Navijači Maribora so zahtevali, da nogometaši slečejo drese in se na ta način opravičijo za le točko proti Kopru. Foto: BoBo
Navijači Maribora so zahtevali, da nogometaši slečejo drese in se na ta način opravičijo za le točko proti Kopru. Foto: BoBo
V Mariboru navijačem prekipelo

"Žal nam letošnja turbulentna sezona prinaša takšne in drugačne preizkušnje, ki otežujejo pot do uresničitve cilja. Nedeljski dogodki po koncu tekme proti Kopru so nas pripeljali do nove. Vedno smo se zavedali pomena nogometa v mestu, navijaške strasti, posebnosti v utripih vijol’čnih src. Trenutki, ko Maribor ni prvi, nikomur niso prijetni. Toda ostati moramo racionalni, tako pri izražanju stališč kot pri odločitvah. Vsaka ljubezen ima določene meje, tudi tista do kluba. Slačenje dresov igralcem je dejanje, ki se ne bi smelo zgoditi," so zapisali v izjavi za javnost.

Navijači so na nedeljski tekmi Prve lige proti Kopru "zahtevali", da Maribor z zmago prevzame vodstvo na lestvici, zato jih je remi (2:2) razjezil. Na zelenico je vdrlo nekaj navijačev in od nogometašev zahtevalo, naj si slečejo drese. Ti so ukaz upoštevali, eden izmed navijačev pa je drese nato odnesel na sredino igrišča, jih odložil na tla in se v spremstvu varnostnika vrnil na tribuno.

'Mi skupaj eno smo' naj bo del kulture
V sporočilu za javnost poudarjajo, da Maribor za prvim mestom zaostaja le še točko, potem ko je bil zaostanek že enajst točk. Zavedajo se, kakšno vrednost imajo navijači, a istočasno menijo, da je treba težave reševati znotraj kluba:

"Navijači so nam prinesli toliko trenutkov veselja, nepozabnih zmag, trofej. Vpisali so Maribor na evropski zemljevid, kar nam razen v nogometu na drugih področjih ravno ne uspeva. Navijači so tisti, ki so ob vseh uspehih spremljali ekipo prav na vsakem prizorišču in prispevali neprecenljiv delež. 'Mi skupaj eno smo' ne sme biti samo del navijaške pesmi, ampak del vijol'čne kulture. Ostajamo pri načelu, da bomo vse probleme reševali znotraj kluba in ob vzpostavitvi dialoga storili vse za reševanje nastale situacije."

V Mariboru navijačem prekipelo