Nogometaši Olimpije so v Stožicah premagali Luko Koper, potem ko je edini zadetek na tekmi z bele točke dosegel Nik Omladič. Foto: Aleš Fevžer
Nogometaši Olimpije so v Stožicah premagali Luko Koper, potem ko je edini zadetek na tekmi z bele točke dosegel Nik Omladič. Foto: Aleš Fevžer
Marcos Tavares in Jean Philippe Mendy (Maribor)
Jean Philippe Mendy je Mariboru s strelom v 50. minuti priboril točko proti Rudarju. Foto: Aleš Fevžer
Slobodan Vuk
Slobodan Vuk se je na tekmi v Kranju vpisal med strelce in prispeval k visoki zmagi Domžal nad Triglavom. Foto: Aleš Fevžer
Massimo Coda in Tomas Danilevičius
Massimo Coda (levo) je Gorico popeljal v vodstvo, a mu skupaj s soigralci ni uspelo preprečiti poraza proti Krki. Izid je najprej poravnal Anže Košnik, s pravim evrogolom pa je Novomeščanom zmago prinesel Andrija Novosel. Foto: Aleš Fevžer
Zavrč
Nogometaši Zavrča so odlično začeli srečanje v Celju in hitro povedli, a je gostiteljem v drugem polčasu uspel preobrat. Foto: Aleš Fevžer
Krka v gosteh presenetila Gorico
Omladič zadel za zmago Olimpije nad Koprom
Rudar iz Ljudskega vrta z veliko točko
Celje s preobratom do zmage nad Zavrčem
Gladka zmaga Domžal v Kranju

V Stožicah je tekmo odločil Nik Omladič, potem ko je z bele točke premagal Igorja Nenezića. V Mariboru je vijoličastim točko po zadetku Ivana Firerja proti Rudarjem priboril Jean Philippe Mendy, v Celju je preobrat gostiteljev proti Zavrču realiziral rezervist Andraž Žurej (2:1).

V Kranju so Domžale brez večjih težav odpravile Triglav (0:3), medtem ko so si poraz na svojem igrišču privoščili nogometaši Gorice, od katerih je bila z 1:2 boljša Krka. Novomeščanom je poln izkupiček točk v 80. minuti priboril Andrija Novosel.

Domžale suvereno slavile v Kranju
Kranjčani so se kmalu po začetku tekme znašli v zaostanku. Po prekršku Lamina Dialloja nad Rudijem Požegom-Vancašem je prosti strel s 25 metrov mojstrsko izvedel Erik Janža, ki je zadel zgornji levi kot vrat Žana Pelka. V 48. minuti so gostje podvojili prednost, potem ko je Zeni Husmani s prostega strela na kratko podal do Janže, ta je žogo poslal v kazenski prostor, z nekoliko sreče se je znašla pri Slobodanu Vuku, ki je žogo s pomočjo prečke poslal za Pelkov hrbet. Domžalski zmagi je piko na i v 88. minuti postavil Darko Zec. Požeg-Vancaš je izvedel kot, najprej je streljal Žan Majer, a je bil Pelko na mestu, nato pa je Zec žogo le potisnil čez golovo črto za končnih 0:3.

Rezervist Žurej zadel za zmago Celja
V Celju so gostitelji zmagali s preobratom, potem ko je Zavrč z 11 metrov v vodstvo popeljal Nikola Šafarić. Marko Krajcer je v 25. minuti v svojem kazenskem prostoru igral z roko, zaradi česar je sodnik pokazal na belo točko, s katere je Šafarić zadel za 0:1. Še pred koncem polčasa pa so domači nogometaši zasluženo izenačili. Verbič je z desne strani podal na rob kazenskega prostora, od koder je Igor Jugovič z natančnim strelom premagal gostujočega vratarja. V uvodu drugega polčasa sta obe ekipi sprožili nekaj dobrih strelov, najbolj nevarno je meril Dino Kresinger v 57. minuti z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je domači vratar Matic Kotnik. V 78. minuti je odločil rezervist Andraž Žurej, ki je v kazenskem prostoru lepo sprejel globinsko podajo, nato pa iz obrata zatresel mrežo Zavrča. V končnici tekme je Zavrč skušal priti vsaj do točke, Josip Golubar je v 87. minuti sicer močno sprožil od daleč, toda Kotnik je bil še enkrat na mestu, tako kot po strelu Dejana Kurbusa z glavo v sodniškem dodatku.

