršek nad Alenom Vučkićem. Gostje so izvajali strel z bele točke, a je Handanović ubranil poskus Jake Ihbeisheha in ostalo je 3:0.
Bratanović kronal napade Rudarja za izenačenje
Na derbiju v Novi Gorici je moral že v 2. minuti predčasno pod prho Gianluca Lapadula zaradi grobega prekrška nad Alešem Jeseničnikom. Gostitelji so kljub igralcu manj v 29. minuti povedli, mrežo Matjaža Rozmana je zatresel Saša Aleksander Živec, ki je natančno meril po tleh. Velenjčani so bili do konca prvega polčasa nevarnejši tekmec, priložnosti za izenačenje so imeli Leon Črnčič, Ivan Firer in Elvis Bratanović, a so belo-modri na odmor odšli s prednostjo zadetka.
Po štirih minutah nadaljevanja je v okvir vrat meril Jeseničnik, v 57. minuti pa je tudi Rudar ostal le z 10 možmi na zelenici. Ivan Knezović je prejel neposredni rdeči karton zaradi prekrška nad Živcem. Številne napade "knapov" za izenačenje je v 86. minuti izkoristil Elvis Bratanović, pobegnil goriški obrambi, zadel levi zgornji kot in Rudarju priboril točko, s katero ostaja na drugem mestu pred Gorico.
Celjani so se prebudili prepozno
Olimpija je na Areni Petrol povedla v 24. minuti, ko je v kazenskem prostoru Celja ob Mihi Korošcu padel Andraž Šporar, z 11-metrovke pa je zadel Nik Omladič. Po štirih minutah drugega polčasa je na semaforju pisalo 2:0 v korist gostov. Šporar je dobil žogo na desni strani petmetrskega prostora in z natančnim strelom v dolgi kot premagal Matica Kotnika.

Tretji zadetek za goste je v 58. minuti prispeval Zajko Zeba z izjemnim prostim strelom v zgornji kot z 20 metrov. Celjani so na 1:3 znižali četrt ure pred koncem tekme. Najstrožjo kazen je priigral Benjamin Verbič, z bele točke pa je bil uspešen Igor Jugović. V 88. minuti je Verbič poskrbel za razburljiv zaključek, saj je po podaji Andraža Žureja približal gostitelje na 2:3, a celjski ekipi več ni uspelo.
Dobrovoljc odgovoril Čehu
V Domžalah je imel Zavrč v 25. minuti, ko je v kazenskem prostoru ob Igorju Banoviću padel Aleš Čeh, priložnost za vodstvo, a je Jože Benko z 11-metrovke streljal visoko prek vrat. Pet minut pozneje je na desni strani kazenskega prostora prodiral Doris Kelenc, nad katerim je bil storjen nov prekršek, drugi strel Zavrča z bele točke pa je izkoristil Aleš Čeh. V drugem polčasu so gostitelji napadali. Goran Vuk je stresel vratnico, v 77. minuti pa je bil po podaji s prostega strela z leve strani najspretnejši Gaber Dobrovoljc in poskrbel za 1:1. Obe ekipi sta si do konca tekme priigrali še nekaj priložnosti, toda izid je ostal nespremenjen.
Hat-trick Galešića
V Kranju je vse tri zadetke za Koper dosegel Goran Galešić. Prvič v 27. minuti, ko je lepo prišel do žoge na levi strani, potegnil v kazenski prostor Triglava in rutinirano premagal vratarja Žana Pelka. Gostitelji so bili v nadaljevanju bolj nevarni, a jim ni uspelo izenačiti. V 63. minuti so na igrišču ostali brez Tilna Klemenčiča, ki si je zaradi grobega prekrška nad Matejem Pučkom prislužil neposredni rdeči karton. Galešić je z 11-metrovke povišal na 2:0, v 85. minuti pa po napaki Edvina Zolića z lobom postavil še končni izid. Po tekmi je domači trener Dušan Kosič ponudil odstop.
5. krog:
MARIBOR - KRKA 3:0 (1:0)
2.800; Mendy 41., Dervišević 58., Fajić 84.
RK: Mevlja 93./Maribor
Handanović (Maribor) je v 94. minuti ubranil 11-metrovko Ihbeishehu.
Maribor: Handanović, Viler, Mevlja , Rajčević, Mejač, Črnic, Dervišević ( 68./Filipović), Dodlek ( 76./Mertelj), Bohar, Fajić, Mendy ( 72./Tavares).
Krka: Obradović, Ihbeisheh, Cvijanović, Dežmar, Vučkić, Volarič, Mbognou, Novosel ( 67./Mojstrović), Bešić ( 63./Košnik), Krcić, Marošević ( 83./Kramar).
Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


