Ante Šimundža se vrača na klop Mure. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ante Šimundža se vrača na klop Mure. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ekipo, ki je na zadnjem mestu lestvice Prve lige s 17 točkami, bo vodil do konca sezone, sodelovanje pa lahko tudi podaljšajo. Šimundža je Muro vodil že v sezoni 2011/12. Po znanih dogodkih, ki so edinega pomurskega nogometnega prvoligaša pahnili na rob preživetja, se je po menjavi v vodstvu kluba premaknilo na bolje. Na novinarski konferenci, ki sta ji iz kluba prisostvovala nova predsednica Nataša Horvat in kapetan Fabijan Cipot, ki v tem prehodnem obdobju skrbi za športni del v klubu, so predstavili vizijo kluba.

Najprej bodo opravili revizijo poslovanja
V vodstvu si želijo transparentno poslovanje in vrniti zaupanje okolja, ki ga je prejšnje vodstvo zapravilo. Po besedah predsednice je prioriteta, da realno prikažejo stanje, naredijo revizijo poslovanja in ugotovijo, koliko je klub resnično v rdečih številkah. Prav tako je ena izmed usmeritev sodelovanje med klubom in nogometno šolo na enakopravni ravni, ki bo v korist tako klubu kot šoli.

V tekmovalnem pogledu, predvsem članske ekipe v 1. SNL, si želijo ustvariti pogoje za normalno delo. V trenutnih razmerah, ko tudi priprave v okrnjeni sestavi zamujajo, je treba po besedah predsednice strniti vrste, da Mura ostane pri življenju in, če je le mogoče, tudi ohrani status prvoligaša. To bo skušal na zelenici zagotoviti tudi Šimundža s pomočnikoma Ferijem Cifrom in Damjanom Ošlajem.

Trije igralci prišli iz Maribora na posojo
S pripravami zamujajo od dva do tri tedne in ni še jasno, s kakšnim igralskim kadrom bodo spomladi igrali črno-beli. Vrnili so se nekateri izkušeni igralci (Filip Draković, Aleš Luk, Cipot ...). Ostal je tudi mladi reprezentant Matic Maruško, iz Maribora pa so prišli na posojo Aleš Majer, Rajko Rep in Alen Ploj.

Priprave bodo potekale v skrčenem obsegu, dogovorili pa so se že za dve pripravljalni tekmi. Tekmeca bosta vodilni drugoligaš Zavrč in hrvaški prvoligaš Zagreb.