Tekma v Velenju se je končala brez zmagovalca (0:0). Foto: www.alesfevzer.com
Tekma v Velenju se je končala brez zmagovalca (0:0). Foto: www.alesfevzer.com
Rudar Velenje - Olimpija
Olimpijinim napadalcem ni uspelo predreti domače obrambe. Foto: www.alesfevzer.com
Rifet Kapić
Rifet Kapić se je v Kidričevem dvakrat vpisal med strelce. Foto: www.alesfevzer.com
Kapić potopil Aluminij v Kidričevem
Vodilna Olimpija le do točke v Velenju

Ljubljančani so ves čas pritiskali na vrata gostiteljev, ki so se uspešno branili, nekajkrat je izvrstno posredoval tudi vratar Marko Pridigar in poskrbel, da je njegova mreža ostala nedotaknjena. Na njegova vrata so varovanci Igorja Bišćana sprožili 13 strelov, štirje so zleteli v okvir vrat.

Z osvojeno točko so se zmaji znova povzpeli na vrh prvenstvene lestvice, kjer pa so zdaj po desetih zmagah in štirih remijih točkovno izenačeni z večnim tekmecem Mariborom. Oba imata po 34 točk.

V prvem polčasu nagajal močan veter
Gostje iz Ljubljane so imeli v prvi polovici prvega polčasa pobudo na igrišču, si pripravili nekaj lepih priložnosti, a je zmeraj manjkal zaključni strel. Bodisi podaje niso našle naslovnika bodisi so žoge švigale mimo Pridigarjeve mreže. Nogometašem je na igrišču nagajal močan veter, ki je pihal tudi s sunki 70 km/h, tako da je žoga precej spreminjala smer. V prvem polčasu je šel veter bolj na roko Ljubljančanom, saj je pihal proti vratom knapov. Gostitelji so imeli v 25. minuti po napaki gostujočega vratarja Aljaža Ivačiča, ki je prestopil črto pri posredovanju in igral z roko, lepo priložnost. Z roba 16-metrskega prostora je streljal Anže Pišek, a neuspešno. Ljubljančani so imeli v prvem polčasu večjo posest žoge, razmerje strelov 6:2, a svoje premoči na igrišču do konca prvih 45 minut niso znali kronati.

Velenjčani so se reševali tudi na golovi črti
Najnevarnejši igralec Rudarja John Mary je imel v nadaljevanju lepo priložnost v 49. minuti, bil je tako rekoč sam pred vratarjem Ivačičem, a napada ni znal spremeniti v zadetek. V 56. minuti so poskusili gostje iz prestolnice, Stefan Savić je podal v sredino, Leon Benko je poskusil z glavo, a je bil Pridigar na pravem mestu. Ista igralca sta kombinirala tudi minuto pozneje, Benko se je odločil za podajo v sredino, kjer pa je bil Nathan Oduwa prepočasen. Gostje so še naprej izvajali pritisk proti velenjskim vratom, saj domačih nista prebudili niti dve zgodnji menjavi domačega stratega Marjana Pušnika. Oduwa je tako v 63. minuti že preigral domačo obrambo in vratarja Pridigarja, vendar je nogo pravočasno postavil eden izmed igralcev Velenja. Domači so v nadaljevanju zapretili prek Daria Vizingerja, ki je v 77. minuti sam z desne strani meril v daljšo Ivačičevo vratnico, toda bil premalo natančen.

Gostitelji so se še enkrat več rešili ljubljanske ofenzive, ko so v 82. minuti žogo izbili z golove črte, gostje pa so nato preveč zapletali s podajami in zapravili napad. Vroče je bilo tudi v zadnjih minutah obračuna, ko je proti vratom sprožil rezervist Rok Kronaveter, a je izid ostal nespremenjen.

Kapić junak Gorice v Kidričevem
Gostje iz Gorice so povedli v 15. minuti, ko je lepo podajo na levo stran sprožil Jaka Kolenc, našel Matijo Škarabota, ki je lepo pobegnil domači obrambi in z glavo premagal domačega vratarja Luko Janžekoviča. Goričani so bili znova nevarni v 27. minuti, ko je po levi strani utekel Kyrian Nwabueze, a je Mario Jurčević žogo izbil v kot. Bede Osuji je v 39. minuti priigral enajstmetrovko, ko ga je v kazenskem prostoru nespretno podrl Dejan Petrovič. Glavni sodnik Alen Borošak je pokazal na belo točko, s katere je bil uspešen Rifet Kapić. V drugem polčasu so gostje nadaljevali agresivno igro, si pripravljali priložnosti, eno najlepših je imel Nwabuese ob koncu 60. minute, ko je pobegnil po desni strani, ušel domači obrambi, že premagal vratarja, a je žoga zadela vratnico. V 64. minuti je z močnim strelom z razdalje poskusil Dejan Žigon, a je Janžekovič žogo odbil v kot. Kidričani so si prvo večjo priložnost priigrali šele v 67. minuti, ko je Ibrahim Arafat Mensa ogrozil goriška vrata, žoga pa je zadela levo vratnico gola Grege Sorčana. Kapić je v 75. minuti z drugim golom na tekmi povišal že na 3:0 za Gorico.

Za šesti gol sezone se je otresel domače obrambe in natančno nameril v levo stran Janžekovićevih vrat. Isti igralec je bil nevaren tudi minuto pozneje, a je tokrat domači vratar dobro posredoval. Do konca tekme so sledile še vse predvidene menjave, izid pa se ni več spremenil.

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

Nedeljski tekmi:
RUDAR - OLIMPIJA 0:0
2.200 gledalcev

Rudar Velenje: Pridigar, Antonov, Bijol ( 63./Vizinger), Bolha , Črnčič , Mary ( 89./Radić), Pišek , Pušaver, Trifković, Tučić ( 59./Junuzović), Vuklišević .

Olimpija: Ivačič, Alves ( 72./Kronaveter), Apau, Bajrič, Benko, Ilič, Kapun ( 83./Miškić), Oduwa ( 75./Klinar ), Savić, Štiglec, Tomič.

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)


ALUMINIJ - GORICA 0:3 (0:2)
150; Škarabot 15., Kapić 39./11-m, 75.

Aluminij: Janžekovič, A. Mensah, Jakšić, Jurčević, D. Mensah, Muminović, Petrovič , Škoflek ( 79./Lukanc), Mesec ( 83./Rogina), Vrbanec, Nunić ( 61./Bartulovič).

Gorica: Sorčan, Celcer, Curk, Gregorič, Grudina, Kapić ( 86./Humar), Kolenc, Lipušček, Nwabueze ( 84./Gulič), Osuji ( 81./Nagode), Žigon.

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)

Lestvica:                            
OLIMPIJA         14 10 4 0  28:6   34
MARIBOR          14 10 4 0  23:8   34
RUDAR            14  7 2 5  17:13  23
GORICA           14  7 1 6  18:17  22
DOMŽALE          14  5 4 5  29:16  19
KRŠKO            14  4 4 6  21:26  16
CELJE            14  3 6 5  15:18  15
ALUMINIJ         14  3 4 7  16:24  13
TRIGLAV          14  1 5 8  11:27   8
ANKARAN HRVATINI 14  1 4 9  12:35   7
                                     
Kapić potopil Aluminij v Kidričevem
Vodilna Olimpija le do točke v Velenju