Marko Ranilović je takole v 94. minuti ubranil strel Benjamina Verbiča z bele točke in poskrbel za zmago Zavrča na prvi tekmi nove sezone v Prvi ligi. Foto: Aleš Fevžer
Marko Ranilović je takole v 94. minuti ubranil strel Benjamina Verbiča z bele točke in poskrbel za zmago Zavrča na prvi tekmi nove sezone v Prvi ligi. Foto: Aleš Fevžer
Andraž Žurej in Andrej Dugolin
Andraž Žurej in Andrej Dugolin v boju za žogo na Areni Petrol. Foto: Aleš Fevžer
Celje
Celjani so sezono začeli s porazom. Foto: Aleš Fevžer
Šafarić edini strelec v Celju

Preostala srečanja bodo v soboto in nedeljo. Prenos tekme Maribor - Rudar si boste lahko v soboto ob 20.05 ogledali na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Zavrčani in Celjani so v novo sezono krenili s številnimi kadrovskimi spremembami. Gostitelji so pogumno začeli tekmo na Areni Petrol, vendar priložnosti niso znali unovčiti. V drugem polčasu je Zavrč zaigral bolje, v 76. minuti pa tudi zadel, ko je bil s prostega strela natančen Nikola Šafarić.

V prvem polčasu Celje trikrat v okvir vrat
Celjani so v uvodnih minutah igrali v skladu z napovedmi - z napadalnim in atraktivnim nogometom ter zanimivim za gledalce. Domača zasedba je že v 3. minuti nevarno zaključila prek Andraža Žureja, vendar je bil na pravem mestu vratar Zavrča Marko Ranilović. Varovanci Simona Rožmana so si še naprej pripravljali priložnosti, toda Miha Zajc je meril premalo natančno, strel Benjamina Verbiča z glavo so gostje odbili v prečko, Marko Krajcer pa je po odbiti žogi stresel vratnico.

V 15. minuti se je ta tresla še enkrat, tokrat je žogo po strelu Gregorja Bajdeta vanjo odbil Ranilović. Ta je do konca prvega polčasa še dvakrat dobro posredoval - v 22. in 36. minuti po strelih Verbiča. Tudi Zavrč si je pripravil dve lepi priložnosti, v 24. minuti je Dejan Kurbus meril z razdalje, Karlo Težak pa v 31., oba pa sta bila premalo natančna.

Ahmedi v končnici zadel še prečko
Uvod drugega polčasa je bil manj živahen, pobudo pa so prevzemali gosti. Doris Kelenc in Andrej Dugolin sta najprej merila premalo natančno, Valon Ahmedi je nato za Celjane zadel zunanji del mreže. Zavrč je nato pritisnil. Poskusi Dina Kresingerja in Matije Smrekarja niso našli cilja, v 76. minuti pa je Haložanom uspelo. Šafarić je s prostega strela s približno 30 metrov žogo v gol poslal od desne vratnice.

Gostitelji so poskušali izenačiti, blizu pa bili v 89. minuti, ko je Ahmedi z razdalje z močnim strelom zadel le prečko. Vse je že kazalo, da je konec upanja za Celjane, nato pa je sodnik Matija Žganec prisodil 11-metrovko po prekršku Kurbusa nad Ahmedijem. Žogo si je nastavil Verbič, ampak strel mu je Ranilović ubranil.

1. krog:
CELJE - ZAVRČ 0:1 (0:0)
850; Šafarić 76.
Ranilović (Zavrč) je v 94. minuti ubranil 11-metrovko Verbiču.

Celje: Kotnik, Jakolić ( 79./Zbičajnik), Klemenčič, Krajcer, Vidmajer, Vrhovec , Zajc, Ahmedi, Bajde ( 46./Miškić), Verbič, Žurej ( 46./Rajšel).

Zavrč: Ranilović, Cvek, Roškar , Kresinger , Šafarić, Smrekar ( 85./Čeh), Kelenc ( 66./Brdar), Kurbus , Datković, Dugolin, Težak ( 65./Matjašič).

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


Sobota ob 17.00:
OLIMPIJA - KRKA

Ob 20.05:
MARIBOR - RUDAR (prenos TV SLO 2/MMC)

Nedelja ob 18.00:
KALCER RADOMLJE - LUKA KOPER
(v Domžalah)

Ob 20.00:
GORICA - DOMŽALE

Šafarić edini strelec v Celju