V Stožicah videli le en zadetek
Olimpija je v Stožicah premagala Luko Koper z 1:0. Edini zadetek na tekmi je v 12. minuti z bele točke dosegel Nik Omladić, potem ko je prekršek nad Nikolo Nikezićem za rdeči karton v kazenskem prostoru minuto prej storil Miha Gregorič. Do konca prvega polčasa sta bili ekipi precej enakovredni, v uvodu drugega dela igre pa je nevarno meril Dražen Pilčić, ko je sprožil iz obrata s petih metrov, vendar se je z obrambo izkazal Elvis Džafić. Sledilo je obdobje brez večjih priložnosti, domači so sicer prek Nikezića v 57. minuti zatresli mrežo gostov, a iz prepovedanega položaja. Na naslednji nevarnejši strel so gledalci v Stožicah čakali vse do 80. minute, ko je Omladič s strelom po tleh žogo poslal malo mimo vratnice. Do konca tekme je nato na drugi strani malo ogrozil ljubljanska vrata Matej Pučko, a tudi njemu ni uspelo zabiti izenačujočega zadetka.

Mendy v Ljudskem vrtu rešil točko
Mariborčani so v 22. minuti doživeli šok. Ivan Firer je imel približno 20 metrov pred golom dovolj prostora, da se je odločil za strel. Meril je po sredini vrat in presenetil Jasmina Handanovića. Mariborčani so šele v 32. minuti resneje zapretili. Marcos Tavares je meril z roba kazenskega prostora, žoga pa je zletela mimo desne vratnice. Mariborski trener Ante Čačić je v drugem polčasu na igrišče poslal še tretjega napadalca, Nusmirja Fajića. Ta sprememba se je hitro obrestovala. Goran Cvijanović je poslal predložek z desne strani, tam je bil najspretnejši Jean Philippe Mendy, ki je žogo poslal v desni kot in se s šestim prvenstvenim golom izenačil na vrhu z Velenjčanom Matejem Eterovićem. Gostitelji so si do konca tekme pripravili kopico lepih priložnosti, a žoga ni in ni hotela v velenjsko mrežo. Zadnjo priložnost je v tretji minuti sodnikovega podaljška zapravil Cvijanović, ko je z leve strani streljal visoko čez gol.

Presenečenje v Gorici: zmaga Krke
Največje presenečenje kroga se je zgodilo v Novi Gorici, kjer so gostitelje premagali nogometaši Krke (1:2). Novogoričani so imeli v prvem polčasu ves čas pobudo, ki pa jim je ni uspelo nadgraditi z vodilnim zadetkom. V uvodnih trenutkih drugega polčasa sta takoj streljala Luca Berardocco in Welle Ndiaye, tudi takrat je ostalo pri rezultatskem izhodišču. Zato pa so gostitelji zabili vodilni zadetek v 62. minuti, ko je po podaji Solomona Enowa z leve strani ob drugi vratnici nogo podstavil Massimo Coda in žogo potisnil v mrežo. Za Codo je bil to že šesti gol v prvenstvu. Dolenjci so v 70. minuti izid prek Anžeta Košnika izenačili, zmago pa jim je deset minut pozneje prinesel Andirja Novosel, ki je sprožil z roba kazenskega prostora in žogo poslal pod prečko domačega gola. V 82. minuti so gostitelji ostali še brez kapetana Alena Jogana, ki je moral zaradi prejetega rdečega kartona predčasno pod prho.

