Izet Rastoder je odločen in vsem prišepetovalcem odgovarja, da dokler sam skrbi za račune in redne plače, bo njegova beseda zadnja. Foto: Aleš Fevžer
Izet Rastoder je odločen in vsem prišepetovalcem odgovarja, da dokler sam skrbi za račune in redne plače, bo njegova beseda zadnja. Foto: Aleš Fevžer
Derbi Maribor - Olimpija
Olimpija je po vrnitvi v 1. SNL v prvenstvu enkrat samkrat premagala Maribor, v Ljudskem vrtu pa je na osmih derbijih osvojila le tri točke. Foto: BoBo

Olimpija je v zadnjih šestih krogih štirikrat izgubila in po tretjini sezone v Prvi ligi TS zaseda skromno 7. mesto, kjer ima sicer še sprejemljivih sedem točk zaostanka za vodilnim Mariborom.

Razdrh brez prave alternative v Sloveniji
"Glede na vse špekulacije v zadnjem času bi rad le javno povedal, da kljub rezultatom, ki so pod pričakovanji, v Olimpiji zamenjava trenerja članskega moštva Andreja Razdrha ne bi prinesla nikakršnega pozitivnega učinka. Zamenjava trenerja je vedno najlažja rešitev, vendar v našem trenutnem primeru zagotovo ne bi rešila ničesar. Še vedno sem prepričan, da je Razdrh odličen trener in za nas najboljša rešitev, brez prave alternative v Sloveniji,"
je odločen predsednik in glavni pokrovitelj ljubljanskega kluba, ki je po lanskem 2. mestu upal na boj za prvaka.

"Dokler bom predsednik tega kluba in bom sam skrbel za redna izplačila, bo obveljala moja beseda, in ne mnenja vseh negativcev, ki želijo vsiljevati svoje videnje. V preteklosti smo se v Olimpiji redno odločali za menjave trenerjev in se vedno znova znašli v enakem položaju," pozive ulice in medijev zavrača Rastoder.

Olimpija bo zamenjala igralce, ne trenerja
"Razdrh ima lastnosti, ki so zame osebno zelo pomembne: je pošten, delaven in uveljavlja mlade igralce. Naši rezultati v lanski sezoni niso bili slučajni in trdno sem prepričan, da bomo za potrpežljivost in pošteno delo dolgoročno nagrajeni. Verjamem v to ekipo, imamo cel kup nogometašev vrhunskega potenciala, potrebna pa bo dodatna selekcija. Težili bomo k temu, da se razidemo z nekaterimi, ki niso upravičili našega zaupanja. Torej ubrali bomo nasprotno pot kot do zdaj in bomo vzrok za naše trenutne rezultate poiskali v igralskem kadru, ne pa pri trenerju,"
je Rastoder napovedal, da bodo za spremembo ceno neuspeha plačali nogometaši, in ne trener.

V ponedeljek je uradno pogodbo z Olimpijo podpisal branilec Tadej Apatić, otrok Domžal in nazadnje član moldavskega prvaka Šerifa Tiraspol. 26-letni Apatić je z Ljubljančani sklenil pogodbo do konca tekoče sezone. Olimpija si je branilca želela še poleti, a je takrat Apatić še reševal "ločitev" od moldavskega kluba. V Prvi ligi je Apatić za Domžale odigral kar 132 tekem in dvakrat osvojil naslov slovenskega prvaka.

Na derbiju debi le enega trenerja
Pred Olimpijo je v nedeljo sicer prvi večni derbi z Mariborom, ki je ravno v ponedeljek dobil novega trenerja: Anteja Čačića je zamenjal Ante Šimundža. Temperatura pred derbijem se tako vztrajno vzpenja, a ne toliko zaradi rivalstva kot zaradi krize izidov tako v Ljudskem vrtu kot v Stožicah. Skratka - v 13. krogu se obeta nogometna poslastica, ki je ne velja spregledati (prenos na TVS 2 in MMC-ju).