Mate Eterović (desno) je v Velenju zadel dvakrat. Foto: Aleš Fevžer
Mate Eterović (desno) je v Velenju zadel dvakrat. Foto: Aleš Fevžer
Borivoje Lučić
Trener Krke Borivoje Lučić se s svojimi varovanci veseli prve zmage v letošnji sezoni. Foto: Aleš Fevžer
Matej Mavrič Rožič
Tudi v Kopru so se morali igralci popoldne spopasti z veliko vročino. Foto: Aleš Fevžer
Gregor Bajde
Gregor Bajde je zadel za izenačenje Celjanov v Kopru. Foto: Aleš Fevžer
Prva zmaga Krke v novi sezoni
Remi Koprčanov in Celjanov na Bonifiki
Gorica pokvarila "praznik" v Zavrču

Velenjčani so se s tretjo zmago povzpeli na drugo mesto na lestvici in ujeli vodilni Maribor (derbi z Olimpijo je bil že prejšnji teden preložen) pri devetih točkah. Proti Triglavu so brez večjih težav upravičili vlogo favoritov in tretjič zmagali, po uspehih proti Olimpiji in Celju prvič na domačem igrišču. Že v 5. minuti je Mate Eterović zadel z glavo po podaji Aleša Jeseničnika z leve strani. Kranjčani so ob koncu prvega polčasa vzpostavili ravnotežje, a z izjemo strela Mustafe Nukića pravih priložnosti do odmora ni bilo.
V drugem polčasu so gostitelji znova prevzeli vajeti v svoje roke in v 60. minuti je Eterović po lepi podaji Leona Črnčiča povišal na 2:0. Zadnji gol na tekmi je v 91. minuti dosegel Matej Podlogar, ki je dve minuti prej zamenjal Eterovića. V polno je meril z natančnim strelom iz obrata.

Bajde izenačil z igralcem več
Na Bonifiki so Koprčani povedli v 38. minuti, ko je po preigravanju Gorana Galešića nanj nespretno krenil Marko Krajcer in ga podrl v kazenskem prostoru. Zanesljiv izvajalec z 11-metrovke je bil Matej Mavrič Rožič.

Že v 5. minuti drugega polčasa je Leo Štulac storil naiven prekršek in prejel drugi rumeni karton, tako da so gosti do konca tekme igrali z igralcem več. Številčno premoč so kmalu tudi izkoristili. Miha Zajc je v 52. minuti po levi strani prodrl v kazenski prostor, njegovo natančno podajo pa je iz bližine kronal Gregor Bajde.

Po izenačenju so Celjani povsem zagospodarili na igrišču, a vseeno so bili nevarnejši gostitelji, posebno po akcijah najboljšega posameznika na igrišču Galešića. V 64. minuti je "slalomiral" po igrišču in s 14 metrov lepo streljal, vendar zadel le prečko celjskih vrat. Gostje so imeli po izenačenju samo še eno pravo priložnost, domači vratar Igor Nenezić je preprečil veselje Nejcu Kolmanu.
Krka kaznovala izključitev Skubica
V Novem mestu je bila temperatura kar 39 stopinj Celzija. Čeprav so imeli Domžalčani večino časa žogo v svoji posesti, je prva zadela Krka, ki je izkoristila že svojo prvo priložnost na tekmi. Po napaki obrambe je v 14. minuti iz protinapada Luka Volarič z lobom premagal Nejca Vidmarja. Tik pred odmorom je Nejc Skubic prejel neposredni rdeči karton, ker je namerno igral z roko in preprečil obetaven napad domačega nogometaša Josipa Maroševića.

Domžalčani so kljub igralcu manj v nadaljevanju ves čas pritiskali, a so domači v 60. minuti povišali na 2:0. Po močnem poskusu Anžeta Košnika je Vidmar žogo odbil predse, kjer pa je bil dobro postavljen Marošević in iz neposredne bližine žogo zabil pod prečko. Šest minut pozneje je po podaji iz kota Adnan Bešić z močnim strelom v levi spodnji del še enkrat matiral Vidmarja in postavil končni izid.
4. krog:
LUKA KOPER - CELJE 1:1 (1:0)
300; Mavrič Rožič 38./11-m; Bajde 52.
RK: Štulac 50./Luka Koper
Luka Koper: Nenezić, Ivetić ( 87./Reja), Blažič , Mavrič Rožič, Štulac , Guberac, Galešić, Palčič , Šturm ( 29./Čovilo), Lotrič ( 61./Črnigoj), Pučko.
Celje: Kotnik, Kolman, Krajcer, Žitko , Korošec , Verbič ( 86./Srdić), Jugović, Gobec, Zajc ( 76./Žagar Knez), Bajde, Jovanović ( 64./Žurej ).
Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)




KRKA - DOMŽALE 3:0 (1:0)
400; Volarič 14., Marošević 60., Bešić 66.
RK: Skubic 44./Domžale
Krka: Obradović, Volarič ( 58./Košnik), Dežmar, Cvijanović, Vučkić, Mbognou, Novosel, Ihbeisheh, Krcić, Bešić ( 79./Kramar), Marošević ( 87./Kastrevec).
Domžale: Vidmar, Janža ( 68./Kovjenić), Zec, Skubic , Kous, Pihler , Gorenc Stanković, Banović, G. Vuk ( 46./Božović), Požeg Vancaš ( 46./Mijić), Gabrić.
Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)



RUDAR - TRIGLAV 3:0 (1:0)
750; Eterović 5., 60., Podlogar 91.
Rudar: Rozman, Jeseničnik , Kašnik, Knezović, Jahić, Rotman ( 69./Klinar), Radujko, Firer, Črnčič , Bratanović ( 46./Rošer), Eterović ( 89./Podlogar).
Triglav: Pelko, Šturm , Zolić, Boben, Sever, Pokorn, Stjepanović ( 76./Redžić), Kongnyuy ( 67./Lavrinc), Nukić, Bubanja, Đajić ( 67./Križaj).
Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)

Odigrano v petek:
ZAVRČ - GORICA 0:2 (0:1)
700; N'Diaye 26., Coda 46.

Preloženo:
OLIMPIJA - MARIBOR

Lestvica:                            
MARIBOR              3  3 0 0 11:2  9
RUDAR                4  3 0 1  6:4  9
GORICA               4  2 1 1  5:3  7
ZAVRČ                4  2 0 2  5:6  6
DOMŽALE              4  1 2 1  4:6  5
LUKA KOPER           4  1 2 1  5:9  5
OLIMPIJA             3  1 1 1  7:3  4
KRKA                 4  1 1 2  5:8  4
CELJE                4  0 2 2  2:4  2
TRIGLAV              4  0 1 3  3:8  1

Prva zmaga Krke v novi sezoni
Remi Koprčanov in Celjanov na Bonifiki
Gorica pokvarila "praznik" v Zavrču