Gregor Bajde je prvi gol v dresu Maribora dosegel ravno proti Krškemu, ko je konec septembra postavil končni izid 3:1. Zdaj pa je proti Krčanom dosegel še prvi hat-trick v članski karieri. Foto: www.alesfevzer.com
Gregor Bajde je prvi gol v dresu Maribora dosegel ravno proti Krškemu, ko je konec septembra postavil končni izid 3:1. Zdaj pa je proti Krčanom dosegel še prvi hat-trick v članski karieri. Foto: www.alesfevzer.com
Jean-Philippe Mendy (Maribor)
Jean-Philippe Mendy je z nekaj sreče in pomoči v prvih 21 minutah dvakrat zatresel mrežo Krškega, hat-trick pa je dokončal v 69. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Krunoslav Jurčić (trener Maribora)
Maribor pod Krunoslavom Jurčićem doma igra izredno učinkovito, saj je na 6 ligaških tekmah in eni pokalni nasprotnikom zabil kar 28 golov. Foto: www.alesfevzer.com
Sunny Omoregie (Celje)
Sunny Omoregie je lani za Celje zabil 12 golov in pomembno prispeval k 2. mestu, letos pa so ga pestile poškodbe, tako da je v prvih 20 krogih dosegel en sam gol v 427 minutah igre. Zamujeno je 26-letni Nigerijec začel popravljati v Kopru. Foto: www.alesfevzer.com
David Kašnik (Rudar Velenje)
Branilec David Kašnik je ob odločilnem golu prejel tudi že deseti rumeni karton v sezoni, s čimer vodi v Prvi ligi. Ob njem ima Rudar tudi drugega najbolj nediscipliniranega nogometaša lige Stjepana Babića (8 rumenih kartonov in rdeč). Foto: www.alesfevzer.com
Preobrat Celja v Kopru z desetimi igralci
Hat-tricka Bajdeta in Mendyja v Ljudskem vrtu
Kašnik mož odločitve v Velenju
Maribor napolnil mrežo Krškega

Državni prvaki so v Ljudskem vrtu gostili zadnjeuvrščeno ekipo letošnje sezone Krško. Vijoličasti so povedli že v 6. minuti, ko je gostujoči branilec Marko Perković nespretno izgubil žogo proti Agimu Ibraimiju. Jean-Philippe Mendy je neovirano potegnil proti golu Krškega, ob strelu z roba 16-m prostora je neuspešno blokiral Gregor Sikošek in toliko spremenil smer žogi, da je bil Marko Zalokar brez moči, da bi preprečil hiter zaostanek z 0:1.

Poljanec grozil, Volarič v prečko
Krčani so hitro odgovorili v 9. minuti z grožnjo prek Davida Poljanca, ki je najprej poslal žogo tik mimo vratnice, čez tri minute pa ga je odlično iz oči v oči zaustavil Jasmin Handanović. V 20. minuti je bil Poljanec podajalec, ki je na levi strani vrat našel Luka Volariča, ki je silovito sprožil iz voleja, a naravnost v prečko. Kazen za zamujene priložnosti je prišla v 21. minuti. Agim Ibraimi je preigraval na desni strani, Petar Stojanović pa je ustrelil, a v levo vratnico, odbita žoga pa je padla na nogo Mendyja, ki mu ni bilo težko podvojiti vodstva.

Zalokar podaril Bajdetu šesti gol
Še preden je bilo odigrane pol ure tekme je bilo že 3:0. Gregor Bajde je prodrl iz leve strani v kazenski prostor in močno ustrelil, a natančno v vratarja Zalokarja, ki pa si je privoščil veliko napako in žoga se mu je skotalila čez črto.

Drugi polčas je ponudil enako sliko: Mariborčani so streljali in zadevali, Krčani pa ogrevali Handanovića. Če je vratnica v 49. minuti še preprečila tretji gol Mendyja, so nato vijoličasti s hitro kombinatorno igro razbili nuklearce.

Hotičan v dobri minuti do hat-tricka
V razmiku minute je dvakrat zadel Gregor Bajde, ki se je za prvi hat-trick v Prvi ligi dvakrat znašel na pravem mestu. V 57. minuti je po levi prodrl Erik Janža in sredi kazenskega prostora zaposlil osamljenega Bajdeta, ki je čez minuto v mrežo pospravil odbitek po strelu Ibraimija. 21-letnik iz Spodnjega Hotiča je po prestopu iz Celja v Maribor potreboval nekaj časa, da se je privadil na zahtevnejše okolje, zdaj pa je dosegel že osmi gol na zadnjih devetih tekmah.

Na olajšanje Krčanov ostalo pri šestici
V 69. minuti je hat-trick dokončal še Mendy, ki je bil na pravem mestu po novem odbitku in nezbranem posredovanju Sikoška, tako da je Francoz samo podstavil nogo in zabil deveti gol v prvenstvu. Do konca se na srečo Krškega izid ni več spreminjal, tudi zaradi prevelikega soliranja mlajših Mariborčanov.

Maribor je z visoko zmago malce okrepil pritisk na vodilno Olimpijo, ki ima pred nedeljskim derbijem ljubljanske kotline pet točk prednosti.

V Velenju mož odločitve branilec Kašnik
21. krog sta odprla Rudar in Zavrč. Na tekmi z malo priložnostmi so Velenjčani do edinega gola na tekmi prišli v 23. minuti, ko je po podaji Damjana Trifkovića iz kota z glavo zadel branilec David Kašnik, za katerega je to drugi gol sezone. Četrt ure pred koncem so imeli knapi priložnost, da dokončno odločijo tekmo, saj so prišli do najstrožje kazni, potem ko je Aleks Pihler v kazenskem prostoru podrl Klemna Bolho.

