Gorica je po dveh zmagah v gosteh (Triglav in Zavrč) prvič v letošnji sezoni slavila tudi doma. Foto: Aleš Fevžer
Gorica je po dveh zmagah v gosteh (Triglav in Zavrč) prvič v letošnji sezoni slavila tudi doma. Foto: Aleš Fevžer
Maribor
Mariborčani so z zadetkom Nusmirja Fajića zmagali v Kranju. Foto: Ervin Čurlič
Luka Elsner
Luka Elsner ob debiju na klopi Domžal ni bil uspešen. Foto: Aleš Fevžer
Pri Zavrču padel tudi Rudar
Čadikovski in Gobec zadela za prvo zmago Celja
Fajić odločil tekmo v Kranju
Lotrič edini strelec v Domžalah
Gorica visoko premagala Olimpijo

Zavrč je bil doma z 2:1 boljši od Rudarja, Celje pa je za prvo letošnjo zmago na kolena spravilo Krko (2:0).
Gorica hitro do vodstva s 3:0
Novogoričani so zasenčili ljubljansko vrsto in jo z odigrano tekmo več prehiteli na lestvici. Trdne temelje zmage so postavili že v prvem polčasu, ko so v dobre pol ure dosegli tri zadetke. Aleksander Šeliga je prvič klonil v 16. minuti, potem ko je najprej obranil strel z glavo Gianluci Lapaduli, odbito žogo pa je isti igralec le pospravil v mrežo. V 30. minuti je na 2:0 povišal Amedej Vetrih, ki je z roba kazenskega prostora uspešno končal protinapad. Kmalu zatem je luknjasto obrambo gostov matiral še Massimo Coda iz bližine, potem ko je izkoristil podajo s strani.
V 38. minuti je Matija Širok v kazenskem prostoru podrl Matica Finka, 11-metrovko pa je uspešno izvedel Nik Omladič in vrnil nekaj upanja zeleno-beli ekipi. Primorci so v drugem polčasu brez posebnih težav držali zanesljivo prednost in zmago potrdili v 82. minuti, ko je Šeliga odbil žogo po prostem strelu Code do Danieleja Bazzoffie, ta pa jo je povsem neoviran iz bližine potisnil v mrežo.
Fajić edini strelec v Kranju
Mariborčani so na šesti tekmi dosegli še šesto zmago. Tako kot že nekajkrat jim je Triglav predstavljal trd oreh, ki pa ga je strl zadetek Nusmirja Fajića v 56. minuti. Kranjčani so srečanje začeli konkretneje od gostov, pri katerih je trener Ante Čačić znova premešal začetno postavo. Dvakrat je poskusil debitant Uroš Palibrk, v 22. minuti pa je Jasmina Handanovića z močnim strelom preizkusil še Petar Stojnić.
Na drugi strani je Jean Philippe Mendy meril malo mimo vrat, sodnik Matej Jug pa je razveljavil zadetek Marcosa Tavaresa, saj je predtem dosodil prekršek Aleša Mejača nad Igorjem Bukaro. V 54. minuti je lepo priložnost zapravil rezervist Damjan Bohar, ki je nastreljal vratarja Žana Pelka, je pa kmalu zatem vodstvo povišal drugi nogometaš, ki je tekmo začel na klopi. Fajić je v kazenskem prostoru učinkovito končal akcijo po podaji Aleša Mejača. V nadaljevanju so Tavaresu sodniki znova razveljavili zadetek, tokrat zaradi prepovedanega položaja.
Do konca tekme je bil nevarnejši tekmec Triglav. Mustafa Nukić je v 77. minuti s strelom z 20 metrov zatresel zunanji del vratnice, tik pred koncem pa je iz težkega položaja meril pod prečko, a je Handanović ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.
Lotrič zadel za nove tri točke Kopra
Luka Koper je brez stebra obrambe Mateja Mavriča Rožiča, ki si je pred dnevi poškodoval vratna vretenca, zmagala četrtič v tej sezoni. Edini strelec v Domžalah je bil v 14. minuti Mitja Lotrič po podaji Urbana Žiberta v kazenski prostor. Lotrič je z desne strani po tleh z natančnim strelom premagal Nejca Vidmarja. Domžalčane je prvič vodil novi trener Luka Elsner, ki je sredi tedna zamenjal Stevana Mojsilovića.
V 33. minuti so gostitelji zapravili 11-metrovko. V kazenskem prostoru je ob Mateju Palčiču padel Erik Janža, nato pa je strel z bele točke Gorana Vuka lepo ubranil Igor Nenezić. Domžale so ob koncu tekme iskale zadetek za izenačenje. V 78. minuti je z glavo streljal rezervist Joshua Parker, toda znova se je izkazal Nenezić.

