Marijan Pušnik bo z Olimpijo prvič gostoval v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Marijan Pušnik bo z Olimpijo prvič gostoval v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares
Marcos Tavares je v letošnjem prvenstvu dosegel dva gola. Foto: www.alesfevzer.com

Gostitelji tekme pred tokratnim derbijem niso pripravili posebnih medijskih aktivnosti. Trener Ante Šimundža je v sredo po zmagi nad Celjem razmišljal: "S temi tremi točkami in prikazanim v drugem polčasu upam, da smo še kakšnega gledalca več pripeljali na stadion. V nedeljo bomo potrebovali to prepoznavno energijo, prispevek vsakega navijača. Kulisa s tribun bo pomenila le še dodaten motiv. Ni dvoma, da bomo v dobrem stanju."

Mitrović: Maribor je favorit
Tudi na drugi strani Trojan je v znamenju derbija. Branilec Nemanja Mitrović je tako realen: "Maribor je zelo dobra ekipa. To dokazuje že zadnjih nekaj let. Še posebej na domačem igrišču je zelo dober, tako da nam bo zelo težko. Maribor je favorit, ampak mi se bomo pripravili maksimalno. Gremo na zmago, da pokažemo, da znamo igrati. Dvigujemo se iz kroga v krog, z zmago proti Kopru pa smo si pripravili lepo popotnico za nedeljsko tekmo."

Usoda Šporarja še ni znana
Petkovega srečanja z novinarji se je udeležil Andraž Šporar, za katerega še ni jasno, če bo lahko zaigral. Možnosti za nastop je ocenil nekje med 50 in 60, o sami tekmi pa dejal: "Derbi je posebna tekma, ne igra se le za točke, ampak tudi za prestiž. Na lestvici smo točkovno izenačeni, tako da se zelo veselimo tekme."

Pušnik pričakuje dvigovanje forme
Novi trener Marijan Pušnik skuša miriti čustva, ki jih prinaša rivalstvo: "Vsako prvenstvo in vsaka država potrebuje takšen derbi. Povsod sta dve ekipi, ki se borita za tisti prestiž. Pri nas sta to Olimpija in Maribor. Moja pričakovanja pred tekmo so enostavna. Dobra igra kot proti Kopru in še večja zavzetost naših igralcev. Pričakujemo, da se bomo iz kroga v krog dvigovali, je pa gotovo Maribor v Ljudskem vrtu najtežji možen tekmec v našem prvenstvu."

Pri Mariboru ni novosti
Pušnik je pri Mariboru izpostavil zvezno linijo: "Ta je pri njih ključna. Pri Mariboru ni nekih novosti. Tudi on pa lahko poseže po kakšnem presenečenju. Toda vse se suče okrog Marcosa Tavaresa, Dareta Vršiča in Agima Ibraimija. Če imajo oni svoj dan, lahko fino zagrenijo življenje. Odlično igra tudi Marwan Kabha, Sintayehu Sallalich lahko ena na ena veliko naredi."

Prva liga TS, 6. krog

Sobota ob 17.45:
KRŠKO - KRKA
Ob 20.15:
DOMŽALE - GORICA
LUKA KOPER - RUDAR VELENJE
Nedelja ob 20.15:
MARIBOR - OLIMPIJA
Ponedeljek ob 20.15:
CELJE - ZAVRČ

Lestvica:                            
GORICA               5  4 0 1 11:8 12
OLIMPIJA             5  3 1 1 10:4 10
MARIBOR              5  3 1 1  8:4 10
DOMŽALE              5  3 0 2  9:5  9
KRKA                 5  2 1 2  4:7  7
KRŠKO                5  2 1 2  4:7  7
ZAVRČ                5  1 2 2  4:6  5
RUDAR VELENJE        5  1 1 3  5:7  4
LUKA KOPER           5  1 1 3  6:10 4
CELJE                5  0 2 3  4:7  2