GORICA - RUDAR 1:1 (1:0)
700; Živec 29.; Bratanović 86.
RK: Lapadula 2.; Knezović 57.
Gorica: Cordaz, Jogan, Codromaz, Lapadula , Kavčič, Favalli, Berardocco ( 60./Vetrih), Živec ( 90./Vanzo), Vincente, Ndiaye ( 77./Misuraca), Coda.
Rudar: Rozman , Jahić, Knezović , Kašnik, Jeseničnik, Bratanović, Rotman, Radujko, Črnčič ( 92./Klinar), Firer ( 61./Rošer), Eterović ( 86./Podlogar).
Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


DOMŽALE - ZAVRČ 1:1 (0:1)
300; Dobrovoljc 77.; A. Čeh 30./11-m
Benko (Zavrč) je v 25. minuti zastreljal 11-metrovko.
Domžale: Vidmar , Zec , Požeg Vancaš ( 46./Božović ), G. Vuk, Mijić, Gorenc Stanković ( 46./Gabrić), Dobrovoljc , Balkovec, Husmani, Kous, Banović ( 73./Janža).
Zavrč: Bešenić, S. Čeh, Sambolec, Roškar, Kokol, Kelenc, A. Čeh ( 72./Brlečić), Šafarić, Golubar ( 87./Fuček), Kresinger, Benko ( 71./Matjašić).
Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


TRIGLAV - LUKA KOPER 0:3 (0:1)
450; Galešić 27., 64./11-m, 85.
RK: Klemenčič 63./Triglav
Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Boben ( 55./Sever), Klemenčič , Stjepanović ( 92./Đukić), Pokorn , Kongnyuy, Nukić , Bubanja, Đajić ( 55./Križaj).
Luka Koper: Nenezić, Ivetić ( 90./Reja), Halilović , Blažič , Palčič, Guberac, Čovilo, Črnigoj, Galešić ( 87./Krajnc), Šturm ( 65./Lotrič), Pučko.
Sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah)


CELJE - OLIMPIJA 2:3 (0:1)
750; Jugović 75., Verbič 88.; Omladič 24./11-m, Šporar 49., Zeba 58.
Celje: Kotnik, Krajcer, Verbič, Jugović, Bajde ( 62./Žurej), Jovanović, Korošec, Gobec ( 33./Vidmajer), Kolman ( 48./Žagar Knez), Žitko, Zajc.
Olimpija: Šeliga, Jović, Zarifović, Đurković, Šporar, Fink, Ivelja , Delamea Mlinar ( 70./Mitrović ), Omladič , Bajrić , Zeba ( 93./Valenčič).

Sodnik:
Darko Čeferin (Kranj)

Lestvica:
MARIBOR              4  4 0 0 14:2 12
RUDAR                5  3 1 1  7:5 10
GORICA               5  2 2 1  6:4  8
LUKA KOPER           5  2 2 1  8:9  8
OLIMPIJA             4  2 1 1 10:5  7
ZAVRČ                5  2 1 2  6:7  7
DOMŽALE              5  1 3 1  5:7  6
KRKA                 5  1 1 3  5:11 4
CELJE                5  0 2 3  4:7  2
TRIGLAV              5  0 1 4  3:11 1

Rudar do točke v Novi Gorici
Domžale in Zavrč ostajajo sosedi na lestvici
Galešić trikratni strelec v Kranju
Vijoličasti gladko odpravili Krko
Evrogol Zebe v Celju