Prva liga TS, 11. krog:
TRIGLAV - DOMŽALE 0:3 (0:1)
350; Janža 2., Vuk 47., Zec 87.

Triglav: Pelko, Šturm (50./Šmit), Zolić, Diallo, Klemenčič, Kongnyuy, Pokorn, Redžić, Stojnić (50./Krcić), Majcen (70./Denkovski), Nukić.

Domžale: Vidmar, Janža (80./Kous), Zec, Korun, Skubic, Požeg-Vancaš, Husmani, Majer, Gabrić (72./Jelar), Parker, S. Vuk (63./G. Vuk).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


CELJE - ZAVRČ 2:1 (1:1)
570; Jugovič 41., Žurej 78.; Šafarić 24./11-m

Celje: Kotnik, Gobec, Krajcer, Centrih, Korošec, Jugovič, Vrhovec, Verbič (70./Žurej), Zajc (90./Kolman), Vicente (85./Bajde), Čadikovski.

Zavrč: Bešenić, Roj, Sambolec, Murko, Kurbus, Kouter, Šafarić (87./Fuček), Dugolin (62./Kelenc), Golubar, Benko, Kresinger (62./Matjašič).

Sodnik: Sašo Habjanič (Murska Sobota)


OLIMPIJA - LUKA KOPER 1:0 (1:0)
300; Omladič 12./11-m
RK: Gregorič 11./Luka Koper

Olimpija: Džafić, Jović, Bagarić, Andjelković, Mitrović, Eteme, Vukčević (63./Zorc), Kapun (89./Delamea Mlinar), Omladič, Nikezić, Šporar (79./Valenčič).

Luka Koper: Nenezić, Gregorič, Guberac, Blažič, Halilović, Črnigoj (65./Arčon), Lotrič (33./Pilčić), Galešić, Ivetić, Čovilo, Pučko.

Sodnik: Dragoslav Perič (Kranj)


MARIBOR - RUDAR 1:1 (0:1)
1.000; Mendy 50.; Firer 21.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Filipović, Mejač, Mertelj, Cvijanović, Bohar (46./Fajić), Mezga (76./Dodlek), Tavares, Mendy.

Rudar Velenje: Rozman, Klinar, Knezović, Kašnik, Jeseničnik, Radujko, Rotman, Firer (88./Jahić), Črnčič, Bratanović (68./Rošer), Eterović (79./Podlogar).

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


GORICA - KRKA 1:2 (0:0)
600; Coda 61.; Košnik 70., Novosel 80.
RK: Jogan 83./Gorica

Gorica: Cordaz, Coda, Lapadula (80./Bazzoffia), Ndiaye (86./Danilievičius), Živec, Kavčič, Jogan, Enow, Vanin, Berardocco, Misuraca.

Krka: Obradović, Marošević, Košnik (90./Kastrevec), Mojstrović, Ihbeisheh, Novosel (83./Lekić), Mbognou, Cvijanović, Medved (66./Volarič), Ivanković, Ranić.

Sodnik: Janko Ponikvar (Ljubljana)

Lestvica:
MARIBOR            10  7 2 1 23:6  23
ZAVRČ              11  6 2 3 17:15 20
GORICA             11  5 3 3 18:11 18
LUKA KOPER         11  5 3 3 13:13 18
RUDAR              10  5 2 3 14:11 17
OLIMPIJA           10  5 1 4 18:16 16
DOMŽALE            11  4 3 4 16:12 15
CELJE              11  3 2 6 10:19 11
KRKA               10  2 1 7 10:20  7
TRIGLAV            11  1 1 9  6:22  4
                                     

Krka v gosteh presenetila Gorico
Omladič zadel za zmago Olimpije nad Koprom
Rudar iz Ljudskega vrta z veliko točko
Celje s preobratom do zmage nad Zavrčem
Gladka zmaga Domžal v Kranju