Dvoboj Tonija Datkovića in Andraža Šporarja v Zavrču. Foto: www.alesfevzer.com
Dvoboj Tonija Datkovića in Andraža Šporarja v Zavrču. Foto: www.alesfevzer.com
Miran Srebrnič
Trener Gorice Miran Srebrnič je v 1. krogu s svojimi varovanci izgubil v Ljubljani, tokrat pa so osvojili prve tri točke v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Gorica z 2:1 premagala Rudar
Lepe priložnosti Olimpije, a zadnjo je imel Muslimović

Po izpadu Maribora in Luke Koper iz evropskih tekmovanj bo pozornost slovenskih ljubiteljev nogometa v prihodnjih mesecih povsem pri prvi ligi. Vijoličasti bodo v soboto gostovali v Domžalah, Koprčani pa v nedeljo v Krškem. Tisti dan bo še tekma Celje - Krka.
Henty in Kronaveter zadela okvir vrat
Zavrč je po remiju v Mariboru pred tednom dni (1:1) točko odnesel tudi s tekme proti Ljubljančanom. Olimpija je v prvem polčasu dvakrat zatresla okvir vrat. V 12. minuti je Ezekiel Henty z glavo zadel prečko, pet minut zatem pa Rok Kronaveter z levico vratnico. Tudi na drugi strani je bilo nekaj priložnosti, med drugim je Dejan Glavica v 13. in 16. minuti dvakrat ogrel dlani Aleksandra Šelige.

V drugem polčasu je prvi zagrozil Andraž Šporar, ki se je sam znašel pred vratarjem Dominikom Picakom, a je ta dvoboj dobil. V 62. minuti je Nemanja Mitrović s strelom z glavo za malo zgrešil cilj, nato pa so bile priložnosti redke, eno izmed domačih je zapravil Patrik Tuđan v 82. minuti, Miha Zajc pa je v sodniškem dodatku meril mimo vrat. Zlatan Muslimović je resno zagrozil v sodniškem dodatku, a bil malce premalo natančen.

Zavrčani že sedem zaporednih tekem na domačem igrišču niso okusili slasti zmage.

Rudar po zaostanku z 2:0 samo hitro znižal
V Novi Gorici so imeli gostitelji že v uvodu tekme pobudo in proti velenjskim vratom sprožili kar nekaj strelov. V nadaljevanju so se malce zbudili tudi velenjski napadalci, prvi zadetek pa so dosegli Goričani v 42. minuti. Ivan Knezović je podal svojemu vratarju Mateju Radanu, ta je žogo prijel, zato je sledil indirektni prosti strel. Po kratki podaji Sandija Arčona je Dino Martinović silovito sprožil in zadel za 1:0.

V 53. minuti se je domači vratar Grega Sorčan izkazal po strelu Maria Babića. Blessing Eleke je nato na drugi strani zadel zunanji del mreže, v 69. minuti pa so Primorci povedli z 2:0, ko je Amel Džuzdanović iz bližine zatresel mrežo po dolgi podaji Uroša Celcerja z leve strani. Velenjčani so se hitro vrnili v igro in v 71. minuti znižali zaostanek po zaslugi Luke Prašnikarja, ki je zadel s strelom z glavo. Več jim ni uspelo.

2. krog:
GORICA
- RUDAR VELENJE 2:1 (1:0)
300; Martinović 42., Džuzdanović 69.; Prašnikar 71.

Gorica:
Sorčan, Celcer, Širok , Burgić ( 65./Humar), Arčon, Kolenc, Eleke ( 90./Nagode), Kavčič, Džuzdanović ( 76./Osuji), Jogan , Martinović.

Rudar: Radan, Kašnik, Trifković, Prašnikar, Bolha, Tolimir ( 60./S. Babić), Ihbeisheh, Knezović , Jahić ( 73./Kocić), Eterović, M. Babić ( 76./ Grbić).

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


ZAVRČ - OLIMPIJA 0:0
900 gledalcev
Zavrč: Picak, Antić, Datković, Rogač, Novoselec , Pihler, Cvek , Matjašič ( 73./Kokorović), Polić ( 62./Tuđan), Glavica, Zorko ( 62./Muslimović).

Olimpija: Šeliga, Krefl, Mitrović, Bajrić, Fink, Matić, Kronaveter, Kapun ( 71./Zajc), Henty, Djermanović ( 63./Golubar), Šporar.

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)



Sobota ob 20.15:
DOMŽALE - MARIBOR

Nedelja ob 18.30:
KRŠKO - LUKA KOPER
Ob 20.15:
CELJE - KRKA

Lestvica:
OLIMPIJA              2  1 1 0  4:1  4
DOMŽALE               1  1 0 0  3:2  3
KRKA                  1  1 0 0  1:0  3
KRŠKO                 1  1 0 0  1:0  3
GORICA                2  1 0 1  3:5  3
ZAVRČ                 2  0 2 0  1:1  2
MARIBOR               1  0 1 0  1:1  1
LUKA KOPER            1  0 0 1  2:3  0
CELJE                 1  0 0 1  0:1  0
RUDAR VELENJE         2  0 0 2  1:3  0

Gorica z 2:1 premagala Rudar
Lepe priložnosti Olimpije, a zadnjo je imel Muslimović