Andraž Šporar, ki se je pozimi preselil v Basel, je s 17 zadetki še vedno prvi strelec slovenske lige. Foto: BoBo
Andraž Šporar, ki se je pozimi preselil v Basel, je s 17 zadetki še vedno prvi strelec slovenske lige. Foto: BoBo

zone v slovenski ligi, ki so dobili največ glasov svojih stanovskih kolegov.

Prireditev, enajsto po vrsti, bodo pripravili v torek zvečer v Ljubljani, prvič pa bodo razglasili tudi najboljšo slovensko nogometašico.

Za naslov najboljšega nogometaša se bodo potegovali zgolj člani Olimpije Rok Kronaveter, Andraž Šporar, ki se je sicer preselil k švicarskemu Baslu, in Miha Zajc. Za najboljšega mladega nogometaša do 23 let so kandidati Šporar in Zajc ter Gregor Bajde (Maribor), za najboljšo nogometašico pa Tjaša Tibaut in Manja Rogan (obe Teleing Pomurje Beltinci) ter Zala Gomboc (Rudar Škale).

Tudi za najboljše igralce na posameznih igralnih položajih največ kandidatov prihaja iz Olimpije. Med vratarji so nominirani Nejc Vidmar (Olimpija), Gregor Sorčan (Gorica) in Matic Kotnik (Celje), branilci Petar Stojanović, Marko Šuler (oba Maribor), Matic Fink, Dejan Kelhar, Nemanja Mitrović (vsi Olimpija), Nejc Skubic, Dejan Trajkovski (oba Domžale) in Toni Datković (Luka Koper), zvezni igralci Rok Kronaveter, Miha Zajc, Darijan Matić (vsi Olimpija), Blaž Vrhovec (Celje), Dino Hotić (Krško), Agim Ibraimi (Maribor), napadalci Gregor Bajde, Marcos Tavares, Jean-Philippe Mendy (vsi Maribor), Blessing Eleke (Olimpija) ter nekdanja člana Olimpije Ezekiel Henty in Andraž Šporar.

Predsednik Spinsa Dejan Stefanović je napovedal, da bodo prihodnje leto izvedli tudi glasovanje za najboljšega trenerja in mesečne izbore po osmih slovenskih regijah, ko bodo predstavljeni nogometaši meseca.