Šafarić in Kresinger junaka Zavrča
Pred tem krogom drugouvrščeni Rudar je iz Zavrča odšel poražen. Čeprav so gostitelji zadnje pol ure igrali z igralcem manj (dva rumena kartona je prejel Dejan Kurbus), jim je prednost dveh zadetkov iz prvega polčasa zadostovala za četrto zmago v prvenstvu, s katero so ujeli Velenjčane na tretjem mestu pri 13 točkah. Novinci v ligi so povedli v 7. minuti, ko je Nikola Šafarić izvrstno izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov.
Na težkem in razmočenem terenu je Zavrč podvojil prednost v 42. minuti. Dino Kresinger se je izognil prepovedanemu položaju, se sam znašel pred Matjažem Rozmanom, po trku pa se je žoga odkotalila v mrežo. Pri tem sta se oba nogometaša poškodovala in predčasno končala tekmo. V 73. minuti je po hitro izvedenem prostem strelu končni izid postavil Leon Črnčič, več pa Rudarju kljub pritisku ni uspelo.

Čadikovski in Gobec v polno na Areni Petrol
Celjski nogometaši so Krko odpravili s po enim zadetkom v vsakem polčasu. Dragan Čadikovski je v 9. minuti z lepim strelom pod prečko zadel za 1:0. Tik pred koncem prvega polčasa je Miha Zajc od daleč stresel okvir vrat. Tri točke gostiteljev je v 56. minuti z 11-metrovke potrdil Sebastjan Gobec, potem ko je Miroslav Cvijanović s prekrškom ustavil Čadikovskega.

7. krog:
TRIGLAV - MARIBOR 0:1 (0:0)
800; Fajić 56.
Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Diallo, Klemenčič, Stojnić, Pokorn , Kongnyuy, Bukara ( 72./Stjepanović ), Nukić, Palibrk ( 60./Križaj).
Maribor: Handanović, Trajkovski, Arghus, Potokar, Mejač ( 68./Mertelj), Črnic ( 46./Bohar), Filipović, Dervišević, Ibraimi, Mendy ( 46./Fajić), Tavares.
Sodnik: Matej Jug (Tolmin)



DOMŽALE - LUKA KOPER 0:1 (0:1)
350; Lotrič 14.
Nenezić (Koper) je v 33. minuti ubranil 11-m G. Vuku.

Domžale: Vidmar, Janža, Skubic, Dobrovoljc, Kous, Husmani, Banović, Gabrić ( 63./Mijić), Požeg Vancaš ( 74./Parker), S. Vuk, G. Vuk.

Luka Koper: Nenezić , Halilović, Blažič, Šme, Guberac, Žibert , Čovilo, Galešić, Pučko ( 93./Krajnc), Palčič, Lotrič ( 70.Reja).
Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


GORICA - OLIMPIJA 4:1 (3:1)
500; Lapadula 16., Vetrih 30., Coda 35., Bazzoffia 82.; Omladič 39./11-m
Gorica: Cordaz, Favalli , Jogan, Kavčič, Širok, Misuraca ( 70./Berardocco), Vicente, Vetrih, Živec, Lapadula ( 62./Bazzoffia), Coda ( 87./Danilevičius).
Olimpija: Šeliga, Fink ( 46./Bagarić), Delamea Mlinar, Zarifović, Jović, Ivelja ( 73./Kapun), Trifković, Zeba, Omladič, Valenčič ( 66./Đurković), Šporar.
Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


CELJE - KRKA 2:0 (1:0)
450; Čadikovski 9., Gobec 56./11-m

Celje:
Kotnik, Vrhovec , Krajcer, Verbič ( 89./Srdić), Jugović ( 74./Kolman), Korošec, Gobec, Žagar Knez, Žitko, Zajc, Čadikovski ( 84./Žurej).

Krka: Obradović, Grabus (84./Kramar), Radulović ( 65./Mojstrović ), Vučkić, Volarič, Marošević , Košnik, Dežmar, Mbognou, Cvijanović, Bešić ( 60./Ihbeisheh).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


ZAVRČ - RUDAR 2:1 (2:0)
700; Šafarić 7., Kresinger 42.; Črnčič 73.
RK: Kurbus 58./Zavrč
Zavrč: Fink, Kokol , Murko, Sambolec, Kurbus , Brlečić , Golubar, Šafarić, Matjašič ( 66./Fuček), Kelenc ( 60./S. Čeh), Kresinger ( 45./Benko).
Rudar: Rozman ( 45./Radan), Jeseničnik ( 36./Klinar ), Kašnik, Knezović ( 85./Podlogar), Dedić, Rotman, Radujko, Črnčič, Firer, Bratanović, Eterović.
Sodnik: Roberto Ponis (Koper)

Lestvica:
MARIBOR             6  6 0 0 20:3  18
LUKA KOPER          7  4 2 1 11:10 14
RUDAR               7  4 1 2 11:8  13
ZAVRČ               7  4 1 2 12:11 13
GORICA              7  3 2 2 11:7  11
OLIMPIJA            6  3 1 2 14:10 10
DOMŽALE             7  1 3 3  6:11  6
CELJE               7  1 2 4  7:12  5
KRKA                7  1 1 5  8:17  4
TRIGLAV             7  0 1 6  4:15  1

Pri Zavrču padel tudi Rudar
Čadikovski in Gobec zadela za prvo zmago Celja
Fajić odločil tekmo v Kranju
Lotrič edini strelec v Domžalah
Gorica visoko premagala Olimpijo