Zračni dvoboj v kazenskem prostoru Triglava. Foto: BoBo
Zračni dvoboj v kazenskem prostoru Triglava. Foto: BoBo
Abass Isah in Kristjan Arh Česen
Mitch Apau skuša prodreti mimo Kristjana Arha Česna. Foto: BoBo
Triglav - Olimpija
Ena od redkih nevarnih akcij pred vrati Olimpije. Foto: BoBo
Marko Krajcer in David Kašnik
Krčani so še enkrat potrdili, da so "strup" za Rudar, ki jih na domačem igrišču še ni uspel premagati. Foto: www.alesfevzer.com
Žilavi Triglav odbil vse napade Olimpije
Triglav Olimpiji odščipnil dve točki

Favorizirani varovanci Igorja Bišćana so imeli pred 1.500 gledalci občutno terensko premoč (posest žoge 68:32, streli 21:3, streli v okvir 3:0), a se je zasedba Tončija Žlogarja disciplinirano branila in se borila za vsak centimeter zelenice, tako da je bila na koncu nagrajena s točko, "veliko kot Triglav".

Jalova premoč Olimpije
Uvodni strel na tekmi je izvedel plavalec in paraolimpijec Darko Đurić, ki je požel bučen aplavz gledalcev v Športnem centru Kranj. Kljub veliki vročini, temperature so se gibale okoli 35 stopinj Celzija, je bil začetek srečanja dinamičen na obeh straneh. Olimpija je v nadaljevanju vse bolj prevzemala pobudo, obetavne akcije so se vrstile na polovici Triglava, ki pa se je uspešno branil. V 33. minuti je po predložku Alvesa z leve strani Issah Abass streljal z glavo, a meril čez vrata. Podobno je na drugi strani sprožil tudi David Zec. Pritisk Olimpije je narastel spet v končnici polčasa, vendar je Triglav vzdržal. Statistika ob odmoru: posest žoge 69:31, streli v okvir vrat 2:0 - oboje za Olimpijo.

Džafić ustavil Abasa
Ljubljančani so tudi drugi del začeli s pritiskom na domača vrata. V 59. minuti se je Abass po podaji Stefana Savića z desne strani sam znašel pred Džafićem, a je slednji dobil dvoboj na "štiri oči". V nadaljevanju se je pritisk Olimpije le še stopnjeval, napadi so se vrstili, tako da je zadetek visel v zraku. Triglavu, ki se je povlekel na svojo polovico, so pešale moči.

Rdeči karton za Majcna
V 84. minuti je po podaji iz kota Kenan Bajrić neovirano sprožil z glavo z okoli desetih metrov, a meril mimo vrat. Tekma se je v končnici še nekoliko razživela, živci so bili napeti. Luka Majcen je tako v kratkem času dobil dva rumena kartona, kar je pomenilo rdeči karton v 90. minuti. Gorenjci so tako šest minut sodnikovega podaljška odigrali le z deseterico, a so vzdržali.

Mujan junak Krškega v Velenju
V drugi sobotni tekmi je Krško z 1:0 ugnalo Rudar v gosteh. Mož odločitve je bil Tonči Mujan, ki je zadel v 65. minuti. Mandić je prodrl po levi strani, zavrnil žogo v sredino, domača obramba je ni uspela izbiti, tako da je ta prišla do Mujana. Dalmatinec v dresu Krškega je najprej mojstrsko nakazal strel, se osvobodil tekmečevega branilca, s tem pa tudi presenetil Mateja Radana, ki je bil v nadaljevanju samostojne akcije nemočen, saj je strel Mujana končal v levem, nepokritem delu mreže.

Gajić posojen v Krško
Krško ima sicer novega nogometaša, saj bo do konca jesenskega dela v Posavju igral Luka Gajić, ki ga je posodila Olimpija. 21-letni napadalec je bil lani posojen v Radomlje, letos pa je za Olimpijo zaigral na dveh tekmah. Obakrat je s klopi v igro vstopil na dvoboju kvalifikacij za Evropsko ligo proti Vaasi.

Mariborčani v nedeljo v Dravogradu
Že v petek sta se v Kidričevem Aluminij in Celje razšla brez zmagovalca (2:2). Nogometaši Maribora in Domžal, ki so med tednom napredovali v Evropi in v petek dobili nasprotnike v 4. predkrogu Lige prvakov oziroma Evropske lige, bodo igrali v nedeljo. Vijoličasti bodo gostovali v Dravogradu pri Ankaranu, Domžalčani pa pričakujejo Gorico.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 4. krog:

TRIGLAV - OLIMPIJA 0:0
1.500 gledalcev
: Majcen 90./Triglav

Triglav: Džafić, Kuhar , Gvardjančič (62./Bojić), Zec , Arh Česen , Mlakar (52./Đurković), Gajić, Krcić, Robnik (81./Bukara), Poplatnik, Majcen .

Olimpija: Vidmar, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec , Čanadjija, Tomić (80./Miškić), Savić, Alves (59./Oduwa), Kapun, Abass .

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)


RUDAR - KRŠKO 0:1 (0:0)
900; Mujan 65.

Rudar Velenje: Radan, Pušaver, Bolha , Vuklišević , Kašnik, Črnčič (73./Radić), Novak (76./Vizinger), Bijol , Pišek, Mary, Tucić (54./Markovski ).

Krško: Zalokar, Jakolić , Krajcer, Ejup , Šturm, Nakić (75./Jurina ), Jovanović (46./Kovačič), Diyoke (86./Dušak ), Mujan , Škrbić, Mandić.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


Nedelja ob 16.50 (v Dravogradu):

ANKARAN HRVATINI - MARIBOR

Ob 20.00:
DOMŽALE - GORICA

Odigrano v petek:
ALUMINIJ - CELJE 2:2 (1:1)
300; Vrbanec 44./11-m, Mensah 77.; Žinko 31., Požeg Vancaš 75.
RK: Martinović 36., Rodin 82./Aluminij

Lestvica:                              
OLIMPIJA             4 3 1 0   9:1   10
MARIBOR              3 3 0 0   5:2    9
KRŠKO                4 2 1 1   6:6    7
DOMŽALE              3 2 0 1   8:3    6
RUDAR                4 2 0 2   5:4    6
ALUMINIJ             4 1 1 2   6:9    4
CELJE                4 1 1 2   4:9    4
TRIGLAV              4 0 3 1   3:4    3
ANKARAN HRVATINI     3 0 1 2   2:6    1
GORICA               3 0 0 3   1:5    0
 
Žilavi Triglav odbil vse napade Olimpije
Triglav Olimpiji odščipnil dve točki