Zapravili 11-m in nato stresli še vratnico
K beli točki je pristopil napadalec Mate Eterović, a je vratar Zavrča Matija Kovačić ubranil enajstmetrovko, nato pa je Elvedin Džinić iz odbitka stresel le vratnico. Zapravljena velika priložnost se Velenjčanom ni maščevala, saj so si Haložani do konca priigrali le eno priložnost - Alberto Riera je v 92. minuti ustrelil mimo vrat.

Rudar se je s prvo zmago v zadnjih šestih krogih utrdil na sedmem mestu na lestvici, Zavrč je s petimi točkami več peti.

Koper hitro izkoristil rdeči karton
Večerna sobotna tekma na Bonifiki je postregla z dvema različnima podobama in redko videnim preobratom. Luka Koper je proti Celju prevladovala v 1. polčasu, tekma pa se je zapletla v 39. minuti. Celjski branilec Žiga Kous je zaradi grobega prekrška nad Jakom Štromajerjem prejel neposredni rdeči karton, kanarčki pa so zasluženo povedli iz akcije po prostem udarcu, ki je sledil. Podal je mladi reprezentant Leo Štulac, v gneči pred vrati pa je natančno sprožil Hysen Memolla.

Omoregie zrežiral preobrat v treh minutah
V nadaljevanju Koprčani niso znali izkoristiti številčne premoči nato pa je sledil šokantni preobrat v treh minutah, ki ga je zrežiral Sunny Omoregie. Nigerijec je v 69. minuti nevarno ustrelil, vratar Kahlina je žogo na kratko odbil, pritekel je Milan Spremo in izenačil na 1:1. Čez tri minute je Celje kljub igralcu manj povedlo: po podaji z leve je Omoregie z glavo lobal Kahlino! Domače moštvo je krenilo v ofenzivo, veliko je poskušal zlasti Štulac. Preveč nestrpni Patrik Posavac pa si je prislužil dva rumena kartona in v 86. minuti se je razmerje moči znova izenačilo, kar je omogočilo miren zaključek tekme Celjanom.

Derbi ljubljanske kotline brez Šporarja?
V nedeljo bo Gorica v Novem mestu igrala s Krko, derbi kroga pa bo ob 17.30 med Olimpijo, ki je že jesenski prvak, in Domžalami. Prvi igralec jeseni Andraž Šporar (17 golov) verjetno ne bo igral, saj v klubu pred prodajo, ki bo verjetno sledila v zimskem prestopnem roku, nočejo tvegati poškodbe. Delo piše, da sta najresnejša kandidata za nakup 21-letnega Šporarja 17-kratni švicarski prvak Basel in nemški prvoligaš Hannover. Odškodnina bi lahko dosegla tri milijone evrov.


Prva liga, 21. krog:
RUDAR - ZAVRČ 1:0 (1:0)
500; Kašnik 23.
Rudar: Radan; Ihbeisheh ( 46./Džinić), Knezović, Kašnik , Kocić; Bolha, Tolimir, Črnčič; M. Babić, Eterović( 81./Grgić), Trifković ( 64./Pišek).

Zavrč: Kovačić; Petrović, Rogač, Datković, Antić; Cvek, Pihler; Tahiraj, Golubar ( 61./Matjašič), Riera; Batrović.


MARIBOR - KRŠKO 6:0 (3:0)
1.800; Mendy 6., 21., 69., Bajde 28., 57., 58.

Maribor: Handanović; Stojanović, Gigli, Mertelj, Janža; Sallalich, Kabha, Vršič ( 47./Hotić); Ibrami ( 67./Bohar), Bajde ; Mendy .

Krško: Zalokar; Jakolič, Drnovšek, Perković, Sikošek( 81./Kožar); Urbanč, Žinko; Štefanac ( 52./Slivšek), Pavič, Volarič( 65./Blažinčič); Poljanec.


LUKA KOPER - CELJE 1:2 (1:0)
350; Memolla 40.; Spremo 69., Omeregie 72.
: Posavac 86.; Kous 39.

Luka Koper: Kahlina; Andrejašič, Gabrić, Memolla , Dedić ( 58./Anđelković); Štulac, Posavac; Gal; Vekić; Pavić, Štromajer ( 47./Radujko).

Celje: Kotnik; Travner, Vidmajer, Soria, Kous; Klemenčič, Klapan, Omeregie , Osman; De Sousa ( 91./Pišek), Đurković( 62./Spremo).


Nedelja ob 13.00:
KRKA - GORICA

Ob 17.30:
OLIMPIJA - DOMŽALE

                                     
Lestvica:                            
OLIMPIJA         20 14 3  3 52:16  45
MARIBOR          21 11 7  3 50:23  40
DOMŽALE          20  9 7  4 28:14  34
GORICA           20 11 1  8 32:30  34
ZAVRČ            21  7 6  8 23:25  27
LUKA KOPER       21  6 4 11 25:32  22
RUDAR            21  5 7  9 18:29  22
CELJE            21  5 7  9 16:34  22
KRKA             20  4 7  9 15:29  19
KRŠKO            21  3 7 11  9:36  16
                                     

Preobrat Celja v Kopru z desetimi igralci
Hat-tricka Bajdeta in Mendyja v Ljudskem vrtu
Kašnik mož odločitve v Velenju
Maribor napolnil mrežo Krškega